Devolver Digital @ E3 2015

6. Hatoful Boyfriend: Holiday Star

Visual novels zijn een minder bekend genre in Europa, maar bijvoorbeeld Japan heeft daar er een stuk meer van. Toch is indie-ontwikkelaar en mangatekenaar Hato Moa in het westen bekend geworden door de allereerste visual novel/datingsimulator: Hatoful Boyfriend. Wel een erg aparte, want in plaats van het andere geslacht ging je daten met duiven. Het begrip tortelduifjes krijgt meteen een andere wending. In dit tweede deel, Hatoful Boyfriend: Holiday Star genaamd, is het daten uit het hoofdverhaal gehaald maar zien we deze weer terug in mini-games, want natuurlijk weet de maker dat fans van het eerste deel in opstand zouden komen als dat er helemaal niet meer was.

Hatoful Boyfriend: Holiday Star

Dit keer gebeurt er echt van alles in duivenland. Het verhaal is opgedeeld in hoofdstukken, maar er zijn ook extra verhaallijnen te ontdekken. Het hoofdverhaal doet denken aan een klassieke 007. De duif Anghel is manga-tekenaar, maar niemand koopt het. Totdat er een gouden fazant aan komt vliegen en zegt dat hij een groot uitgever is en zijn manga wil verkopen. Zijn vrienden zien hem na elke meeting bleker en slapper worden. Na hem eens gevolgd te hebben, zien ze een gekke duif zijn bloed aftappen. Volgens hem heeft Anghel de kracht om mensen te beïnvloeden en door zijn bloed af te tappen wil hij de hele wereld in zijn macht hebben. De duivenvrienden slaan op tilt, en gaan Anghel en de wereld redden.

Hatoful boyfriend: Holiday Star zit vol humor, en duidelijke referenties naar andere films, of neemt als het maar even kan iets op de hak. Zo zijn otaku's, japanofielen die denken dat ze volledig als Japanners moeten leven, meerdere malen aan de beurt. Als je niet weet of deze game iets voor je is: het is een lap tekst, dus als dit al tl;dr is, dan moet je helemaal niet beginnen aan deze game. Wil je eens een heel andere game-ervaring, dan is een visual novel zoals Hatoful Boyfriend: Holiday Star een uitgelezen kans om te proberen. De game komt deze herfst uit op pc, PlayStation Vita en PlayStation 4.

Hatoful Boyfriend: Holiday Star