UMI Iron, voice-unlock?

De UMI Iron is weer het nieuwste model van UMI met de nieuwe MTK6753 processor in combinatie met 3 GB werkgeheugen, een metalen behuizing en een FullHD-scherm met een formaat van 5,5-inch. Op het moment is het toestel nog in de pre-sale en zal het naar verwachting ergens half juli te koop zijn. Wil je kans maken om het toestel voor $17,99 aan te schaffen? Kijk dan even naar de prijsvraag die nog drie dagen loopt. 

iron-intro (Foto: rene90)

Specificaties

  • 5,5 inch LTPS-scherm, FullHD 1920*1080 pixels
  • MTK6753, octa-core 1.3GHz (64-bit)
  • 3 GB RAM / 16 GB ROM
  • 13 MP Sony IMX214 met dual-led flash / 8 MP achter met led-flash
  • Dual Sim (GSM 900/1800/1900, WCDMA 900/1900/2100, FDD 1800/2100/2600)
  • 3180-3350 mAh batterij
  • Android 5.1 
  • Notificatie balkje
  • Uitbreidbaar geheugen via micro SD tot 64 GB
  • 152,3 * 76,5 * 7,9 mm (lxbxh)
  • Prijs van $179,99

Eerste indruk

Het geheel komt in een erg mooie doos aan wat een goede uitstraling geeft, ook bij het open doen van de doos is het netjes verpakt. Een USB-kabel, OTG-kabel, 1A oplader en een boekje. Als het goed is zit er ook nog een pinnetje bij om de sim-tray los te halen, maar die heb ik nog niet gevonden. Op het scherm zelf is geen screenprotector geplaatst maar bij mijn reviewmodel is wel een glazen screenprotector meegeleverd. 

iron-doos (Foto: rene90)

iron-doos2 (Foto: rene90)

Dan het uiterlijk, een bijna volledig metalen behuizing wat er al strak uitziet. Aan beide kanten van het toestel vind je drie schroefjes die ervoor zorgen dat het een geheel blijft. Aan de onderkant van het toestel vinden we de microUSB-poort en microfoon, en aan de linkerkant de volumeknoppen en powerknop. Als we dan doorgaan kom je bovenop het toestel een 3,5mm aansluiting tegen en tot slot aan de rechterkant de simkaart-tray die je er met een pinnetje uit kan halen. Het enige wat niet van metaal is is uiteraard het scherm, en de boven en onderkant wat waarschijnlijk te maken heeft met de antennes. 

iron-rand (Foto: rene90)

Bij mijn reviewmodel valt het wel op dat niet alles overal perfect op elkaar aan sluit, zo voel je aan de rechterkant totaal geen overgang tussen de rand en het ondergedeelte, maar aan de linkerkant voel je een schroefje wat een fractie hoger ligt dan de rand. Zonde dus en hopelijk hebben ze dit wel over een paar weken op orde als de eerste toestellen naar de klant gaan. 

iron-schroefje (Foto: rene90)

Aan de achterkant kom je nog de 13 MP IMX214 module tegen van Sony die nette foto's zou moeten maken waarbij je in een minder verlichte omgeving hulp hebt van de dubbele LED-flitser. Aan de voorkant heb je de 8 MP camera met eveneens een (enkele) LED-flitser. 

iron-achterkant (Foto: rene90)

En eindelijk, een toestel met weer eens een notificatie LED in de vorm van een balkje onderaan het scherm. Het licht rood op en ik heb nog niet in de instellingen kunnen terugvinden om hier je eigen kleuren aan te geven. Sowieso draait er op dit toestel nog een pre-productie ROM dus zullen er nog aanpassingen worden gedaan. 

Op het gebied van software valt er nog wel wat meer te zeggen want UMI maakt namelijk gebruik van voice-unlock. Ik heb er al even een beetje mee lopen stoeien en het lijkt best prima te werken. Je moet een woord van een aantal lettergrepen een paar keer herhalen zodat dit kan worden opgeslagen, je kan er ook gelijk een functie aan koppelen zoals het opstarten van de camera als je dat woord zegt. Interessante functie dus zo op het eerste oog.

iron-stem1 (Foto: rene90)iron-stem2 (Foto: rene90)

Heb je al een vraag over dit toestel? Laat het achter in de comments en dan doe ik mijn best deze zo goed mogelijk te beantwoorden.