FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 november 2023

Stengs zorgt met drie doelpunten voor ruime overwinning Nederlands elftal tegen Gibraltar

Het Nederlands voetbalelftal heeft de laatste EK-kwalificatie gewonnen. Tegen Gibraltar won Oranje met 0-6, door onder meer drie goals van Calvin Stengs.

Het Nederlands voetbalelftal was na vrijdag zeker van het EK voetbal na een overwinning tegen Ierland en dus ging de laatste wedstrijd nergens meer over. Tegen Gibraltar kwam Oranje binnen tien minuten op voorsprong, dankzij Calvin Stengs. In het verloop van de eerste helft liep de ploeg van bondscoach Ronald Koeman uit naar een 0-3 voorsprong, dankzij goals van Mats Wieffer en Teun Koopmeiners.

In de tweede helft vielen nog drie goals voor het Nederlands Elftal. Stengs zorgde voor de 0-4 en de 0-5. Invaller Cody Gakpo bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-6.

Bij Oranje maakten Thijs Dallinga en Jorrel Hato hun debuut. Zowel de spits van Toulouse als de verdediger kwamen in de tweede helft het veld in als invaller.

Is ons vertrouwen in de regering echt zo laag?

Aan de vooravond van ons nationale feest der democratie een korte blik op hoe zeer wij onze overheid vertrouwen. Dat is immers een druk bespeeld thema bij deze Tweede Kamerverkiezingen. 

Weinig lezers zal het verbazen dat het vertrouwen van Nederlanders in hun regering niet in de buurt van de 100% komt. Volgens de OECD heeft zelfs maar net iets meer dan 47% van de inwoners boven de 15 jaar vetrouwen in onze regering. Is dat dan echt zo weinig,  of is dat normaal?  Het is meer dan dat inwoners van Rusland hun regering vertrouwen,  maar niet veel. We zijn beduidend minder tevreden dan Duitsers, Belgen en Zweden bijvoorbeeld. 

Conclusie: er ligt hier werk te wachten op de nieuwe regering. Wie die ook moge gaan leiden.

Geveilde hoed van Napoleon brengt recordbedrag van $ 2,1 miljoen op

Een vilten hoed gedragen door Napoleon Bonaparte tijdens zijn bewind van het Franse rijk heeft zondag ruim 2,1 miljoen dollar (1,932 miljoen euro) opgebracht op een veiling in Fontainebleau, Frankrijk. De totale verkoopprijs, inclusief veilingkosten, is een record voor een Napoleonhoed, aldus veilingmeester Jean Pierre Osenat van veilinghuis Osenat.

Het vorige record stond op naam van één van de andere hoeden van de keizer. Deze werd in 2014 ook door Osenat geveild, en leverde $ 2,06 miljoen (1,884 miljoen euro) op. De zwarte bevervilthoed in traditionele tweehoekige vorm was kenmerkend voor de keizer en symboliseerde het historische karakter van Napoleon. Hij werd ‘en bataille’ gedragen, evenwijdig aan de schouders – in tegenstelling tot de meeste van zijn officieren die hun hoed ‘en colonne’ droegen, die loodrecht op de schouders staan. "Er is geen andere hoed zoals deze", zei Osenat. "Als ik eraan denk dat Napoleon deze hoed daadwerkelijk heeft gedragen word ik emotioneel".

Random Pics van de Dag #1108

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

'Extreme consumptie door superrijken verergert de klimaatcrisis'

Volgens gegevensanalyses van de ontwikkelingsorganisatie Oxfam versnelt de extreme consumptie van de rijken en superrijken de opwarming van de aarde in een bijna obsceen tempo. In 2019 veroorzaakte de rijkste één procent van de wereldbevolking evenveel klimaatschadelijke broeikasgassen als de vijf miljard mensen die de armere tweederde uitmaken, volgens een rapport van Oxfam.

Het rapport 'Climate Equality: A Planet for the 99 Percent' is gebaseerd op de wetenschappelijke bevinding dat de uitstoot van broeikasgassen door mensen toeneemt met hun privé-inkomen en rijkdom. Dit komt onder andere door meer vliegreizen, grotere huizen en meer klimaatschadelijke consumptie in het algemeen - in extreme gevallen in de vorm van luxe villa's, megajachten en privéjets. Gebaseerd op cijfers van het Stockholm Environment Institute, dat zich baseert op gegevens uit de Global Carbon Atlas, de World Inequality Database, de Penn World Tables on Income (PWT) en cijfers van de Wereldbank.

In een reactie op de bevindingen zei Manuel Schmitt, woordvoerder van Oxfam: "Door hun extreme consumptie wakkeren de rijken en superrijken de klimaatcrisis aan, die de bestaansmiddelen van miljarden mensen bedreigt met hittegolven, droogtes en overstromingen, vooral in de lage-inkomenslanden in het Zuiden van de wereld".

Enkele resultaten:

  • Het consumptiegedrag van de rijkste één procent (77 miljoen mensen) veroorzaakte 16 procent van de wereldwijde uitstoot in 2019 - meer dan twee keer zoveel als het consumptiegedrag van de armere helft van de wereldbevolking en meer dan de uitstoot van al het wegverkeer ter wereld.
  • De rijkste tien procent van de wereldbevolking was verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen in 2019.

Oxfam legt uit dat er nu extra belastingen nodig zijn op klimaatschadelijke bedrijven en de rijkdom en inkomsten van de superrijken. Dit zou de financiële ruimte voor de overgang naar hernieuwbare energie aanzienlijk vergroten. Wat uiteindelijk echter ook nodig is, is "het overwinnen van het huidige economische systeem en de fixatie op winstbejag, de uitbuiting van natuurlijke hulpbronnen en consumentgerichte levensstijlen".

Volgens Oxfam is de omvang van de uitstoot van de "superrijken" genoeg om 1,3 miljoen extra sterfgevallen door hitte te veroorzaken, waarvan de meeste naar verwachting tussen 2020 en 2030 zullen plaatsvinden.

Idaho, VS: het nieuwe Wilde Westen voor extreem rechtse milities

Amerikaanse extreem rechtse milities zijn vooral actief in het Midwesten van dat land. Neem bijvoorbeeld de "North Idaho Militia": In Idaho willen ze een uitsluitend blanke, christelijke kolonie stichten, afgescheiden van de rest van de VS. In hun visie zal deze ultraconservatief zijn en geen multiculturele diversiteit kennen.

Idaho en de aangrenzende regio's zijn nu het nieuwe El Dorado voor alle Amerikanen die tegen minderheden en abortus zijn - en voor geen beperkingen op het dragen van vuurwapens. Ze verwerpen zowel de LGBTQI-beweging als de Black Lives Matter-beweging. Onder hen bevinden zich veel vrome evangelische christenen. Sommigen beschrijven zichzelf zelfs als "politieke vluchtelingen" die de acties van de staat gelijkstellen aan inmenging in persoonlijke vrijheden.

Dit dunbevolkte landelijke gebied trekt niet alleen radicalen aan, maar ook steeds meer middenklasse gezinnen uit de steden. Ze worden aangetrokken door het spectaculaire landschap en de lage kosten van levensonderhoud. En ze willen dat hun kinderen opgroeien in wat zij een ideale wereld vinden.

In deze documentaire volgt DW een gezin van vier dat vanuit Californië naar het noorden verhuist, een ultrareactionaire motorrijder die deelnam aan de bestorming van het Capitool in 2021, een pastoor met zijn eigen militie en privéarsenaal en een politicus die campagne voert voor gouverneur, ondanks het feit dat hij twee jaar in de gevangenis heeft gezeten voor een poging tot gewapende rebellie tegen de FBI.

De reportage hoort ook van boerin Jennifer Ellis, een van de oorspronkelijke conservatieve bewoners van het gebied. Net als veel van haar kennissen verwerpt ze extremistische en intolerante standpunten. Maar ze is hier in de minderheid. Hoe haalbaar is het idee van een politieke revolutie in het nieuwe Wilde Westen?

'Rusland geeft fietsen aan migranten om sneller de Finse grens over te gaan'

Finland heeft een aantal grensovergangen met Rusland gesloten omdat dat land maar migranten over de grens blijft schuiven. Uiteraard is Rusland het daar niet mee eens. Nu ze zelf het risico hebben om met deze migranten te blijven zitten geeft Rusland nu fietsen en steppen aan migranten om ze sneller de grens over te laten gaan volgens de Finnen.

Antti Häkkänen, de Finse minister van Defensie, zegt dat het Kremlin zijn "draaiboek" voor hybride oorlog gebruikt door migranten aan te moedigen het land binnen te komen zonder de juiste documenten om zo Europa te destabiliseren.

Helsinki had al opdracht gegeven om vier van de acht grensovergangen met Rusland te sluiten en de Europese Commissie heeft nu beloofd om haar grensbewakingseenheid naar Finland te sturen.

Thierry Baudet gaat ondanks aanval door met campagne voeren

Thierry Baudet zal zijn verkiezingscampagne voor FvD voortzetten ondanks de aanval van gisteravond, waarbij hij in Groningen werd geslagen met een bierfles. In een verklaring benadrukte hij het belang van standvastigheid en doorgaan.

De politicus bevond zich gisteravond in een café in Groningen voor deFvD-campagne toen hij werd aangevallen. Baudet liep verwondingen op boven zijn oog en op zijn achterhoofd, hij is hiervoor behandeld in het ziekenhuis, zo verklaarde hij vanmiddag. Baudet benadrukte dat de situatie veel erger had kunnen aflopen. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Volgens Baudet had de aanvaller, net als de andere aanwezigen, zich aangemeld voor het FvD-evenement in het café. Aan het einde van het programma nam Baudet selfies met de bezoekers. De dader deed alsof hij een selfie wilde maken en begon ineens te slaan met een bierflesje toen hij dichtbij Baudet stond.

Volgens bronnen is bevestigd dat de verdachte die maandag Baudet met een bierflesje op zijn hoofd sloeg, een 15-jarige scholier uit Groningen is. De politie heeft hem gearresteerd voor mishandeling. De extreem-linkse groepering AFA Noord beweert dat de 15-jarige lid is van hun antifascistische groep en dat hij handelde uit overtuiging.

Gisteravond vond er een demonstratie van Antifa plaats buiten een café in Groningen, maar het is nog niet zeker of de dader ook deel uitmaakte van die groep.

Baudet noemt zijn mishandeling een "politieke aanval" op de standpunten van Forum voor Democratie. "Dit is precies waar het om draait. Mensen die ik vertegenwoordig voelen zich ook bedreigd wanneer ze hun mening uiten."

Er wordt volgens Baudet goed samengewerkt door de beveiliging door de overheid en de door zijn partij ingehuurde beveiliging. Volgens bronnen wordt er gekeken of de beveiliging verder moet worden opgevoerd. 

D66 voert campagne voor PVV, als Wilders Premier wordt haakt VVD af

Dat was in zo'n beetje alle kranten Geert.

Evans wint chaotische Rally van Japan, 1-2-3'tje voor Toyota in thuiswedstrijd

Voor de rallyliefhebber keren we nog even één keer dit jaar terug naar het weekeinde. In Japan werd de allerlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap van dit jaar verreden, onder bijzonder verraderlijke omstandigheden. De wereldtitel was al vergeven, maar dat maakte vooral de beelden niet minder fraai.

De openingsdag was er één vol problemen, grotendeels veroorzaakt door de immense regenval. Thuisheld Takamoto Katsuta ging lekker, maar crashte in proef twee - hij kon wel door. In diezelfde bocht dook Dani Sordo even later een stroompje in, kort daarop gevolgd door Adrien Fourmaux. Alle betrokkenen waren in orde, maar de proef werd met een rode vlag gestaakt.

Een proef later reed Ott Tänak twintig kilometer lang met een nagenoeg volledig beslagen voorruit rond. Sebastien Ogier had daar iets minder last van, maar reed even later dan weer een greppel in en verloor wat tijd. Thierry Neuville dook in een van de proeven in de eerste bocht al een greppel in en liep dusdanig veel schade op dat zijn kansen verkeken waren.

Eén man kwam eigenlijk zonder problemen door de openingsdag: Elfyn Evans zette zijn Toyota met navigator Scott Martin op plek één en had een enorme voorsprong van 1:49 minuten op Ogier en Vincent Landais. De derde plek was voor de derde Toyota, die van de Finse wereldkampioen Kalle Rovanperä en navigator Jonne Halttunen. Op de vierde, vijfde en zesde plek stonden opmerkelijk genoeg coureurs uit de WRC2-klasse: Andreas Mikkelsen in een Skoda, Gregoire Munster in een Ford en Nikolay Gryazin in een Skoda, allemaal op ruim drie minuten van Evans.

Op de zaterdag veranderde er in de top van het klassement niet zoveel. De regen was beduidend minder dan op de openingsdag en dat was te merken, de rijders hadden een stuk minder problemen. Evans deed het uiteraard relatief rustig aan en zag zijn voorsprong krimpen tot een alsnog fraaie 1:15 minuten op Ogier, terwijl Rovanperä met één dag te gaan op 1:40 minuten stond. De WRC2-coureurs waren inmiddels ingehaald door Esapekka Lappi, Tänak en Katsuta, die nu ook weer in de top-6 stonden.

Het klassement stond stevig en op de slotdag kwam daar wat de podiumplaatsen ook geen verandering meer in: Evans pakte de winst, 1:17 minuten voor Ogier en 1:46 voor Rovanperä. Het werd zo een 1-2-3'tje voor Toyota, dat hiervoor überhaupt nog nooit de thuiswedstrijd in Japan had gewonnen. Rovanperä was al lang zeker van de wereldtitel, Evans eindigt het seizoen als nummer twee, voor Neuville en Tänak.

FOK! Wat een weer: op de meeste plaatsen droog

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In het oosten van Noord-Brabant en in Limburg komt plaatselijk dichte mist voor met een zicht van minder dan 200 meter. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. De plaatselijke dichte mist verdwijnt aan het begin van de ochtend.

geel21-11 (Foto: knmi)

Vanochtend is het bewolkt en aan de kust is er plaatselijk een bui. In het zuidoosten kan het eerst nog mistig zijn. In het noorden breekt later de zon steeds vaker door. De noordenwind is aan zee vrij krachtig, boven land matig.

Vanmiddag is het in het binnenland bewolkt met af en toe lichte (mot)regen. In de kustprovincies is er meer ruimte voor de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 8°C in het noordoosten en 11°C in Zeeland. De wind uit het noordoosten is boven land matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Vanavond blijft het droog. Het koelt snel af met aan het einde van de avond in het noordoosten temperaturen iets boven het vriespunt. De noordoostenwind is aan zee eerst nog vrij krachtig, maar neemt geleidelijk af naar matig. Boven land staat er weinig wind.

Komende nacht is het droog en in het oosten en zuiden kan er mist ontstaan. In het noordwestelijk kustgebied kan er een enkele lichte bui van zee binnendrijven. Landinwaarts gaat het licht vriezen, in de kustgebieden blijft de temperatuur enkele graden boven nul. Er staat weinig wind, langs de kust en op het IJsselmeer staat er een matige wind uit een oostelijke richting.

Tot morgen!

                   

De zon scheen even terug in Lauwersoog (Foto: bondage)
De zon scheen even terug in Lauwersoog (Foto: bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Samenvattingen van alle partijprogramma's

Een verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezing van aanstaande woensdag is gemiddeld 87 pagina’s lang. Voor veel kiezers is dit te lang om door te nemen. Om kiezers te helpen weloverwogen te kiezen heeft Kaf daarom alle verkiezingsprogramma’s samengevat. Elke samenvatting is opgedeeld in acht thema’s en bevat per thema de belangrijkste punten van een programma. Hierdoor is een samenvatting in maximaal vijf minuten te lezen. De samenvattingen zijn gepubliceerd op Verkiezingen101.nl. Naast de samenvattingen is er uitleg te vinden over hoe verkiezingen werken en een quiz om kennis van de partijprogramma’s te testen.

Verkiezingen101 is het resultaat van een langer lopend project binnen Kaf om partijprogramma’s van verschillende verkiezingen samen te vatten. Binnen dit project worden sinds 2017 de partijprogramma’s van de Tweede Kamerverkiezing en Europese Verkiezingen samengevat. Doel van de makers is om een informatieve bron toe te voegen aan de bestaande bronnen en hiermee de informatiepositie van kiezers te versterken. 


Disclosure:
Verkiezingen101 is een dochtersite van de non-profit Stichting Kaf. Deze nieuwsposter is zelf werkzaam bij Stichting Kaf. Zowel Stichting Kaf als Verkiezingen101 is onafhankelijk en hebben geen winstoogmerk: er is geen politieke kleur, er wordt geen subsidie ontvangen en geen reclame geplaatst. 

Wat wil de politiek echt met migratie en Europa?

Nieuwsuur heeft een vierdelige serie gemaakt over vier verschillende onderwerpen: bestaanszekerheid, wonen, klimaat en migratie/buitenland. Dit zijn wel de belangrijkste issues in de afgelopen jaren in zowel de politiek als het maatschappelijk debat. Van 18 politieke partijen is gekeken naar hun partijprogramma, hun stemgedrag in de Tweede Kamer en is gevraagd om 94 stellingen te beantwoorden.

00:00 Intro
00:45 Migratie
02:11 De spreidingswet
05:54 Gezinshereniging
07:26 Status asielzoekers
10:44 Arbeidsmigratie
15:44 Engels of Nederlands
17:15 Europese uitbreiding

Random Pics van de Dag #1107

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Tolvrije Westerscheldetunnel stap dichterbij

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Van der Maas hebben afspraken gemaakt om de Westerscheldetunnel per 2025 tolvrij te maken voor in ieder geval personenverkeer. Hiermee wordt invulling gegeven aan een langgekoesterde wens van de Zeeuwen. Het kabinet stelt 140 miljoen euro beschikbaar voor het vervroegd tolvrij maken van de tunnel. Maandag 20 november, werden deze afspraken officieel beklonken met de ondertekening van een bestuursovereenkomst.

Minister Harbers: “Ik ben heel blij voor de inwoners van Zeeland dat de tunnel per 2025 tolvrij zal zijn. Dit is een langgekoesterde wens van de Zeeuwen en het is mooi dat we die wens nu, in goede samenwerking met de provincie Zeeland, in vervulling kunnen laten gaan.”

Gedeputeerde Van der Maas: “Ik ben erg tevreden over de mooie afspraken die we met het Rijk hebben kunnen maken. Dit is goed nieuws voor de Zeeuwen die jarenlang veel geld moesten uitgeven om door de tunnel te rijden. Een tolvrije Westerscheldetunnel is een belangrijke impuls voor de leefbaarheid en economie van Zeeland. Ik blijf me onvermoeibaar inzetten om de tunnel ook voor het vrachtverkeer tolvrij te maken.”

Uitvoering
De Provincie Zeeland zal samen met de N.V. Westerscheldetunnel de verdere voorbereidingen treffen richting het daadwerkelijk openen van de tolpoortjes per 2025 en uitvoering geven aan de genomen besluiten. Het Rijk blijft daar uiteraard bij betrokken. De 140 miljoen euro die het Rijk beschikbaar stelt is bedoeld om gemiste tolinkomsten te dekken, die anders door gebruikers in de komende jaren zouden worden betaald. Dit bedrag dekt de gemiste inkomsten tot 2030 als Betalen naar Gebruik voorzien is. Ook over de periode 2030 – 2033 zijn afspraken gemaakt. Met het tolvrij maken van de tunnel voor personenauto’s en motoren is nu een belangrijke stap gezet naar een volledig tolvrije tunnel. Voor het tolvrij maken van de tunnel voor vrachtverkeer is nog geen geld beschikbaar. Wel hebben het Rijk en de Provincie Zeeland afgesproken zich de komende tijd in te spannen om ook dit vraagstuk op te lossen.

De Westerscheldetunnel
De Westerscheldetunnel is in 2003 geopend en verbindt Zuid-Beveland met Zeeuws-Vlaanderen en is uitsluitend bestemd voor wegverkeer. Vóór de bouw van de tunnel was hier alleen een verbinding met autoveerdiensten. Deze zijn bij de opening van de tunnel opgeheven. De Westerscheldetunnel is de enige verbinding tussen de eilanden en daarmee belangrijk voor de bereikbaarheid binnen Zeeland.

De tunnel wordt geëxploiteerd door N.V. Westerscheldetunnel. De NV was bij de opening in 2003 grotendeels in handen van het Rijk. Sinds 1 juli 2009 is de Provincie Zeeland de enige aandeelhouder. De aanleg van de tunnel is gefinancierd op basis van tolheffing voor de duur van 30 jaar, tot 2033. De gebruikers betalen door betaling van tol de kosten voor de aanleg terug. De laatste jaren is de wens om de tol af te schaffen gegroeid. Het tolvrij maken draagt bij aan de leefbaarheid en de economie in Zeeland. Door de tunnel tolvrij te maken voor personenvervoer per 2025 is de beëindiging van de tolheffing met 8 jaar vervroegd.

Hoe stemt FOK! 2023 - alle linkjes naar de stellingen, je kunt nog meedoen!

Tot afgelopen vrijdag hebben we 30 stellingen van een stemwijzer geplaatst als poll. We gaan de hoogst scorende antwoorden invullen zodat we zien welk stemadvies we krijgen als FOK!-FP.

Er is massaal gestemd op de stellingen én flink gediscussieerd. Wil je nog meedoen of heb je een poll/stelling gemist?

Meedoen kan tot en met dinsdagmiddag, de linkjes staan hieronder. Uiterlijk dinsdagavond gaan we de stemwijzer invullen en daarna het stemadvies op de FP bekend maken. 

Linkjes naar alle geplaatste stellingen:

Stelling 1- Vee

Stelling 2 - Lagere prijs benzine

Stelling 3 - Eigen risico zorgverzekering

Stelling 4 - Kiezen per regio

Stelling 5 - OV voor 65-plussers

Stelling 6 - CO2-opslag

Stelling 7 - Visum Surinamers

Stelling 8 - Jaarlijks 2% BBP naar defensie

Stelling 9 - Cultuuronderwijs

Stelling 10 - Kerncentrales

Stelling 11 - Vliegbelasting

Stelling 12 - Kopen van je huurwoning

Stelling 13 - Kinderopvang zonder winstoogmerk

Stelling 14- Gezinshereniging

Stelling 15 - Belasting op vermogen omhoog

Stelling 16 - Controle op religieuze groepen

Stelling 17 - Stikstof

Stelling 18 - Afschaffing kostendelersnorm

Stelling 19 - Geen uitbreiding Europese Unie

Stelling 20 - Geen risicoprofilering op basis van afkomst of nationaliteit

Stelling 21 - Stop met subsidie elektrische auto's

Stelling 22 - Hoger minimumloon

Stelling 23 - Bouwen op landbouwgrond

Stelling 24 - Referendum

Stelling 25 - Vuurwerkverbod

Stelling 26 - Minder subsidie voor duurzaamheid bedrijven

Stelling 27 - Voltooid leven

Stelling 28 - Voorwaarden aan ontwikkelingshulp

Stelling 29 - Geen huurstijging

Stelling 30 - Minimumstraffen bij zwaar geweld


Bedankt voor het invullen!

Stemmen op 22 november! (@Rijksoverheid)
Stemmen op 22 november! (@Rijksoverheid)


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1115
special
Random Pics van de Dag #1114
review
Doctor Who - The Star Beast: de Doctor is terug in een nostalgisch, maar toch vernieuwend, avontuur
special
Random Pics van de Dag #1113
review
iPhone 15 Plus
special
VrijMiBabes #184 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.