NFL: Vikings winnen derde wedstrijd op rij, maar seizoen Kirk Cousins is voorbij

Het is een seizoen vol met verrassingen en eigenlijk steekt er niet één team duidelijk boven de rest uit. Dat zorgt voor leuke en verrassende wedstrijden en week 8 was geen uitzondering. De Carolina Panthers wisten met een 15-13 overwinning tegen de Houston Texans eindelijk van de nul af te komen en de Kansas City Chiefs verloren verrassend van de Denver Broncos. De San Francisco 49ers verloren voor de derde keer op rij, terwijl de Minnesota Vikings hun derde overwinning op rij wisten binnen te slepen. Helaas raakte quarterback Kirk Cousins in het vierde kwart geblesseerd en het lijkt er op dat zijn seizoen, en misschien wel zijn carrière bij de Vikings, er op zit.

Houston Texans - Carolina Panthers (13-15)
Quarterback Bryce Young van de Carolina Panthers en quarterback C.J. Stroud van de Houston Texans, respectievelijk de eerste en de tweede draft picks van dit jaar, stonden voor het eerst tegen elkaar. De wedstrijd begon traag en beide teams maakten vooral aanvallend veel fouten. Het eerste kwart eindigde dan ook in een behoorlijk saaie 0-0. De Texans scoorden vroeg in het tweede kwart met een touchdown vanaf de 1-yard lijn. De Panthers deden met nog een kleine twee minuten te spelen in de eerste helft precies hetzelfde. Tight-end Tommy Tremble bracht de score naar 7-7 met een touchdown vanaf de 1-yard lijn.

De Panthers begonnen goed aan de tweede helft en kwamen na twee field goals op een voorsprong van 13-7.  Het was pas aan het einde van het derde kwart dat de Texans iets terug wisten te doen. Met de derde 1-yard touchdown van de dag namen de Texans weer een 14-13 voorsprong. De Panthers, die al 56 wedstrijden lang niet hadden gewonnen als ze op enig moment in het vierde kwart achter stonden, wisten het dit keer wel om te buigen in een overwinning. Na een lange drive van ruim zes minuten en met nog maar twee seconden op de klok was het kicker Eddy Pineiro die met een 23-yard field goal een einde maakte aan de reeks van verloren wedstrijden.

Kansas City Chiefs - Denver Broncos (9-24)
Ook de Denver Broncos wisten een reeks te verbreken door na 16 verloren wedstrijden tegen de Kansas City Chiefs eindelijk weer eens te winnen. Patrick Mahomes, de quarterback van de Chiefs, speelde naar verluidt met een flinke griep. Dit was duidelijk te merken tijdens de wedstrijd en zowel Mahomes als de rest van zijn team maakten veel fouten. Het was ook de eerste keer dat Mahomes een uitwedstrijd in zijn divisie verloor.

De verdediging van de Broncos speelde ijzersterk en forceerde maar liefst twee interceptions, twee fumbles en een turnover on downs. Veel verder dan drie field goals kwamen de Kansas City Chiefs uiteindelijk niet. Quarterback Russell Wilson van de Broncos had wel een prima dag en gooide maar liefst drie touchdowns naar drie verschillende wide-receivers.