FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 maart 2002

Boerenleider weg bij Lijst Fortuyn

Uit onvrede over zijn lage plaats (43e) heeft boerenleider Wien van den Brink zich teruggetrokken van de Lijst Pim Fortuyn. Dit meldde Fortuyn bij zijn presentatie van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer.

Eerder stond van den Brink ook op de lijst van Leefbaar Nederland, daar vertrok hij ook vanwege in zijn ogen te lage notering op de kandidatenlijst. De Lijst Pim Fortuyn bevat verder weinig verrassingen. Wel opmerkelijk is de zevende plaats van Martin Kievits, hoofdinspecteur bij de politie. Een andere opvallende naam is die van dammer Harm Wiersma.

De volledige lijst is te bekijken op de website van Lijst Pim Fortuyn.

Uitslag Feyenoord - PSV

Feyenoord heeft ten koste van PSV de halve finale van de UEFA-cup bereikt. Om de wedstrijd te beslissen moesten er strafschoppen aan te pas komen.

PSV nam in de 76e minuut de leiding door een doelpunt van Mark van Bommel. Lang leek PSV op een zege met het kleinst mogelijke verschil af te stevenen. Pierre van Hooijdonk gooide echter luttele seconden voor het eind roet in het eten. Met een diagonale kopbal wist hij Waterreus te verschalken. Na enkele minuten in de eerste helft van de verlenging werd Mark van Bommel met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Ondanks dat Feyenoord een speler meer had bleef de stand ook na de tweede verlenging gelijk.

In de penaltyserie ging PSV alsnog onderuit. Door een gemiste stafschop van Gakhokidze won Feyenoord de strafschoppenserie met 5-4.

Twintig Vragen

Mireld meldde ons het volgende:
Bedenk een woord, maakt niet uit wat. Laat deze website je er twintig vragen over stellen en verbaas je er over hoe ongelooflijk dichtbij ie steeds bij het door jou gekozen woord komt! Ruim eenderde van alle gekozen woorden heeft ie binnen de 20 vragen geraden!
Een prachtig voorbeeld van kunstmatige intelligente. En een leuk speeltje om je tijd mee te doden

Klik hier!
http://20q.net/

Tweede lijsttrekkersdebat feller

Cenobite had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag gingen de lijsttrekkers van de grote partijen voor de tweede maal in debat met elkaar. In de aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam, vond een debat plaats tussen de lijsttrekkers Melkert (PvdA), Dijkstal (VVD), Balkenende (CDA), De Graaf (D66), Rosenmöller (GroenLinks) en Fortuyn (Lijst Pim Fortuyn). Er werd onder andere gepraat over het drugsbeleid en de WAO

Ook deze maal was Pim Fortuyn veel aan het woord. Echter was dit keer de tegenaanval feller. Met name Rosenmöller en Balkenende gaven veel tegengas.

Eenmaal viel Fortuyn stil: toen Paul Rosenmöller (GroenLinks) hem aan het einde van het debat met de studenten toebeet: "Als je aangevallen wordt op je zwakke punten, ga je er niet op in en ga je theater maken". Onder een luid applaus van het publiek deed Fortuyn verontwaardigd zijn microfoon af en weigerde de hand die Rosenmöller hem toestak.

Je kunt het debat terugzien op de site van de NOS.

Darktower maakte veel fotos van het debat. Haar eigen verslag (met mening) staat tussen de reacties hieronder. De titels van de plaatjes reflecteren de mening van Darktower, niet persé die van Fok.nl.

Scream inspireert meisjes tot mishandelen

WefDiNaini, Maarten en THE-SILENCE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee meisjes van respectievelijk 13 en 14 jaar zijn opgepakt wegens het martelen en bewusteloos slaan van een medescholiere. De Franse jongedames zouden zich hebben laten inspireren door jaloezie, satanisme maar ook door de horrorfilm Scream. Dit is donderdag bekend gemaakt door het Franse Openbare Ministerie.

De verwondingen bij het slachtoffer werden net als in de film toegebracht door een keukenmes. Zij had verwondingen op haar gezicht en handen. Ze is naar het ziekenhuis overgebracht. Maandag legde het slachtoffer een verklaring af waarop de twee meisjes woensdag ingerekend konden worden.

Saddam Hussein een romanschrijver?

tjalinho had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Komende tijd verschijnen er in Irak twee romans waarvan Saddam Hussein de schrijver zou zijn. Ondanks dat de pers hem niet bij name noemt, is een groot aantal Irakese intellectuelen ervan overtuigd dat het Saddam Hussein is.

In november 2000 werd al een novelle met de titel 'Zabiba en de koning' aan de president toegeschreven. Door de Irakese media werd er veel aandacht aan het boekje, dat een groot nationaal succes was, geschonken. Ook de roman 'De onneembare vesting', die afgelopen december verscheen, zou van de hand van Hussein zijn.

Van 'Zabiba en de koning', het verhaal van een koning die verliefd is op een meisje van gewone komaf, dat bijzonder knap, intelligent en moedig is, is een theaterversie gemaakt. Volgende maand staat de eerste opvoering op de agenda ter ere van de 65ste verjaardag van Saddam Hussein.

Lost in translation

Mireld meldde ons het volgende:
Deze pagina vertaalt een tekst die je invoert naar 5 verschillende talen, en tussendoor weer terug naar engels. dus engels-frans-engels-duits-engels etc. Hierdoor komt er een ietwat andere tekst uit dan je zou verwachten. een voorbeeld:

The quick brown fox jumped over the lazy dog.
wordt:
Vixen the brown express has the appropriate ramificata in putrid the dog.

Klik hier!
http://home.cwru.edu/cgi-bin/multibabel

Homoseksuele militairen op Gaypride

THE-SILENCE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De homoparade 'Gaypride', die jaarlijks in Amsterdam gehouden wordt, zal in de nabije toekomst opgeluisterd worden door homoseksuele beroepsmilitairen in uniform.

De bonte stoet boten met daarop veelal schaars en pikant geklede homo's en lesbiennes, die jaarlijks door de grachten van de hoofdstad trekt, zal voortaan ook een 'oorlogsbodem' omvatten. Op deze boot zal een geüniformeerde afvaardiging van homo's uit de krijgsmacht aanwezig zijn.

Men is zich ervan bewust dat dit mogelijk tot verontwaardiging zal leiden. In veel landen is een homoseksuele geaardheid reden tot ontslag. Vorig jaar zorgde een advertentie van de Koninklijke Luchtmacht in de Gay Krant nog voor wereldwijde reacties.

Leefbaar Rotterdam beveiligt kantoor

jolo en THE-SILENCE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door Leefbaar Rotterdam worden er extra beveiligingsmaatregelen genomen op hun kantoor in het stadhuis, wegens aanhoudende bedreigingen. De bureaus worden binnenkort uitgerust met alarmknoppen, de beveiliging op het stadhuis houdt extra toezicht en bodes controleren bezoekers voor de partij strenger.

Lijsttrekker Pim Fortuyn en fractieleden van Leefbaar Rotterdam (LR) worden vooral sinds de verkiezingen regelmatig bedreigd en lastiggevallen via verscheidene wegen. De partijleden worden bedreigd met de dood en uitgemaakt voor homo's, racisten of fascisten, aldus Sørensen, de tweede man van LR.

Fortuyn deed afgelopen dinsdag nog aangifte tegen demonstranten die hem een taart in zijn gezicht hadden geworpen. Ook zei hij `bedreigende' correspondentie te krijgen.

,,Nare post doet geen pijn, maar als mensen je kamer binnen komen, schrik je toch behoorlijk'', zegt de echtgenote van Sørensen. Gisteren wist iemand de fractiekamer van LR binnen te dringen. Tegen Harry Borst, nummer vier op de lijst, riep hij teksten als `Ik ga jou koud maken'.

Per telefoon of e-mail worden Fortuyn en de anderen regelmatig uitgemaakt voor `vieze homo' en racist. ,,Via e-mail kunnen mensen zich aanmelden als lid of vrijwilliger. Bij de vraag `naam' vullen ze bijvoorbeeld Adolf Hitler of Rudolf Hess in'', vertelt vrijwilliger Dries Mol. Het verscherpte beleid wordt bevestigd door een woordvoerder van de gemeente.

EU-voorzitter in opspraak na 'lulverhaal'

ExtReMisT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een informele opmerking tijdens een debat over de top in Barcelona moet de Spaanse premier Aznar, fungerend als EU-voorzitter, zich mogelijk voor het Europees Parlement verantwoorden.

Nadat Aznar zijn toespraak in het parlement had gehouden zei hij, in de veronderstelling dat zijn microfoon uitstond, "Vaya conazo que he soltado". Dit betekent vrij vertaald "Wat een lulverhaal heb ik hier gehouden".

Dit zinnetje werd door de Spaanse radio opgevangen en veroorzaakte in Aznars thuisland grote hilariteit. De meeste europarlementariërs kwamen er pas na geruime tijd achter wat Aznar had gezegd, omdat ze het debat via tolken volgden en die vertaalden alleen de officiële redevoering van de EU-voorzitter.

Aangifte tegen Rob Oudkerk

Donderdag heeft een man van Marokkaanse komaf bij de politie in Zeist aangifte gedaan tegen Rob Oudkerk, PvdA-aanvoerder in de Amsterdamse gemeenteraad.

Deze week zei de politicus in een uitgezonden fragment van een reportage van het televisieprogramma 2Vandaag over de raadsverkiezingen tegen burgemeester Cohen van Amsterdam: "Wij hebben hier toch ook kut-Marokkanen." De aangever, die anoniem wil blijven, voelt zich zeer gekwetst, beledigd en gediscrimineerd door deze uitlating.

Een dergelijke opmerking had de man niet van de PvdA'er verwacht. "Het lijkt mij een aardige man, ook voor Marokkanen. Nu maakt ook hij zich schuldig aan de opeenstapeling van negatieve uitlatingen over Marokkanen. Dat moet maar eens afgelopen zijn. Ik wil een signaal afgeven", zegt de aangever.

Keroppi en make-up

Keroppi en make-up

Als je op straat gaat staan en aan 10 willekeurig voorbij lopende jongens/mannen vraagt wat ze liever zien; een naturel meisje of een meisje met wat make-up, dan durf ik er vergif op in te nemen dat ze bijna allemaal zullen antwoorden: "naturel!".

Maar vraag je vervolgens aan 10 willekeurig voorbij lopende meisjes/vrouwen of ze make-up gebruiken, dan zullen de meesten deze vraag toch met "ja" beantwoorden.

Iets wat ik zelf nogal apart vind. Geven die mannen nou gewoon een politiek correct antwoord of vinden ze het gezicht waar je 's ochtends mee uit je bed springt echt zoveel aantrekkelijker?
Of komt het gewoon door het feit dat mannen nauwelijks zien dat je make-up draagt en denken dat je van nature zulke lange zwarte wimpers hebt?

Persoonlijk denk ik het laatste, maar die mannen weten niet dat voordat je in staat bent een subtiele (dus geen oranje achtige plamuur) make-up op te brengen daar jaren aan leerproces aan vooruit gaan.

Het begint bij de meeste meisjes zo rond een jaar of 5. Voor je verjaardag of omdat je er zolang om gejengeld hebt krijg je zo'n "my first make-updoos". Over het algemeen zien die dingen er altijd ongeveer hetzelfde uit.
Een roze doos (meisjes van die leeftijd hebben een zwak voor roze) met daarin een aantal felgekleurde oogschaduw kleurtjes (denk aan paars, blauw en roze) en een soort van wasco stiftjes (eveneens in felle kleuren) die voor lippenstift moeten doorgaan. Dit alles is natuurlijk non-toxisch voor het geval je broertje het naar binnen werkt.
Staand op een krukje voor de badkamerspiegel begin je vol enthousiasme jezelf op te maken. Ach, het is niet allemaal binnen de lijntjes, maar dat kan je op die leeftijd niet schelen. Als het maar fel en opvallend is!

Elke keer als ik zo'n make-updoos in een speelgoedwinkels zie staan moet ik terug denken aan het volgende voorval:

Ik was 6 en had me naar mijn idee prachtig opgemaakt met oogschaduw in de kleuren paars en blauw (tot aan m'n wenkbrauwen) en felroze lippen. Er van overtuigd dat ik er prachtig uitzag wilde ik naar de tennisbanen gaan om even naar mijn moeder daar te gaan zwaaien. Nog voordat ik 1 stap over de drempel naar buiten kon zetten werd ik onderschept door mijn vader die mij gebood om die troep van m'n gezicht af te halen voordat ik het huis zou verlaten.
Teleurgesteld door zoveel onrecht stampte ik de trap op om in de badkamer mijn gezicht van alle kleurtjes te ontdoen.

Maar je wordt ouder en tussen de 10 en de 12 jaar beginnen de experimenten met 'echte' make-up. Weliswaar van 'crappy' merken zoals Miss Sporty en Spectacular, maar die zijn nou eenmaal lekker goed koop en verkopen voor jonge meisjes aantrekkelijke kleurtjes.
Nog steeds gaat het erom dat je make-up zichtbaar is voor de mensen in je omgeving. Wat over het algemeen resulteert in blauwe of groene oogschaduw en roze of rode lippenstift. Eventuele experimentjes met mascara toveren je wimpers om tot iets wat het meeste wegheeft van enge spinnenpoten.
Helaas kom ik op straat vrouwen tegen die in dit stadium schijnen te zijn blijven hangen... (ook over het algemeen in het bezit van geblondeerd haar en een costa-bruin tintje)

Maar gelukkig gaan de meeste meisjes vanaf dit moment weer naar een subtielere make-up. De mascara wordt opgebracht zonder dat alles aan elkaar klontert, de blauwe oogschaduw maakt plaats voor wat minder opvallende kleurtjes en de lippenstift wordt vervangen door lipglos.
Je verslindt als meisje stapels Fancy's en Yessen met nuttige tips over accentueren, camoufleren, kleurtypes en trends.

Volgens mij zit ik nu in de laatste fase van het proces (natuurlijk zal met het ouder worden blijken dat van mijn veronderstelling niks klopt ). De goedkope en middenklasse merken maken plaats voor de duurdere merken. Knipperde ik eerst al met mijn ogen bij het zien van oogschaduw van 19 gulden (sorry, ben nog niet euro-proof ) , nu zweer ik bij mijn geweldige mascara van 50 gulden.
Dit niet om ermee te kunnen patsten, nee het is meer een wijze les van mijn vader:

The quality remains after the price is forgotten

En voor de zeurkousen hier, ja er zit wederom geen clou of moraal in dit verhaal

Nominatie De Bruijn sportvrouw van het jaar

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Opnieuw is zwemster Inge de Bruijn genomineerd als mondiaal sportvrouw van het jaar. De Nederlandse, die bij de WK in Fukuoka driemaal gouden plakken veroverde, heeft ditmaal bij de "Laureus World Sports Awards" concurrentie van de Amerikaanse tennissters Jennifer Capriati en Venus Williams, polsstokhoogspringster Stacy Dragila (VSt) en de Zweedse golfster Annika Sörenstam.

Vorig jaar kreeg de Australische atlete Cathy Freeman de voorkeur boven drievoudig olympisch kampioene De Bruijn. Bij de mannen zijn wielrenner Lance Armstrong, atleet Maurice Green, golfer Tiger Woods (allen uit de Verenigde Staten), de Duitse autocoureur Michael Schumacher en de Australische zwemmer Ian Thorpe genomineerd. Vorig jaar won Woods, van onder anderen Thorpe en Pieter van den Hoogenband. Op 14 mei worden de "oscars" van de sport uitgedeeld in Monaco.

Canal+ betaalt niet voor Amsterdamse kabel

Televisiezender Canal+ hoeft niet alsnog over 2000 en 2001 te betalen voor de doorgifte van haar programma's via het kabelnetwerk van UPC in Amsterdam. Door deze beslissing van Opta, de telecomtoezichthouder, loopt UPC ongeveer 2 miljoen euro aan inkomsten mis.

De uitspraak in deze zaak, door Canal+ aanhangig gemaakt, is donderdag bekendgemaakt. Opta heeft geconcludeerd dat UPC de betaaltelevisiezender discrimineert. ,,Kortingen op het doorgiftetarief die UPC wel aan de eigen betaaltelevisiediensten berekende, werden bij Canal+ namelijk niet op een vergelijkbare manier toegepast'', aldus de Opta.

UPC heeft nu van de toezichthouder de opdracht gekregen een regeling in het leven te roepen die de discriminatie opheft. Zolang UPC geen regeling heeft die door de Opta is goedgekeurd, kan Canal+ genieten van gratis doorgifte van haar programma's.

Architect bekent moord op zijn vrouw

Peter Kluyver had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pieter Hagedoorn heeft bekend dat hij zijn vrouw Wendela begin vorig jaar om het leven heeft gebracht. Of de Huizer wordt vervolgd voor doodslag of moord is nog onduidelijk. Op moord staat een maximale straf van levenslang. Voor doodslag kan hij vijftien jaar cel krijgen

De architect legde de bekentenis af over het doden van zijn vrouw tijdens een nieuwe verhoorronde. Tot maandag bleef hij zich krampachtig vasthouden aan zijn zwijgrecht. Hij werd op 14 februari gearresteerd nadat het stoffelijk overschot van Wendela, deels ingekapseld in beton, in zijn achtertuin aan de Vissersstraat in Huizen werd gevonden.

[Update] Klopjacht op crimineel in grensstreek

De Belgische en Nederlandse politie zijn donderdag in de grensstreek tussen Budel en Valkenswaard een zoekactie begonnen naar een voortvluchtige crimineel.

Tijdens een achtervolging in de grenstreek heeft de politie de wagen van de man beschoten, nadat een poging tot aanhouding mislukte. Daarbij zijn zowel de voor- als de achterruit verbrijzeld, aldus een woordvoerder van de politie Brabant-Zuidoost. De politie verdenkt de man van een reeks inbraken. Hij staat bekend als vuurwapengevaarlijk.

Belgische en Nederlandse politiepatrouilles kammen momenteel de streek uit in de hoop de man alsnog te kunnen arresteren, aldus de zegsman.

Update

De verdachte is waarschijnlijk de Nederlandse misdadiger Eric Q. Deze crimineel ontsnapte in december uit een Rotterdamse gevangenis en wordt verdacht van een aantal overvallen op postkantoren in de Ardennen. Q. zat een straf uit van twaalf jaar wegens zeer gewelddadige overvallen op grens-wisselkantoren in Hoek van Holland en Rotterdam. Op 13 december 2001 heeft Justitie via een speciaal opsporingsbericht op televisie de naam en foto van de ontsnapte gevangene getoond.
Justitie waarschuwde er via de tv voor dat Q. alleen door een speciaal arrestatieteam gearresteerd kan worden omdat hij gedreigd heeft weer wapens te gebruiken, mocht hij ooit weer opgepakt worden.


Met dank aan iedereen die dit hier in de thread meldde, en ook via de mail

Drie kinderlijkjes opgegraven

THE-SILENCE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een begraafplaats in Den Haag zijn woensdagavond de stoffelijke overschotten van drie kinderen opgegraven. Dit gebeurde op last van het Openbaar Ministerie (OM). Zij wil de lijkjes in verband met de zaak van de Haagse verpleegkundige, die van de moord op enkele kinderen en bejaarden wordt verdacht, onderzoeken. Dat maakte het OM vandaag bekend.

De 40-jarige verpleegkundige werd in december gearresteerd na maanden onderzoek door twintig rechercheurs. Ze wordt inmiddels officieel van 3 sterfgevallen verdacht.

De lijkjes zullen door medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk worden onderzocht op de doodsoorzaak. De nabestaanden van de betrokken kinderen zijn van tevoren op de hoogte gesteld van het onderzoek.

Politie vindt legertank bij bedrijfspand

Raven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een bedrijfspand aan de Leidse Vaart in Noordwijkerhout heeft de politie een Centurion-legertank gevonden. Behalve de tank vond de politie wapens, waarvan sommige van zwaar kaliber, en een grote hoeveelheid munitie.

In het pand is een 44-jarige Katwijker aangehouden. Na de aanhouding doorzocht de politie ook de woning van de man in Katwijk, en trof daar ook wapens en munitie aan, zo maakte een woordvoerdster donderdag bekend. De Centurion is de voorganger van de huidige Leopardtank.

De actie werd verricht op grond van eigen informatie aldus een woordvoerdster van de politie. Bekend was dat de man een opslag had in dumpartikelen. Iedereen in het dorp wist daarvan, maar niet dat hij er zulk zwaar geschut op nahield, aldus de zegsvrouw.

De wapens worden onderzocht door de Koninklijke Lucht- en Landmacht.

Nieuw: de robotjournalist

In elke oorlog sneuvelen er wel journalisten die het strijdgeweld verslaan. Om in de toekomst zonder verlies van mensen toch nieuws te kunnen brengen, wordt er in de Verenigde Staten aan een heuse journalistenrobot gewerkt.

De 'Afghan Explorer', zoals het geval heet, wordt gemaakt door wetenschappers aan het Massachusetts Instituut voor Technologie. De robot kan onder andere doordringen in gebieden die door de legers tot verboden gebied zijn verklaard en kan informatie van de plaatselijke bevolking verzamelen.

Ook kunnen er door de satellietverbinding en de gevoelige microfoons op afstand interviews worden gehouden met vijandelijke soldaten.

Bulldozer

Mijn laatste woorden weerkaatsten op het bord voor je kop. Mijn poging ten spijt heb ik niet door de muur waarachter jij je verscholen hebt heen kunnen breken. Een muur van geringe hoogte natuurlijk, want zelfs tot het bouwen van een goede muur was je niet in staat. Ik vraag me nog steeds af waarom ik het eigenlijk geprobeerd heb. Ik had je achter je eigen muur moeten laten creperen, zoals je waarschijnlijk zelf ook gewild had.

Dynamo Open Air gaat door!

Raven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dynamo Open Air 2002 gaat toch door. Het festival, waarvoor eerder geen geschikte plaats werd gevonden, heeft dit jaar onderdak gevonden in Weert, op het terrein waar de dagen ervoor Bospop wordt gehouden.

DOA 2002, dat nu op 14 juli zal plaatsvinden, zal dit jaar wel minder bezoekers kunnen huisvesten dan voorheen. De organisatie heeft voor volgend jaar echter een terein in Nuenen bij Eindhoven op het oog. Dan zullen weer 25.000 mensen het hardrockfestival kunnen bezoeken.

De Dynamo website

Veilig vrijen dankzij condoomboom

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gezondheidsdienst van de aboriginals heeft zo zijn eigen manieren om de inheemse bevolking van het nut van veilig vrijen te overtuigen. Een proef met in bomen opgehangen condooms is geslaagd.

Het dorp waar de proef werd uitgevoerd telde tot voor kort het hoogste aantal mensen met seksueel overdraagbare aandoeningen. De nieuwe condoombomen hebben dat aantal nu sterk verminderd.

De bomen staan er nu zo'n drie jaar. Voorheen waren voorbehoedsmiddelen alleen bij de supermarkt en het plaatselijke ziekenhuis verkrijgbaar, maar toen was de animo ervoor niet bijster groot. Nu jagen de 3.500 inwoners er maandelijks 3.000 condooms doorheen.

Webcam uit paskamer verwijderd

Op last van de politie heeft een kledingzaak in het Duitse Hamburg een webcam uit een paskamer verwijderd. De webcam toonde live beelden vanuit de paskamer op internet. De politie ondernam actie na een klacht van een vrouwelijke klant.

Volgens een werknemer van de winkel in tweedehands kleding was een duidelijke waarschuwingsboodschap aangebracht. Hierop stond het volgende te lezen: 'Deze paskamer is live op het internet te zien. Klanten jonger dan achttien jaar mogen hier niet passen. Als je alleen wil zijn zoek dan een andere paskamer op'.

Een woordvoerster van de politie verklaarde daarentegen dat de waarschuwing alleen in het Duits geschreven was en dat werknemers de klanten niet attendeerden op de aanwezigheid van een webcam.

MP3-speler in kledingstukken

Elektronicaconcern Philips en sportartikelenfabrikant Nike praten over een samenwerking. De twee bedrijven willen volgens een woordvoerder van Philips kijken of samen producten kunnen worden gemaakt. Dan gaat het bijvoorbeeld om het toepassen van mp3-spelers, cd-spelers en koptelefoons bij Nike-producten.

Deze stap is niet nieuw voor Nike. De Amerikaanse sportartikelenfabrikant stapte in 2000 in de elektronicamarkt. Ook voor Philips is elektronica in kleding verwerken niet nieuw. Het bedrijf heeft in 2000 al samen met Levi's kleren met elektronische snufjes op de markt gebracht. Het was destijds een éénmalig project dat volgens de woordvoerder niet voor grootschalige productie was bedoeld.
Philips wil het met Nike wel groots aanpakken.

[NBA] Winst voor Jordan bij rentree

De 39-jarige basketballer Michael Jordan heeft zijn rentree gemaakt in de NBA na een blessure waardoor hij twaalf weken niet kon spelen. De vedette van de Washington Wizards speelde woensdagavond zestien minuten mee in het duel met Denver Nuggets. Washington won met 107-75.

Jordan scoorde in het kwartier dat hij meedeed zeven punten. Zijn aanwezigheid had een positieve werking op de hele ploeg. Washington verpletterde Denver in eigen stadion.

De Wizards staan in de Eastern Conference twee winstpartijen achter op Charlotte Hornets en Indiana Pacers. Die twee teams staan op een positie die recht geeft op deelname aan de playoffs.

Op 27 februari onderging de sterspeler een knieoperatie wegens een beschadiging van de meniscus. Aanvankelijk was de verwachting dat hij pas zondag, tijdens de ontmoeting met Toronto Raptors, zijn comeback zou maken. Het herstel verliep beter dan verwacht. Toen zich tijdens de voorbereiding op het duel met Denver geen problemen voordeden, kon Jordan in de slotfase van de eerste periode zijn rentree maken.

Pamela Anderson heeft hepatitis C

danzig had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pamela AndersonPamela Anderson heeft hepatitis C opgelopen. Hepatitis C is een ziekte die de lever ernstig kan beschadigen. Pamela Anderson raakte hiermee besmet doordat ze een tatoeage liet zetten met de zelfde naald die ook bij haar ex-man Tommy Lee werd gebruikt.

"Tommy heeft hepatitis C, maar hij heeft mij dat nooit verteld tijdens het huwelijk", aldus Pamela Anderson zondag in L.A.

Tegen de ziekte hepatitis C bestaat geen vaccin. De ziekte kan zonder behandeling overgaan in levercirrose en uitmonden in leverkanker, dan is levertransplantatie nog de enige oplossing. Pamela wordt behandeld in een ziekenhuis in L.A.

Klokkenluider Bos liever geen getuige

Eén van de belangrijkere personen in het onderzoek naar de bouwfraude, Oud-directeur Ad Bos van bouwbedrijf Koop Tjuchem, wil niet meer meewerken aan het recherche-onderzoek naar de bouwfraude en ambtelijke corruptie. De klokkenluider heeft Justitie tevergeefs gevraagd om vrijwaring van strafvervolging. Hij is bang zichzelf in problemen te brengen als hij nog langer meewerkt aan het onderzoek. Dat heeft de broer en adviseur van Bos gezegd tegen het Algemeen Dagblad.

Het Openbaar Ministerie betreurt het afhaken van Bos, maar wil niet zeggen of het onderzoek hierdoor bemoeilijkt wordt. Het onderzoek is gebaseerd op de 'schaduwboekhouding' van de oud-directeur.

Opgepakt voor computervredebreuk

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 26-jarige man is pas gearresteerd op verdenking van computervredebreuk (de digitale variant van huisvredebreuk). De man was op staande voet ontslagen bij een webhostingbedrijf.

Kennelijk om zijn oude werkgever dwars te zitten, had hij een aantal functies van hun computerprogramma's gewist waardoor klanten niet meer bij het bedrijf terechtkonden. Na de aangifte van het bedrijf ontdekte de recherche dat de hacker werkte vanuit een internetcafé in de binnenstad van Amsterdam. De verdachte kwam snel in beeld. De man bekende een dag na zijn ontslag vanuit het internetcafé te hebben ingelogd op de server van zijn ex-werkgever.

Ontploffing bij ambassade VS in Peru

Vlakbij de Amerikaanse ambassade in de Peruaanse hoofdstad Lima is gisteravond een bom ontploft. Volgens de laatste berichten zijn zes mensen daarbij om het leven gekomen. De aanslag is niet opgeëist.

Onder de doden zouden twee agenten en vier burgers zijn. Meer dan 10 mensen raakten gewond, enkele van hen ernstig. Veel auto's en gebouwen zijn beschadigd. De bom ontplofte voor een bank in het zakencentrum van de stad. Dit weekend brengt de Amerikaanse president Bush een bezoek aan Peru.

Hottopic - voor forummers die meer willen

Jelmer Vos, een van de users hier op het FOK!forum heeft een zeer handig programmaatje in elkaar gedraaid waarmee je snel en handig kunt zien of er is gereageerd in topics die je interessant vindt.

Met het programma kun je simpelweg de url van een topic op het fokforum invoeren, waarna het programma je automatisch op de hoogte houdt als er in het bewuste topic is gereageerd, of je nu wel of niet op FOK! rondzwerft.

Meer info over het programma vind je op hottopic.nl

Enkele screenshots kun je vinden via bovenstaande link, evenals de FAQ (veel gestelde vragen).

Momenteel kun je het programma downloaden vanaf drie locaties:

  • hottopic.nl
    (dit is de meest makkelijke. hier staan datafiles voor een aantal forums ter download)
  • FOK!
    (alleen de .exe, werkt standaard op FOK! en GoT)
  • Monno.nl
    (alleen de .exe, werkt standaard op FOK! en GoT)

    Mocht je na het lezen van de FAQ nog vragen hebben kun je mailen naar info@hottopic.nl

    Wij bedanken Jelmer Vos uiteraard voor dit superhandige programmaatje
  • Informateur benoemd in Rotterdam

    Bachus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

    Hoogleraar politicologie Van Schendelen is benoemd tot informateur bij de vorming van een nieuw college van B & W in Rotterdam. De aan de Erasmus Universiteit verbonden Van Schendelen moet de impasse doorbreken die begin deze week onstond in de collegevorming. Van Schendelen geldt onder meer als deskundige op het gebied van lobbyen. Hij heeft verschillende wetenschappelijke artikelen en boeken over dit onderwerp geschreven.

    Pim Fortuyn, die met zijn partij Leefbaar Rotterdam de grote winnaar was bij de gemeenteraadsverkiezingen, wil alleen een college vormen met VVD, CDA en D66. Het CDA eist dat ook de PvdA in de onderhandelingen wordt betrokken, maar Fortuyn wil daar niets van weten. Alle partijen zijn akkoord met de informateursrol voor Van Schendelen, die donderdag aan de slag gaat.

    Pim Fortuyn zal zelf waarschijnlijk niet deelnemen aan de gesprekken, maar het overlaten aan Sörensen, de tweede man van Leefbaar Rotterdam. Fortuyn heeft volgens Sörensen ook aangegeven dat het wellicht beter is als niet Fortuyn, maar hijzelf en iemand anders de gesprekken voeren met de andere partijen. "Dat is ook om te voorkomen dat iedereen denkt dat bij Leefbaar Rotterdam alles om Fortuyn draait. Hij doet dit puur om de impasse te doorbreken. Het is een dominante man die zeer aanwezig is tijdens een overleg. Hij heeft ook wel door dat mensen anders reageren als hij erbij is."
    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1256
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    special
    Random Pics van de Dag #1254
    special
    Random Pics van de Dag #1253
    ©FOK.nl e.a.