ZOPO Color E, nieuwe MT6735(P) Chinaphone met Android 5.1

Nog maar 2 dagen geleden heeft ZOPO dit model getoond op de MedPI beurs in Monaco en vandaag heb ik er al even mee kunnen spelen. Het gaat om de ZP350 met de nieuwe MT6735 processor. Dit toestel is naar verwachting over 2-3 weken te koop via de verschillende websites. 

zopocolore-box (Foto: rene90)

Specificaties

  • 5.0 inch IPS-scherm, 1280*720 pixels
  • MT6735(P), quad core 1.3-1.5GHz (64-bit)
  • 1 GB RAM / 8 GB ROM
  • Dual Sim, met 4G (FDD-LTE, 800/1800/2600MHz)
  • 5.0 MP achter / 2.0 MP voor (allebei een LED-flitser)
  • 2100 mAh batterij
  • Android 5.1 
  • Uitbreidbaar geheugen via micro SD tot 64 GB
  • 145.9 * 71.4 * 8.5 mm (lxbxh)
  • Prijs van $139,99

zopocolore-front (Foto: rene90)

Eerste indruk

Belangrijk om te vermelden is dat het om een pre-productie model gaat en alles nog niet optimaal zal werken. Op het moment zijn de ontwikkelaars bij ZOPO nog bezig om alle bugs eruit te halen voordat het toestel daadwerkelijk verkocht gaat worden. 

Gekeken naar de specificaties is duidelijk te zien dat het om een budgetmodel gaat met de lagere specificaties. Wel is het een interessant toestel omdat het gebruik maakt van de nieuwe MT6735 processor die weer betere prestaties moet leveren dan de MT6732 die nu veelal gebruik wordt in het lagere segment. 

Het toestel komt in het bekende ZOPO doosje met een uitgebreide handleiding in meerdere talen waaruit blijkt dat ze zich steeds meer richten op de Europese markt. Verder vind je een oplader, kabel, oordopjes en de telefoon zelf. Wat gelijk opvalt is de achterkant die wat stroever is dan ik gewend ben van ZOPO telefoons. Normaal is dit erg glad dus dit is zeker een goede ontwikkeling. Ook de camera aan de voorkant is opvallend met een LED-flitser wat je niet veel tegenkomt. Dit is natuurlijk voor de selfies waar de Chinezen zo gek op zijn. Verder kan ik weinig opmerken over de bouwkwaliteit, het ziet er heel degelijk uit en alles sluit netjes aan. 

zopocolore-back (Foto: rene90)

Ik heb gelijk wat benchmarks gedraaid omdat ik wel benieuwd was hoe de MT6735 presteert in vergelijking tot de MT6732. Hier valt nog wel te zien dat dit een pre-productie model betreft. De processor zou moeten draaien op 1.3-1.5GHz maar draait momenteel op 1GHz. Dit is ook duidelijk te zien in de benchmarks die lager uitvallen dan verwacht. Het zou ook kunnen dat het gaat om een MT6735P processor die op 1GHz draait, navraag bij ZOPO zal blijken om welk model het gaat.

In het gebruik werkt verder wel alles zoals het hoort, beide camera's en flisters, de Playstore, WiFi en alle apps die ik geïnstalleerd heb. Op dat gebied ben ik dus nog geen problemen tegen gekomen wat positief is.

zopocolore-camera (Foto: rene90)Camera ZOPO Color E 

Heb je vragen over het toestel? Dan kan je deze achterlaten in de comments en dan zal ik deze beantwoorden of meenemen in de review.