Nieuwe Xbox Series console gepland voor komend jaar

Na de eerdere lek uit de documenten in de rechtzaak tussen de Amerikaanse FTC vs. Microsoft over de mogelijke overnameplannen door Microsoft zijn er ook wat presentatie slides gelekt over de mogelijke toekomstige plannen van microsoft, met daarin een nieuwe "Digital Only" refresh van de Series X console. Deze heeft de codenaam Brooklin gekregen.

Xbox Series console "Brooklin"
Xbox Series console "Brooklin"

Het design heeft een cylindrische koker, met daarin een update voor wat technische componenten zoals nieuwe WiFI 6E antenne, 2 TB interne opslagruimte, USB-C poort aan de voorkant (met Power Delivery), een verkleining van de APU/CPU chip voor betere efficientie, Bluetooth 5.2 technologie en een betere zuinigere voeding. De laatste drie punten zouden allemaal moeten zorgen voor een lager stroomverbruik.

Opvallend aan deze midcycle refresh van deze nieuwe Xbox Series console is dat deze geen disc-drive bevat, maar enkel digitaal is net zoals de tegenhanger van Sony met de digital only PS5. Aankopen verlopen dus enkel via de Xbox Store of via Gamepass. De nieuwe console zou gepland staan voor november 2024 voor de adviesprijs van $499,-.

Nieuwe Xbox Controller "Sebile"
Nieuwe Xbox Controller "Sebile"

Naast de nieuwe console heeft Microsoft ook een vernieuwde controller getoond met de codenaam "Sebile". Deze zou gepland staan voor later dit jaar voor een adviesprijs van $69,99 en zou qua design een nieuwe two-tone kleurenschema krijgen en daarnaast qua nieuwe technische features een accelerometer (waarbij de controller aan zou gaan bij het oppakken van de controller), betere haptic feedback, direct cloud support (waarbij je ook zonder console connectie kan maken via xCloud compatible apparatuur), draadloze Bluetooth 5.2 en een nieuw Xbox Wireless 2 technologie, een oplaadbare- en vervangbare accu en modulair vervangbare thumbsticks. Of alles vervangbaar is niet helemaal bekend, maar het zou wel passen in lijn met hun pas opgezette reparatieprogramma voor Xbox-controllers en een mooie uitbreiding zijn voor hun Xbox Design Lab programma.