UMI Super, super?

3. Eerste indruk

Vanaf het eerste moment merk je dat je een degelijk toestel in handen hebt. Deze versie kwam uit de batch met de eerste 280 modellen en op het eerste oog zijn er geen schoonheidsfoutjes te ontdekken.

De Super heeft een metalen afwerking en vanaf de achterkant loopt het netjes over in de randen. Aan de linkerkant vind je de speciale knop die je kan koppelen aan een app (camera is in de praktijk waarschijnlijk het meest handig) met daarboven de simkaart-tray. Rechts de power en volumeknoppen. Het scherm wat erin ligt is met licht afgeronde randen, en laten we hopen dat de opvolger wel de bezeless is. Dat is het enige puntje wat ik over het ontwerp kan zeggen wat iets minder is.

 Umi Super FO

Umi Super uiterlijk

Umi Super uiterlijk

Umi Super uiterlijk

Ik heb nu een dag met de UMI rondgelopen en los van het feit dat ik niet de Nederlandse netwerken heb kunnen testen omdat ik in China zit, heb ik wel al wat ervaring opgedaan in het normale gebruik. GPS geeft geen problemen en de hele interface is lekker schoon. Geen bloatware op deze telefoon dus dat scheelt al een hoop irritaties. Dan hebben we natuurlijk de hardware van dit toestel, de Helio P10 in combinatie met 4GB werkgeheugen van Samsung. In het gebruik merk je totaal geen vertragingen bij het wisselen tussen de verschillende menu’s en apps. Antutu heb ik gedraaid wat uitkomt op 45907. Geen wereldschokkende scores natuurlijk maar voor de gemiddelde gebruiker zal dit zeker ruim voldoende zijn.

 Umi Super Antutu2

 

Een andere fijne toevoeging waar ik erg over te spreken ben, is de keuze tussen fysieke (niet verlichte) knoppen, of on-screen. Zelf ben ik een grote voorstander van de fysieke knoppen en die keuze kan je maken in het menu. Voor ieder wat wils dus.

De vingerafdruksensor kan ik kort over zijn: hij werkt snel en geeft geen problemen. De 4000mAh heb ik niet voldoende kunnen testen, maar onderstaande screenshot is wanneer de accu op 71% is met dus een screen-on tijd van iets meer dan 1,5 uur.

Umi super batterij

Het laatste wat ik nog heb kunnen testen is de camera, een 13MP Panasonic sensor. Het is een sensor die erg snel focust en de flitser voldoet zeker. Wel merk je bij grote panoramafoto’s dat er een iets groenere tint kan zijn. Dit is iets waar UMI van de op hoogte is en waar ze al mee bezig zijn om via een OTA-update in orde te maken. 

Umi Super camera

Umi Super camera

Umi Super camera

Umi Super camera

Umi Super camera
Umi Super camera