De toekomst van LEGO games

LEGO is nog steeds hot, aangezien TT Games en Warner Bros dit jaar nog met twee geheel nieuwe games komen en nog druk bezig zijn met twee andere. LEGO Marvel Super Heroes 2 wordt een vervolg op het eerste deel, LEGO Ninjago dat gebaseerd is op de film die binnenkort uit komt. LEGO Worlds waarbij je vrij kunt bouwen komt binnenkort uit voor de Switch en LEGO Dimensions krijgt voorlopig zijn laatste uitbreidingen.

LEGO Ninjago Movie Video Game

LEGO Ninjago Movie Video Game is een game die gebaseerd is op de gelijknamige film die binnenkort te zien is in de bioscoop. Er zit voor ongeveer een half uur aan film in de game, dus wees gewaarschuwd als je de film nog wilt kijken. Volgens de developer zal het verhaal wel beter uitgebeeld worden dan bijvoorbeeld bij de LEGO Dimensions Story Packs.

De grote verandering ten opzichte van de andere LEGO games is dat er dit keer een upgrade systeem in zit. Je kunt met de punten die je verdient nieuwe moves kopen, of moves upgraden. Zo kun je in het begin van bepaalde vijanden hun schild niet kapot maken, maar na een paar upgrades glijdt je zwaard erin als boter. Dat moet ook wel lukken met moves als  de 'Stekende Bij', 'Jagende Havik' en 'Opwaartse Draak’. Dit keer zie je ook als je aan het bouwen bent, hoever een bouwsel is door middel van een meter die ronddraait. 


De gevechten worden afgewisseld door cutscenes van de film. Als je een beetje doorspeelt, dan speel je LEGO Ninjago uit binnen een uurtje of 8. LEGO Ninjago komt tegelijk uit met de film op 22 september voor de Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc. 

LEGO Dimensions

LEGO Dimensions loopt aan zijn eind en WB Games heeft nog steeds niet aangekondigd of wij worden blij gemaakt met een extra Wave of zelfs een Year 3. De laatste pack die er momenteel te koop is is Wave 9 met de Powerpuff Girls van Cartoon Network. Helaas wilde de crew niets kwijt over het verdere vervolg van de serie.

De drie dames zijn verstopt in een Team- en Funpack en hebben hun eigen wereld waarbij je verschillende opdrachten moet doen, weer op zoek moet naar Gouden Bricks en races kunt uitvoeren. Dit kun je doen in onder andere Pokey Oaks-basisschool, Rainbow Land en Professor Utonium’s lab. 

LEGO Worlds

LEGO Worlds was al een tijdje uit voor de next-gen consoles en pc, en straks is hij ook speelbaar op de Nintendo Switch. Je kunt dus straks ook onderweg genieten van de LEGO wereld.

LEGO Worlds heeft niet stilgezeten. Zo kun je straks, ook op de Switch, automatisch huizen laten bouwen in plaats van dat je zelf alles in elkaar moet draaien. Het enige wat je moet doen is land vlak maken, zijmuren maken en de game zet er zelf een (punt)dak op. Wil je een verdieping extra? Dan hoef je alleen een trap te bouwen, de engine zet er zelf een extra verdieping op.

De Switch-versie loopt prima als hij niet in de dock zit. Het enige verschil is dat de drawing distance van de game iets naar voren wordt geschroefd als hij op batterij speelt. Zodra hij weer in zijn dock zit, wordt deze weer teruggezet. En hoewel je het verschil ziet, maakt het niet zoveel uit als je aan het spelen bent. Het loopt allemaal vloeiend.  


Als je hem straks in de winkel koopt, krijg je de twee DLC-pakketten erbij. De digitale versie heeft dit niet, maar die zal ook goedkoper zijn. Uiteraard kun je ze tegen een kleine prijs erbij kopen. Het Classic Space pakket is al uitgebracht in juli en Monsters komt deze oktober uit. Dit zal gericht zijn op het aankomende Amerikaanse feest Halloween. LEGO Worlds voor de Nintendo Switch is vanaf 5 september te koop.

 

LEGO Marvel Super Heroes 2

In het superhelden-epos LEGO Marvel Super Heroes 2 nemen de helden het op tegen Kang de Veroveraar. Kang kan door de tijd en ruimte reizen en dat geeft ons de mogelijkheid om overal in het multiversum Marvel-universum even op te duiken. Het Wilde Westen, New York in de toekomst of Sakaar, het kan allemaal.

De ontwikkelaars waren erg enthousiast over de game, want ze mochten ook een nieuw personage introduceren: Carnom. Dit is een samensmelting van Carnage en Venom. Het achtergrondverhaal bleef in nevelen gehuld, maar als je het spel speelt wordt er vanzelf een hoop duidelijk. We mochten aan de slag met een level waarin de aarde werd aangevallen en jij met Thor, Captain America en anderen (spoilers dus ik noem ze niet) vecht tegen een baas en zijn vele hulpjes. Er moeten zaken gesloopt en gebouwd worden, terwijl je schurken sloopt en vlucht voor de aanvallen van de Boss. Het standaardwerk dat we kennen van LEGO dus. Maar er zijn ook nieuwe gameplay elementen geïntroduceerd. Je kan nu supermoves uitvoeren als je op het juiste moment het juiste personage op de juiste plek hebt staan. LEGO-games staan bekend om hun overduidelijke hints, dus maak je geen zorgen: ook jij kan dit. Helaas kon ik dit dus niet: mijn PlayStation 4 had een bug. Als goedmakertje mocht ik ook het level spelen dat bij de E3 beschikbaar was. Hierbij zat ik aan boord van een ruimteschip met een aantal leden van Guardians of the Galaxy. Natuurlijk stortte dit neer en mocht ik het vervolgens tegen een baas opnemen. Peter Quill (Star-Lord) heeft een zwaartekrachtgranaat die handig is bij bepaalde puzzels.

Er zijn wat nieuwe elementen toegevoegd en de verzameling helden om mee te spelen is absurd groot. Hoeveel er daadwerkelijk in LEGO Marvel Super Heroes 2 belanden moeten we nog bezien. Blijkbaar is er een interne strijd gaande over het definitieve aantal helden. LEGO Marvel Super Heroes 2 doet wat je ervan verwacht en is precies wat de fans willen zien: dezelfde gameplay met minimale vernieuwingen en meer personages. 

LEGO Marvel Super Heroes 2 - poster

LEGO Marvel Super Heroes 2 is vanaf 14 november te koop voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.