Boek: Artemis Fowl en de eeuwige code

Artemis Fowl is een 13 jarige jongen, maar niet zomaar een 13 jarige jongen. Hij is een genie, een multimiljonair en een crimineel meesterbrein, met elfentechnologie in zijn handen. Wil je meer weten over de avonturen van dit genie? Dan moet je snel verder lezen...

Artemis Fowl heeft in zijn vorige boeken al meer avonturen beleefd en eigenlijk rol je nu in het vervolg. In zijn vorige avonturen is hij in contact gekomen met de elven, waar hij hypergeavanceerde elven-technologie heeft gestolen. Met deze technologie heeft hij een supercomputer gebouwd, de 'zie-kubus'. Hij biedt de zakenman Jon Spiro aan, om in ruil voor goud, deze technologie nog niet op de markt te brengen. Hij maakt een afspraak met Jon Spiro, maar het blijkt een val te zijn en het avontuur kan beginnen...

De Artemis Fowl collectie bestaat uit drie boeken: Artemis Fowl, Artemis Fowl; de Russische connectie Artemis Fowl; de eeuwige code.
Deze zijn geschreven door de Ierse schrijver Eoin Colfer, die docent is. Eerdere boeken van hem zijn Benny en Omar en Benny en Babe.



Zijn boeken spreken jong en oud aan, omdat het een combinatie is van spanning, actie en humor voor volwassen en jongeren, maar daar kleeft nu net mijn enige kritiekpunt aan. De eeuwige code is af en toe behoorlijk gewelddadig en zelfs bloederig, dus of het voor kinderen onder de 14 een goed boek is, is de vraag.
De Artemis Fowl boeken zijn bestsellers en het eerste boek wordt op dit moment verfilmd met niemand minder dan Robert de Niro.



De eeuwige code is een leuk en spannend boek. Het leest heerlijk makkelijk weg, maar sommige volwassenen zullen hem waarschijnlijk te kinderachtig vinden. Ik gok dat Artemis Fowl goed kan meerijden op de andere wereld van magie, die van Harry Potter. De verhalen lijken een beetje op elkaar. Elven, kobolden en magie komen in beide boeken voor. Toch is dit boek juist meer gebaseerd op de moderne technologie.

Wat leuk is aan dit boek, is dat het eens vanuit de slechte kant wordt geschreven, Artemis is immers een crimineel. Wat ook erg goed is aan dit boek is dat er constant wordt teruggegrepen op de vorige boeken, zodat als je er één niet hebt gelezen, je het boek goed kunt volgen.
Een ander aspect is de strijd tussen goed en kwaad binnen Artemis zelf. Zijn vader is veranderd in een goede man, sinds de genezing van de elven. En nu vraagt hij Artemis om ook een held te worden. Of hij dat ook wordt, lees je aan het einde van het boek.
Het boek, Artemis Fowl: De eeuwige code, leidt je gestaag naar een goed hoogtepunt en het complot zit leuk in elkaar.

Al met al een boek vol spanning en avontuur. Origineel en goed geschreven!



Auteur Eoin Colfer Uitgever: Vassallucci
Pagina's 114 ISBN-nummer 0141320591 Prijs12,50
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!