Samenvattingen van alle partijprogramma's

Een verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezing van aanstaande woensdag is gemiddeld 87 pagina’s lang. Voor veel kiezers is dit te lang om door te nemen. Om kiezers te helpen weloverwogen te kiezen heeft Kaf daarom alle verkiezingsprogramma’s samengevat. Elke samenvatting is opgedeeld in acht thema’s en bevat per thema de belangrijkste punten van een programma. Hierdoor is een samenvatting in maximaal vijf minuten te lezen. De samenvattingen zijn gepubliceerd op Verkiezingen101.nl. Naast de samenvattingen is er uitleg te vinden over hoe verkiezingen werken en een quiz om kennis van de partijprogramma’s te testen.

Verkiezingen101 is het resultaat van een langer lopend project binnen Kaf om partijprogramma’s van verschillende verkiezingen samen te vatten. Binnen dit project worden sinds 2017 de partijprogramma’s van de Tweede Kamerverkiezing en Europese Verkiezingen samengevat. Doel van de makers is om een informatieve bron toe te voegen aan de bestaande bronnen en hiermee de informatiepositie van kiezers te versterken. 


Disclosure:
Verkiezingen101 is een dochtersite van de non-profit Stichting Kaf. Deze nieuwsposter is zelf werkzaam bij Stichting Kaf. Zowel Stichting Kaf als Verkiezingen101 is onafhankelijk en hebben geen winstoogmerk: er is geen politieke kleur, er wordt geen subsidie ontvangen en geen reclame geplaatst.