FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 19 januari 2002

SP congres: Felle uithaal naar de PvdA

De Socialistische Partij heeft Jan Marijnissen opnieuw tot lijsttrekker gekozen voor de komende Tweede-Kamer verkiezingen. Dat kon ook haast niet anders, want er had zich geen tegenkandidaat gemeld. Het is de vierde keer dat Marijnissen als lijsttrekker voor de SP werd gekozen.

Partij van de Afbraak

Op het verkiezingscongres in Den Bosch trok Marijnissen in een felle toespraak flink van leer tegen het paarse kabinet en met name de PvdA. De paarse politiek heeft volgens de socialistische voorman stelselmatig afgebroken wat vroeger is opgebouwd aan onderwijs, recht, zorg en solidariteit met de minder bedeelden.

De PvdA werd door Marijnissen herdoopt in de Partij van de Afbraak, omdat die er voor zou hebben gezorgd dat het vertrouwen van de burger in de rechtsstaat is verdwenen. De SP-leider sprak de hoop uit dat de paarse coalitiepartijen PvdA, VVD en D66 tijdens de komende verkiezingscampagne verantwoording afleggen over hun aandeel in wat Marijnissen noemt ,,de uitverkoop van de beschaving''.

[Update door [Efink]]
Even voor de volledigheid; Marijnissen haalde ook hard uit naar Leefbaar Nederland. Hij noemde de partij een 'Rad van Fortuyn zonder prijzen'...

VVD Rotterdam wil af van begrip 'Allochtoon'

De VVD in Rotterdam wil af van het begrip Allochtoon. In het verkiezingsprogramma van de partij wordt geen bijzondere aandacht meer geschonken aan allochtonen. Dat is bewust gedaan. De telling van allochtonen is een belangrijke indicator bij het formuleren van beleid of het toewijzen van voorzieningen. De VVD wil daar van af.

"Door het publiek wordt de indicator vooral gebruikt om aan te geven hoe 'erg' het is. De wijk waar mijn zoon woont, of de school waarop hij zit, profiteert er van én wordt er door gestigmatiseerd. Steeds meer Rotterdammers die de 'erfzonde van de allochtoniteit' met zich meetorsen, zijn ingeburgerde, opgeleide, succesvolle stadsgenoten. Veel van hen vinden het ongewenst om als allochtoon te worden aangemerkt. Geboren en getogen in de grote stad, moeten zij het afleggen tegen zojuist gearriveerde Achterhoekers die schichtig om zich heen kijken en onderling een nauwelijks te verstaan dialecttaaltje brabbelen, maar wel het predikaat autochtoon mogen voeren", aldus Kees de Gruiter, voorzitter van de commissie die het verkiezingsprogramma van de Rotterdamse VVD schreef.

Uit politiek correcte overwegingen werden de gastarbeiders in de jaren 60 eerst buitenlandse werknemers, toen 'migranten' en vervolgens allochtonen genoemd. En om niet te stigmatiseren moest iedereen van over de grenzen tot de allochtonen gerekend worden. Andere gastarbeiders en de Surinamers die voor Nederland kozen, konden ook wel wat extra aandacht gebruiken, dus onbruikbaar was de term niet voor het beleid. In de buurten en scholen waar de meeste allochtonen zaten, zaten ook de meeste niet ingeburgerde stadgenoten.

Volgens Gruiter is het succes van de tweede generatie Chinezen, Surinamers, Turken en Marokkanen in onderwijs en bedrijfsleven enorm, vooral van de meisjes. Maar naarmate het aantal allochtonen volgens de COS-norm* groeit, neemt het aantal af, dat zich niet zonder hulp van de overheid kan redden.

Alloch- of autochtoon maakt niet uit

In Rotterdam heeft de helft van de inwoners tenminste één ouder uit het buitenland, en is daarmee dus allochtoon. Maar 90% van hen heeft wel de Nederlandse nationaliteit. Om beleid te kunnen voeren, moet je weten hoeveel mensen geen Nederlands spreken en onvoldoende scholing hebben voor een baan. Het is niet belangrijk om te weten waar iemands zijn ouders vandaan komen om beleid te voeren. Bovendien hoort een stad zijn bevolking niet te verdelen in autochtonen en allochtonen. Allochtoon betekent niets meer en niets minder dan 'niet van hier', maar de mensen zijn wel van hier, aldus de Rotterdamse VVD.

De VVD wil nieuwkomers niet aan hun lot over laten, maar wil ook niet meer in termen van alloch- of autochtoon denken: De VVD wil géén multiculturele samenleving waarin iedereen blijft hangen in zijn eigen klompendans. De partij wil één grote stadscultuur waarin individuen openstaan voor de invloed van anderen, waarin de culturele bagage die iedereen meebrengt bijdraagt aan de grote smeltkroes. In zo'n stad spreekt iedereen dezelfde taal en er heerst wederzijds respect. Niet de ouderwetse tolerantie waarin groepen langs elkaar heen leefden, maar respect voor een ieders bijdrage aan de gemeenschap.

Het hele stuk staat in het Rotterdams Dagblad.

==

* Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS)-norm: In Nederland wordt je momenteel tot allochtoon gerekend wanneer jezelf-, of wanneer beide of één van je ouders, uit het buitenland komt. Dat betekent dat er ''gerekend'' wordt tot de tweede generatie allochtonen.

Onderzoekers vragen zich af of ze in inmiddels niet tot de derde generatie allochtoon moeten gaan ''rekenen''. Wanneer de gedachtengang van de VVD uit Rotterdam aanhang vindt, wordt daar dus zeker niet mee doorgegaan.

(De cijfers die het CBS bekend maakt over allochtonen, hebben altijd betrekking op niet-Westerse allochtonen.)

Moordenaar huilt tranen met tuiten

Tranen met tuiten huilde de 35-jarige Zwijndrechter Lionel F. voor de rechtbank in Rotterdam. De karate-kampioen stond terecht omdat hij op 12 augustus 2001 de Rotterdammer E. Granville (26) heeft doodgeschoten.

"Ik heb hem echt niet willen doodschieten. Ik heb er zoveel spijt van. Als ik tien jaar de gevangenis in moet, is mijn halve leven voorbij. Ik ben degene die er alles door kwijt raakt", zo sprak F. De officier van justitie had kort daarvoor 10 jaar celstraf tegen hem geëist.

F. kan wel vinden dat hij er alles door kwijtraakt, Granville is in ieder geval voor goed zijn leven kwijt. Het slachtoffer reed op 12 augustus achter de auto van F. aan, die daarin met een vrouw zat waarmee hij tien jaar terug een korte relatie had. Daaruit is een zoon geboren. Sinds kort had de verdachte, die getrouwd is en uit dat huwelijk twee kinderen heeft, weer contact met moeder en zoon. Het slachtoffer was een kennis van de vrouw en maakte al enige tijd avances in haar richting. Hij had haar financieel geholpen en maakte, volgens de vrouw, min of meer aanspraak op haar.

Op een bedrijventerrein reed het slachtoffer de auto van F. klem en kwam woest gebarend naar buiten. F. voelde zich hierdoor zo bedreigd dat hij naar buiten stapte met een pistool in zijn handen. Volgens F, was hij zo bang dat hij zonder iets te zeggen direct een schot afvuurde. Pas op het politiebureau hoorde hij dat het slachtoffer was overleden. Het slachtoffer zou een paar dagen daarvoor F. met de dood hebben bedreigd.

Volgens de officier van justitie had de Zwijndrechter de fatale confrontatie kunnen vermijden. Hij had door kunnen rijden of keren, toen het jaloerse slachtoffer uitstapte. De politie had gebeld kunnen worden. F. had kunnen dreigen met het wapen of waarschuwen. F. had desnoods, als karateka zijnde, een karatetrap kunnen geven om zich te beschermen. "Maar u wilde hem dood hebben", sprak de aanklager.

Over twee weken volgt de uitspraak.

ID&T wint rechtzaak tegen Utrecht

DarkDante had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet twintig, maar dertigduizend bezoekers mogen ook dit jaar het evenement 'Trance Energy' bezoeken. Dat is de uitkomst van de rechtzaak die organisator ID&T tegen de gemeente Utrecht had aangespannen. De rechtbank draait hiermee een beslissing van Burgemeester Brouwer van Utrecht terug.

De burgemeester had eerder bepaald dat er voor het evenement, dat op 16 februari in de Jaarbeurs te Utrecht wordt gehouden, slechts twintigduizend kaarten mochten worden verkocht.

Hoewel de door ID&T en Jaarbeurs gewenste uitbreiding naar veertigduizend bezoekers niet is toegestaan, is het bedrijf zeer tevreden met de uitspraak van de rechter. Volgens de rechtbank is gezien de succesvolle organisatie voor dertigduizend bezoekers vorig jaar, voor inperking van de capaciteit geen grond.

Duitsers gaan graag pikant op de foto

JanPietJoris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Waar zouden we zijn zonder de enquêtes van vandaag de dag. Het blijkt dat één op drie Duitsers tussen 18 en 29 jaar dolgraag in een erotische pose foto's van zich zelf zou laten nemen. Tenminste dit blijkt uit een enquête van het Duitse tijdschrift Computerfoto. Maar liefst 37% van de ondervraagde vrouwen zou graag erotische foto's van zichzelf en hun partner willen hebben. Bij de mannen is dit 30%.

Senator brengt verslaggever bij Dutroux

Slambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een illegaal bezoek van een tv-verslaggever aan Marc Dutroux zet België dezer dagen op zijn kop. De journalist werd onlangs door de liberale senator Dedecker de gevangenis binnengesmokkeld. Daar heeft hij het gesprek van Dedecker met Dutroux opgenomen.

Minister Verwilghen van Justitie wil dat de politicus ontslag neemt. Dedecker vindt zelf dat parlementsleden het recht hebben gevangenen te bezoeken en geeft de bewaking de schuld. De journalist, die zich voordeed als Dedecker's chauffeur, werd niet gefouilleerd en hoefde alleen door een metaaldetector.

Mobieltje Siemens crasht door sms-bericht

Bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tegenwoordig kan bijna ieder digitaal ding crashen en nu kan ook het mobieltje dit. De siemens S35 zou crashen als je er een bepaalt sms'je naartoe stuurt met bijzondere karakters erin. Tenminste dit wordt gemeld op het forum van Moenen.org

De gsm is vervolgens niet meer te gebruiken. "Eerst moet het sms-bericht via de pc verwijderd worden. Dat kan met software zoals de Siemens C/S/M 35 Explorer", laat de ontdekker van het veiligheidsgat, een Chinese it-beveiligingsexpert, weten.

De hacker, die zich bedient van de schuilnaam Benjurry, heeft inmiddels een zogeheten exploit op zijn site gezet, evenals software om het probleem op te lossen.

Siemens ontkent tot nu toe nog alles.

Presentatie nieuwe McLaren bolide

Het West McLaren Mercedes Formule-1 heeft vandaag in Barcelona, Spanje hun nieuwe wagen voor 2002 aan het publiek voorgesteld. Na de presentatie die gehouden werd voor meer dan 300 media vertegenwoordigers mocht derde coureur Alexander Wurz de eerste run rijden in de nieuwe MP4-17.

Met alleen een paar FIA Formule-1 reglement wijzigingen heeft het technische team van McLaren een wagen gemaakt die gebaseerd is op de wagen waarmee het team in 2001 reed. De enige grote verschillen die zichtbaar zijn, zijn de voorwielophanging en de enorm lage achter body.

Voor foto's kun je op Raceplanet kijken.

The A-Team op witte doek

Wesley / Wezzlie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

The A-Team gaat richting het witte doek. Kosten noch moeite zullen gespaard worden om tot een goede cast te komen. Dit aangezien bijna de gehele cast van de oude serie niet meer beschikbaar is.

Zo kwam George Peppard, Hannibal, al in 1994 te overlijden. Dirk Benedict (Face) wist na The A-Team geen aansprekende rol meer te verwerven en B.A. Barracus, gespeeld door Mr T, heeft zelf de filmwereld vaarwel gezegd. De enige die overblijft lijkt Dwight Schulz als Murdock. Echter is dit ook niet zeker want het gerucht gaat dat ook Jim Carrey een belangrijke gegadigde is voor deze rol.

UPS ontsteld over homo pop

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

UPS heeft bezwaar tegen de zogenaamde homo pop die via de site BeProud.com worden verkocht. De op homo's gerichte site www.beproud.com verkoopt 'Billy Dolls', oftewel zwaar geschapen Barbiepoppen voor volwassenen in een herkenbaar bruin UPS-uniform van 'Billy's Parcel Service'. Het uniform kan worden uitgetrokken, waarna de bijzondere kwaliteiten van het speeltje zichtbaar worden. UPS eist dat het artikel uit de handel wordt genomen. Fabrikant Totem International is daar onder dreiging van een juridische procedure mee akkoord gegaan.

Volgens een UPS-woordvoerder liggen de seksuele oriëntatie en de fysieke eigenschappen van de pop niet ten grondslag aan de eis dat de pop niet meer verkocht mag worden. "Er wordt inbreuk gemaakt op ons merkenrecht, daar gaat het om", aldus de woordvoerder.

Verspreider BeProud.com bood de pop vandaag overigens nog gewoon te koop aan en heeft ook niet gereageerd op de eis om alle reeds verkochte exemplaren terug te roepen en te vernietigen. Inmiddels is de pop uitverkocht.

Boeing Chinese president vol microfoons

Slambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tussen China en de VS dreigt een nieuwe diplomatieke rel. In een nieuwe Boeing 767 voor de Chinese president Jiang Zemin zijn naar verluidt meer dan 20 afluisterapparaatjes gevonden. Het bericht komt van de Financial Times en de Washington Post, die zich baseren op leden van de Chinese geheime dienst.

De microfoontjes waren verborgen in onder meer het toilet en het hoofdeinde van het bed. De Boeing werd gebouwd in Seattle en door een bedrijf in Texas omgebouwd voor presidentieel gebruik. Het schandaal komt een maand voor een top tussen Jiang en president Bush.

Doek valt voor X-Files

Reko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na 9 jaar valt het doek voor X-Files. De succesvolle serie waarin FBI-agenten Scully, Mulder en Dogget bovennatuurlijke zaken onderzochten, stopt ermee.

Chris Carter de bedenker en producent van de serie wil er op het hoogtepunt mee stoppen. Boze tongen beweren dat het slecht gaat met de serie nadat acteur David Duchovny er vorig jaar mee op hield.

In Nederland wordt X-Files uitgezonden op Yorin.

België: Jaloerse ex vermoordt zes mensen

Een Belgische man die het niet kon verkroppen dat zijn ex-vrouw een nieuwe relatie was aangegaan heeft vrijdagnacht zes mensen vermoord in de Brusselse deelgemeente Ganshoren.

Onder de doden bevinden zich vijf kinderen, in de leeftijd van vier tot achttien jaar. De volwassen dode was de nieuwe partner van zijn ex. De moordenaar is aangehouden in een café in de buurt met het vermoedelijke moordwapen nog bij zich. Zijn ex-vrouw heeft het drama overleefd, maar verkeert in een shock.

Een aantal dode kinderen werd gevonden in een auto, de vrouw liep na de schietpartij de straat op met een kind dat nog leefde, maar deze overleed niet veel later in een ziekenhuis. Het is nog onduidelijk is of de kinderen tot een en hetzelfde gezin behoorden.

Nelson Mandela woont ook hèt huwelijk bij

BaggettMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Oud-president Nelson Mandela van Zuid-Afrika is op 2 februari aanwezig bij het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse ambassade bevestigd. Ook de Britse prins Charles woont het huwelijk bij, maar zijn vriendin Camilla Parker-Bowles zal er niet bij zijn. Volgens Buckingham Palace mag ze wel naar het feest na afloop van het huwelijk.

Israel blaast 'Stem van Palestina' op

Israel heeft uit vergelding voor de aanslag van donderdag in Hadera, waarbij zes Israëlische feestgangers gedood werden en dertig gewond raakten, in Ramallah het gebouw opgeblazen van het belangrijkste Palestijnse radiostation (de Stem van Palestina). In december had Israel ook al de zendmast en een gebouw van de radiozender vernield.

Israëlische militairen brachten volgens getuigen explosieven aan en bliezen het gebouw op. De medewerkers van het radiostation waren eerder gesommeerd het gebouw te verlaten.

De Palestijnen zeggen dat Israel op deze manier probeert de vrije Palestijnse media monddood te maken.

Schandalige pedo-zaak schokt Frankrijk

Een gruwelijke en schandalige pedo-zaak laat zijn sporen na in de Franse havenstad Boulogne-sur-Mer in de Noord-Franse regio Nord-Pas-de-Calais. Doordat er drie gerechtsdeurwaarders zijn gearresteerd is er in de regio nu geen één meer beschikbaar.

De drie worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een groot 'Dutroux-achtig' pedofilieschandaal. Maar niet alleen de deurwaarders worden verdacht, ook een priester, twee artsen en een advocaat zouden zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik van minderjarigen. En dan laten we allerlei Belgische zakenmensen die geregeld bezoekjes aflegden nog buiten beschouwing.

Spil in de zaak is de uiterst gewelddadige Thierry D., die samen met zijn vrouw Myriam zijn eigen vier kinderen (4 tot 9 jaar) tot sex met gasten dwong. Videobanden van allerlei misselijk makende seksuele spelletjes en mishandelingen vonden hun weg naar illegale seksshops. Waarschijnlijk deden meer families mee in het voorstadje Outreau van Boulogne-sur-Mer.

In totaal zijn er 17 mensen aangehouden. Van meer dan 40 kinderen zijn getuigenverklaringen opgetekend.

Sex-moord

Het meest tot de afgrijselijke verbeelding spreekt de vermeende moord op een zesjarig meisje van Noord-Afrikaanse afkomst, dat eind 1999 door een man vanuit België zou zijn meegenomen naar de woning van Thierry en Myriam D. Volgens de afzonderlijke getuigenverklaringen van echtgenote Myriam en de zoon van een Franse seksshopeigenaar uit Oostende, heette het meisje Zaya en sprak ze Nederlands. Ze zou door ene M.M. alias 'de getatoeëerde', op perverse wijze misbruikt zijn. Na deze sadistische handelingen zou Thierry D. Zaya hebben doodgeslagen. Het lijkje werd door D. en M.M. in een rode deken gewikkeld en in een nabijgelegen volkstuintje begraven.

Drie dagen zocht de politie tevergeefs naar het lijkje en de graafwerkzaamheden in de tuinen van de andere verdachten leverden evenmin iets op.

De advocaat van Thierry D. zegt dat Myriam liegt over deze zaak. Ze zou dat doen uit wraak omdat haar man ook haar mishandelde: De wonden op haar lichaam van brandende peuken zijn nog steeds vers. Met regelmaat werd zij door haar man gedwongen tot seks met dieren, waarvan ook weer video's werden opgenomen. Volgens de advocaat is het duidelijk: deze vrouw is geen geloofwaardige getuige. Maar de advocaat heeft geen verklaring voor de getuigenis van de zoon van de Franse seksshopeigenaar, die met zijn vader ook aanwezig was bij het vermeende misdrijf.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.