FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 november 2023

World Series: Game 4 snel beslist met veel runs in beginfase

De Texas Rangers zijn nog maar één zege verwijderd van het winnen van de World Series. In game vier sloegen de Rangers al vroeg toe tegen de Arizona Diamondbacks en wonnen met 7-11, waardoor de stand in de best of seven nu 1-3 is.

Er was weinig spanning in game 4. In zowel de tweede als derde inning wisten de Rangers vijf runs te scoren onder door een homerun van Corey Seager, die in game drie ook wel belangrijk was met een homerun. Ook Marcus Semien had een belangrijk aandeel in de winst met vijf binnengeslagen punten. In de tweede inning deed de tweede honkman dat met driehonkslag en in de derde inning sloeg hij de bal over de tribunes.

De Arizona Diamondbacks konden daar weinig tegenover stellen. Pas in de achtste en negende inning kwamen er meerdere runs op het scorebord voor de thuisploeg, maar de zege van de Rangers kwam nooit in gevaar. Aankomende nacht staat game 5 op het programma. Opnieuw in Phoenix, Arizona.

PiersMorgan Uncensored: Vivek Ramaswamy over de oorlogen, Trump en Poetin

Piers Morgan praat met presidentskandidaat Vivek Ramaswamy in Las Vegas over de oorlog tussen Israël en Hamas en wat hij zou doen aan het conflict in het Midden-Oosten als hij president was, inclusief de vraag of hij wel of niet Amerikaanse militairen naar Gaza zou sturen om gijzelaars te redden. Het tweetal bespreekt ook hoe Vivek als president zou optreden in het conflict tussen Oekraïne en Rusland en of hij Vladimir Poetin een deal zou geven, en Piers vraagt of zijn mening over Donald Trump überhaupt is veranderd de laatste maanden. 

Aantal Israëlische aanvragen wapenvergunning enorm gestegen

Nu de Israëlische oorlog tegen Hamas nog lang dreigt voort te duren, moedigt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu burgers aan om zich te bewapenen. Vroeger duurde het aanvraagproces maanden, Netanyahu had vooraf al aangekondigd dit te verkorten maar na de verrassingsaanval van Hamas op 7 oktober kan het nu binnen enkele dagen geregeld zijn. Global News reporter Daniele Hamamdjian bekijkt hoe het wapenbezit in Israël enorm stijgt en spreekt met enkele nieuwe wapenbezitters.

Halloween Babes & Gifs

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Mobieltje kilt sperma

Een wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Genève heeft aangetoond dat veelvuldig smartfoongebruik een forse negatieve impact heeft op de kwaliteit van sperma. De straling van het mobieltje wordt een aanzienlijk deel van de zwemmertjes fataal, dat weet de Telegraaf.

Het universitaire team deed onderzoek onder 2886 mannen van 18 tot 22 jaar. Van de mannen die veel gebruik maken van hun mobiel om te sms'en, bellen, twitteren, facebooken enz. haalt 21 procent van de zwemmertjes niet levend het einddoel. Bij mannen die sporadisch hun mobiel gebruiken is het aantal levende zwemmertjes aanmerkelijk hoger.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat het niet uitmaakt of de smartfoon de ontvangst van statusupdates e.d. bevestigt in de broekzak, bij het hoofd of frontaal in het zicht. Tevens beweren de onderzoekers dat problemen bij één op de zes pogingen tot voortplanting voor de helft bij de man liggen.

NFL: Vikings winnen derde wedstrijd op rij, maar seizoen Kirk Cousins is voorbij

Het is een seizoen vol met verrassingen en eigenlijk steekt er niet één team duidelijk boven de rest uit. Dat zorgt voor leuke en verrassende wedstrijden en week 8 was geen uitzondering. De Carolina Panthers wisten met een 15-13 overwinning tegen de Houston Texans eindelijk van de nul af te komen en de Kansas City Chiefs verloren verrassend van de Denver Broncos. De San Francisco 49ers verloren voor de derde keer op rij, terwijl de Minnesota Vikings hun derde overwinning op rij wisten binnen te slepen. Helaas raakte quarterback Kirk Cousins in het vierde kwart geblesseerd en het lijkt er op dat zijn seizoen, en misschien wel zijn carrière bij de Vikings, er op zit.

Houston Texans - Carolina Panthers (13-15)
Quarterback Bryce Young van de Carolina Panthers en quarterback C.J. Stroud van de Houston Texans, respectievelijk de eerste en de tweede draft picks van dit jaar, stonden voor het eerst tegen elkaar. De wedstrijd begon traag en beide teams maakten vooral aanvallend veel fouten. Het eerste kwart eindigde dan ook in een behoorlijk saaie 0-0. De Texans scoorden vroeg in het tweede kwart met een touchdown vanaf de 1-yard lijn. De Panthers deden met nog een kleine twee minuten te spelen in de eerste helft precies hetzelfde. Tight-end Tommy Tremble bracht de score naar 7-7 met een touchdown vanaf de 1-yard lijn.

De Panthers begonnen goed aan de tweede helft en kwamen na twee field goals op een voorsprong van 13-7.  Het was pas aan het einde van het derde kwart dat de Texans iets terug wisten te doen. Met de derde 1-yard touchdown van de dag namen de Texans weer een 14-13 voorsprong. De Panthers, die al 56 wedstrijden lang niet hadden gewonnen als ze op enig moment in het vierde kwart achter stonden, wisten het dit keer wel om te buigen in een overwinning. Na een lange drive van ruim zes minuten en met nog maar twee seconden op de klok was het kicker Eddy Pineiro die met een 23-yard field goal een einde maakte aan de reeks van verloren wedstrijden.  

Kansas City Chiefs - Denver Broncos (9-24)
Ook de Denver Broncos wisten een reeks te verbreken door na 16 verloren wedstrijden tegen de Kansas City Chiefs eindelijk weer eens te winnen. Patrick Mahomes, de quarterback van de Chiefs, speelde naar verluidt met een flinke griep. Dit was duidelijk te merken tijdens de wedstrijd en zowel Mahomes als de rest van zijn team maakten veel fouten. Het was ook de eerste keer dat Mahomes een uitwedstrijd in zijn divisie verloor.

De verdediging van de Broncos speelde ijzersterk en forceerde maar liefst twee interceptions, twee fumbles en een turnover on downs. Veel verder dan drie field goals kwamen de Kansas City Chiefs uiteindelijk niet. Quarterback Russell Wilson van de Broncos had wel een prima dag en gooide maar liefst drie touchdowns naar drie verschillende wide-receivers.

Uitslagen NFL week 8
Tampa Bay Buccaneers - Buffalo Bills 18-24
Houston Texans - Carolina Panthers 13-15
Los Angeles Rams - Dallas Cowboys 20-43
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 24-10
New Orleans Saints - Indianapolis Colts 38-27
New England Patriots - Miami Dolphins 17-31
New York Jets - New York Giants 13-10 OT
Jacksonville Jaguars - Pittsburgh Steelers 20-10
Atlanta Falcons - Tennessee Titans 23-28
Philadelphia Eagles - Washington Commanders 38-31
Cleveland Browns - Seattle Seahawks 20-24
Baltimore Ravens - Arizona Cardinals 31-24
Kansas City Chiefs - Denver Broncos 9-24
Cincinnati Bengals - San Francisco 49ers 31-17
Chicago Bears - Los Angeles Chargers 13-30
Las Vegas Raiders - Detroit Lions 14-26

Wedstrijden week 9
Tennessee Titans - Pittsburgh Steelers
Miami Dolphins - Kansas City Chiefs
Minnesota Vikings - Atlanta Falcons
Seattle Seahawks - Baltimore Ravens
Arizona Cardinals - Cleveland Browns
Los Angeles Rams - Green Bay Packers
Tampa Bay Buccaneers - Houston Texans
Washington Commanders - New England Patriots
Chicago Bears - New Orleans Saints
Indianapolis Colts - Carolina Panthers
New York Giants - Las Vegas Raiders
Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles

Arib over onderzoek ongepast gedrag: 'bedoeling om mij te beschadigen'

Het onderzoek tegen voormalig Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib wordt door haar beschouwd als een vorm van achterbakse politiek. Volgens Arib is het doel van het onderzoek om haar persoonlijk schade toe te brengen, zoals ze verklaart via haar advocaat. 

Arib heeft zelf niet meegewerkt aan het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag en wenst ook nu niet te reageren op de beschuldigingen tegen haar. Ze benadrukt dat zowel de oorspronkelijke meldingen als de gesprekken met betrokkenen anoniem zijn. Volgens Arib vergemakkelijkt anonimiteit het ontlopen van verantwoordelijkheid en verantwoording. Ze merkt op dat anonieme beschuldigingen nu gebruikt worden als middelen om gekozen volksvertegenwoordigers politiek uit te schakelen of hun werk onmogelijk te maken.

Arib is van mening dat niet alleen haar goede naam is aangetast, maar ook het vertrouwen en de reputatie van de politiek en het parlement.

Volgens Knoops Advocaten, het advocatenkantoor dat Arib vertegenwoordigt, had het presidium van de Tweede Kamer geen onderzoek mogen doen naar anonieme meldingen. Bovendien beweren ze dat Arib geen eerlijke mogelijkheid tot weerwoord had, omdat ze niet wist wie er wat over haar had verklaard.

Arib werd beschuldigd van ongepast gedrag tegenover ambtenaren in twee anonieme brieven. Het gedrag varieerde van het uitsluiten van ambtenaren bij vergaderingen waar ze aanwezig hadden moeten zijn tot het negeren van ambtenaren die kritiek hadden. In de brieven werden zeventien situaties beschrevenin Arib grenzen had overschreden. De onderzoekers hebben gesproken met negentien medewerkers die direct betrokken waren. Vijf andere ambtenaren hebben niet meegewerkt.

Van de negentien geïnterviewde personen gaven achttien aan dat ze de beschreven situaties gedeeltelijk herkenden. Volgens hen sprak Arib soms met verheffing van stem, wat volgens negen van hen als zeer onprettig werd ervaren. Volgens de samenvatting was Arib niet aanspreekbaar op haar gedrag en bood ze geen excuses aan na incidenten.

Aan de andere kant benoemden vijftien van de geïnterviewde medewerkers dat ze Arib ervoeren als een zeer bekwaam Kamervoorzitter, die op bepaalde momenten attent en betrokken was.

Meer hierover bij WNL.

Vuurwerkshow na botsing

Een botsing op een Canadese snelweg veroorzaakte vorige week een onverwachte vuurwerkshow die bijna een uur duurde.

Het chaotische schouwspel ontstond toen een pick-up tegen een vrachtwagen met oplegger botste. De oplegger stond geladen met vuurwerk met een waarde van bijna 95.000 euro aan de kant van de weg in British Columbia, aldus de Royal Canadian Mounted Police (RCMP).

Israëlische luchtaanval treft vluchtelingenkamp Jabalia

De Israëlische Strijdkrachten hebben gezegd dat ze een Hamascommandant hebben gedood tijdens een luchtaanval op het dichtbevolkte vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden van Gaza. 

Het leger zei dat bij de aanval verschillende Hamas-militanten zijn gedood en een aantal ondergrondse tunnels zijn ingestort, waardoor verschillende gebouwen in elkaar zakten. Het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zei dat tenminste 50 mensen zijn gedood en ongeveer 150 mensen gewond zijn geraakt bij het Israëlische bombardement op het kamp.

Beelden uit het kamp toonden tientallen overlevenden van het bombardement die aan de rand van twee grote kraters stonden en in het puin naar lichamen zochten.

Israël heeft zijn bombardementen op de Gazastrook geïntensiveerd sinds de zeer brute moordpartij door militanten van Hamas in het zuiden van Israël op 7 oktober, waarbij duizenden doden vielen en 240 mensen in gijzeling werden genomen. Sinds 7 oktober zijn al ruim 11.000 doelen door Israël aangevallen. Door de bombardementen op de Gazastrook zouden vanaf 7 oktober al bijna 8.000 Palestijnen zijn gedood. Hamas vuurt ook elke dag raketten af op verschillende gebieden in Israël.

VS: student gearresteerd wegens uiten van antisemitische doodsbedreigingen

In de Verenigde Staten is een student gearresteerd omdat hij zou hebben opgeroepen tot de moord op Joden. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie zou de 21-jarige Cornell University student uit New York op een online discussieforum van de universiteit hebben gedreigd om onder andere alle Joodse mannen die hij op de campus zag "neer te steken" en "de keel door te snijden", alle Joodse vrouwen te verkrachten en alle Joodse baby's te onthoofden. In dezelfde online post had hij gedreigd om "een aanvalsgeweer naar de campus mee te nemen" en alle Joden neer te schieten.

De student wordt nu onderzocht door het Federal Bureau of Investigation. De 21-jarige werd gearresteerd op beschuldiging van bedreiging met de dood of verwonding van anderen. Als de verdachte wordt veroordeeld, hangt hem een gevangenisstraf van vijf jaar en een zware boete boven het hoofd, aldus het ministerie.

FBI-chef waarschuwt voor aanvallen
FBI-directeur Christopher Wray ziet ook in de VS een verhoogde terroristische dreiging na de grootschalige Hamas-aanval op Israël. Verschillende buitenlandse extremistische groeperingen hebben de afgelopen weken opgeroepen tot aanslagen op Amerikanen en het Westen, zei Wray tijdens een hoorzitting voor de Homeland Security Committee in de Amerikaanse Senaat. "We verwachten dat de acties van Hamas en zijn bondgenoten als inspiratie zullen dienen zoals we die niet meer hebben gezien sinds de 'Islamitische Staat' jaren geleden zijn zogenaamde kalifaat vestigde," voegde hij eraan toe.

Hoewel de FBI op dit moment geen bewijs heeft van een "georganiseerde dreiging" binnen de VS, maakt de wetshandhavingsinstantie zich zorgen over mogelijke aanslagen door individuen of kleine groepen. De FBI ziet al een toename van aanvallen op militaire bases in het buitenland. De FBI verwacht ook dat cyberaanvallen op de Amerikaanse infrastructuur zullen toenemen in het geval van een uitbreiding van de oorlog in het Midden-Oosten.

Politie schiet vrouw in hidjab neer bij treinstation Parijs

De autoriteiten stellen een onderzoek in nadat de Franse politie vuurwapens heeft gebruikt in een treinstation in Parijs.

Volgens het Openbaar Ministerie hadden de agenten geschoten op een gesluierde vrouw die zou hebben gedreigd om zichzelf op te blazen. Er werd na uitgebreid onderzoek geen explosief bij de vrouw aangetroffen.

De vrouw werd in het ziekenhuis opgenomen met een maagwond, onderging een operatie en verkeert nog in kritieke toestand, volgens de Parijse officieren van justitie.

Volgens het Openbaar Ministerie wordt er een onderzoek ingesteld tegen de vrouw voor onder andere doodsbedreiging en intimidatie. De toezichthoudende autoriteit van de politie die verantwoordelijk is voor interne onderzoeken heeft een onderzoek ingesteld naar het gebruik van vuurwapens door de politieagenten.

Frankrijk staat op het hoogste van drie terreuralarmniveaus sinds een islamistisch gemotiveerde aanslag op een leraar half oktober.

Baanrenner Hoogland verplettert wereldrecord kilometer

Baanwielrenner Jeffrey Hoogland is er in het Mexicaanse Agiascalientes in geslaagd het wereldrecord op de kilometer te verbeteren. Dat stond al sinds 2013 op naam van François Pervis uit Frankrijk, die op dezelfde baan destijds met 56,303 seconden het destijds twaalf jaar oude record verbrak.

Dat de 30-jarige Hoogland het record zou verbreken leek vooraf al evident. Pervis reed in de periode waarin hij zijn record reed op laaglandbanen tijden van rond de minuut op de kilometer, Hoogland zit daar al jarenlang vrijwel altijd ver onder en reed in februari in Zwitserland zelfs een officieus wereldrecord voor laaglandbanen met 57,813 seconden.

Op bijna twee kilometer hoogte in Mexico was het dus vooral de vraag met welke marge hij het record van Pervis zou verbreken. Dat werd niet zo ruim als de Fransman zelf had voorspeld, een seconde of drie, maar toch wel erg indrukwekkend: Hoogland finishte in 55,433 seconden, een gemiddelde van bijna 65 kilometer per uur mét staande start.

De viervoudig wereldkampioen op de tegenwoordig niet-olympische kilometer doet woensdag overigens nog een recordpoging: hij wil dan het record verbreken op de 200 meter met vliegende start, wat de kwalificatie voor de individuele sprint is. De Trinbagoniaan Nicholas Paul zette dat record vier jaar geleden op grote hoogte in Bolivia op 9,100 seconden.

FOK! Wat een weer: een beetje zon, een beetje buitjes

herfstbanner

Goede morgen!

Vanochtend is er vrij veel bewolking. De (mot)regen trekt naar het noorden weg. De wind komt uit een zuidelijke richting en is matig, aan de kust krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Vooral landinwaarts is de zon ook geregeld te zien. Eerst is het op de meeste plaatsen droog, later gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 14°C. De wind komt uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig, aan de kust af en toe hard, windkracht 7.

Vanavond trekt de regen noordoostwaarts en wordt het droog. Langs de kust kan later een onweersbui voorkomen. De zuidelijke wind is matig, langs de kust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Komende nacht gaat het geleidelijk van het zuiden uit regenen. De minima liggen rond 10°C. De zuidenwind is vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, windkracht 6, aan zee hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8.

Tot morgen! 

                   

Herfst in het Dijkgatbos te Wieringenwerf. (Foto: DJMO)
Herfst in het Dijkgatbos te Wieringenwerf. ((Archief)foto: DJMO) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
©FOK.nl e.a.