NFL: Detriot Lions en Los Angeles Chargers zorgen voor spektakel

Week 10 was er weer één vol spanning waarbij 11 van de 14 wedstrijden werden beslist met minder dan een field goal of touchdown verschil. De Dallas Cowboys, Tampa Bay Buccaneers en de San Francisco 49ers waren de drie teams die wel overtuigend wisten te winnen van respectievelijk de New York Giants, Tennessee Titans en Jacksonville Jaguars. Voor volgende week staat de kraker tussen de Philadelphia Eagles en de Kansas City Chiefs op de agenda. Een wedstrijd die je als liefhebber niet moet missen!

Detroit Lions - Los Angeles Chargers (41-38)
Voor de liefhebbers van mooi aanvallend spel was de wedstrijd tussen de Detroit Lions en de Los Angeles Chargers genieten van begin tot eind.  Het eerste kwart begon nog voorzichtig met field goals voor beide teams. Rookie runningback Jahmyr Gibbs bleek, net als de vorige weken, weer goud waard voor de Lions. Halverwege het tweede kwart kwamen de Lions, door de twee 1-yard touchdowns van Gibbs, op een voorsprong van 14 punten (17-3).  Ruim drie minuten voor rust was het wide-receiver Keenan Allen die de eerste touchdown van de Chargers voor zijn rekening nam. In de overgebleven drie minuten wisten zowel de Lions als de Chargers nog een touchdown te scoren. De teams gingen met een ruststand van 24-17, in het voordeel van de Lions, de kleedkamers in.

Ook in de tweede helft wisten de verdedigingen van beide teams de tegenstander niet te stoppen. De Chargers scoorden eerst en trokken daarmee de stand gelijk (24-24). Daarna scoorden de teams om de beurt touchdowns. Met nog 3:34 op de klok en een stand van 38-38 kregen de Lions de bal op hun eigen 25-yard lijn. Na een mooie, maar erg snelle drive, konden de Lions met nog 1:47 op de klok een field goal kicken om op een voorsprong van drie punten te komen. Lions coach, Dan Campbell, die bekend staat om zijn 'aggressieve' stijl, had duidelijk veel vertrouwen in zijn team en ging voor een first down tijdens de 4th & 2 situatie. Een korte bal richting tight-end Sam Laporta resulteerde inderdaad in een first down waarna de Lions het uit konden spelen en uiteindelijk wonnen met 41-38 na een 41-yard field goal van kicker Riley Patterson.


New Orleans Saints - Minnesota Vikings (19-27)
Ondanks dat de Minnesota Vikings hun quarterback en twee van hun beste wide-receivers moeten missen blijven zij winnen. Vorige week wonnen de Vikings in Atlanta van de Falcons. Deze week mochten de New Orleans Saints op bezoek in Minnesota en waren het weer de Vikings die er met de overwinning vandoor gingen.

Joshua Dobbs, de reservequarterback van de Vikings, speelde weer een prima wedstrijd en lijkt goed gebruik te maken van de kansen die hij krijgt sinds de blessure van Kirk Cousins. Het eerste kwart van de wedstrijd gebeurde er niet veel, maar wisten beide teams toch een field goal te scoren. In het tweede kwart domineerden de Vikings aanvallend en verdedigend de Saints. Runningback Ty Chandler scoorde met een 2-yard run de eerste touchdown van de wedstrijd. Daarna was het de beurt aan Dobbs die met een mooie 7-yards run de volgende touchdown scoorde. Aan het einde van de eerste helft was het nog de beurt aan tight-end T.J. Hockenson die met een 28-yard pass van Dobbs de derde en meteen ook de laatste touchdown van de Vikings maakte.

Aan het begin van de tweede helft kwamen de Vikings op een 27-3 voorsprong door een field goal. De rest van de wedstrijd deden de Vikings er alles aan om de bal in bezit te houden en de Saints weinig mogelijkheden te geven om terug in de wedstrijd te komen. Saints quarterback Jaimes Winston wist met twee mooie tochdowns de stand nog terug brengen naar 27-19, maar gooide daarna op cruciale momenten twee interceptions waardoor de Vikings hun vijfde overwinning op rij konden boeken.

Uitslagen week 10
Carolina Panthers - Chicago Bears 13-16
Indianapolis Colts - New England Patriots 10-6
Cleveland Browns - Baltimore Ravens 33-31
Houston Texans - Cincinnati Bengals 30-27
San Francisco 49ers - Jacksonville Jaguars 34-3
New Orleans Saints - Minnesota Vikings 19-27
Green Bay Packers - Pittsburgh Steelers 19-23
Tennessee Titans - Tampa Bay Bucanneers 6-20
Atlanta Falcons - Arizona Cardinals 23-25
Detroit Lions - Los Angeles Chargers 41-38
Washington Commanders - Seattle Seahawks 26-29
New York Giants - Dallas Cowboys 17-49
New York Jets - Las Vegas Raiders 26-29
Denver Broncos - Buffalo Bills 24-22

Wedstrijden week 11
Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens
Dallas Cowboys - Carolina Panthers
Pittsburg Steelers - Cleveland Browns
Chicago Bears - Detroit Lions
Los Angeles Chargers - Green Bay Packers
Arizona Cardinals - Houston Texans
Tennessee Titans - Jacksonville Jaguars
Las Vegas Raiders -  Miami Dolphins
New York Giants - Washington Commanders
Tampa Bay Buccaneers - San Francisco 49ers
New York Jets - Buffalo Bills
Seattle Seahawks - Los Angeles Rams
Minnesota Vikings - Denver Broncos
Philadelphia Eagles - Kansas City Chiefs