Medal of Honor multiplayer

Gespeeld op: PlayStation 3
Het spel zal ook verkrijgbaar zijn op: Xbox 360 en PC

Medal of Honor

Medal of Honor is na een aantal jaar terug. Nadat in 1999 goed met de serie begonnen was, werd de kwaliteit met elke sequel minder. Eind 2010 moet de nieuwe Medal of Honor in de schappen liggen en met deze titel probeert Electronic Arts weer helemaal terug te komen in de first-person shooter-oorlog die gaande is tussen Call of Duty en Battlefield.

Electronic Arts hoopt de serie weer te doen herleven door het naar deze tijd te halen. De Tweede Wereldoorlog laten zij achter zich en het gaat nu om de oorlog tegen het terrorisme. De singleplayer wordt gemaakt door EA Los Angelos, de multiplayer wordt gemaakt door DICE, bekend van de Battlefield-serie. Dit is ook wel te merken, de multiplayer voelt lichtelijk aan alsof je een gemodificeerde versie speelt van dat spel, maar met een andere setting die het spel biedt is dat niet een groot probleem.

Aanvallen!

In de multiplayer-beta die wij speelden zaten twee gamemodes, namelijk Team Assault en Mission. Team Assault is gewoon een andere naam voor Team Deatmatch, hier zul je met elf andere medespelers strijden tegen de vijand. In Mission krijgt een team een opdracht, namelijk om bepaalde goederen te verdedigen of die aan te vallen. Deze moet men vernietigen met explosieven. In de beta zitten twee maps, voor elke mode één. In Team Assault zit je in een kapot gemaakte stad te vechten, met veel steegjes en gebouwen. In Mission vecht je in een grote map, waardoor de verdedigers van de goederen het lastiger hebben om hun taak goed uit te voeren. Deze maps zijn erg mooi en zijn perfect voor een first-person shooter.

Medal of Honor

Veel vrij te spelen

Bij elke mode krijg je de keuze of je voor de Amerikanen of voor de terroristen wilt vechten, het enige verschil tussen beide groepen zijn de andere wapens die men heeft en de taalbarrière die ze hebben jegens elkaar. Beide groepen hebben drie soldaten om uit te kiezen, de Rifleman, de Special-Ops en de Sniper. Hier zitten weinig verrassingen in. De Rifleman heeft zijn M16 en zijn grenade-launcher, de Special-Ops heeft een sub-machinegun en de Sniper heeft zijn sniper-rifle bij de hand. Voor alle wapens en vechters kan er veel worden vrijgespeeld in de game, van het hebben van extra kogels tot betere wapens. Dit geeft altijd een meerwaarde aan een online spel, want iedereen wil natuurlijk per se dat wapen hebben of die uitbreiding. Ook zijn er medailles en ribbons te verdienen, voor het doden van tien mensen in één ronde of een bepaald aantal headshots maken met één wapen. Er is een gigantisch aantal aan ribbons en medailles dat vrijgespeeld kan worden dus hiermee is iedereen ook wel even zoet.

Fenomenaal geluid

Het geluid in het spel is geweldig, de kogels vliegen om je oren en je hoort de bommen van mijlenver op de grond inslaan. Iedereen schreeuwt en overal is paniek, het lijkt bijna alsof je tegelijkertijd in Kabul en in je woonkamer zit. Grafisch valt het wel enigszins tegen, het heeft een beetje een dof filter over zich heen waardoor het er niet ideaal uitziet. Ook zijn de explosies matig en de interactie met de map zelf is erg klein. Doordat Battlefield Bad Company 2, ook gemaakt door DICE, zulke mooie maps had die helemaal kapot konden worden gemaakt, was het jammer om te zien dat ik direct bij het uitproberen mijn grenadelauncher op een muur ging uittesten, en er geen krasje van te zien was.

Medal of Honor

Voorlopige conclusie:

Medal of Honor voelt goed aan, de game brengt realisme en arcade-gameplay samen, en doet dit op een hele goede manier. De klasses voelen goed aan en hebben allemaal hun min- en pluspunten. De twee maps die ik heb kunnen spelen zitten goed in elkaar, ze brengen een chaotische sfeer en dat hoort natuurlijk bij een oorlog. Er valt veel te unlocken in dit spel, van extra kogels tot medailles en daardoor zal de replaywaarde van dit spel ook een stuk hoger liggen. Grafisch is het spel nog wat aan de magere kant, maar dit kan na een beta altijd nog beter worden. Wanneer je kijkt naar de twee grootste concurrenten, namelijk Call of Duty Modern Warfare 2 en Battlefield: Bad Company 2 ligt deze game er precies tussenin. De arcade-gameplay van Modern Warfare 2 heeft het deels, je kunt snel respawnen en het schietwerk is iets ‘versimpeld’, maar het heeft ook het beste van Battlefield Bad Company 2. Door deze middenweg te kiezen kan EA hier wel een topper in huis hebben, maar om daar zeker van te zijn moeten wij wachten tot het spel uit zal komen, namelijk op 12 oktober 2010.