Microsoft begint eigen reparatieprogramma voor Xbox controllers

Microsoft is begonnen met de uitrol van een reparatie -en vervangingsprogramma voor hun eigen Xbox controllers. In 2021 heeft het bedrijf al de belofte gedaan om een reparatieprogramma op te zetten en het ziet er naar uit dat ze nu begonnen zijn om daadwerkelijk daad bij woord te voegen tot dat eerdere besluit.

Microsoft is daarmee één van de eerste grote techfirma's die gehoor geeft aan het "Right-to-Repair" initiatief in Amerika. Op een speciaal daarvoor ingerichte Microsoft-pagina is er een selectie van PCB's, topcases, joysticks, buttons en triggers terug te vinden voor de Xbox Elite 2 Wireless controller en de Xbox Series X|S Controller.

Naast de verkoop van hun onderdelen, heeft Microsoft ook documentatie en video-handleidingen gemaakt om spelers te begeleiden bij het repareren van hun eigen controllers. Voorlopig bestaat het reparatieprogramma nog uit deze twee Xbox controllers. De bedoeling is om in de toekomst ook onderdelen aan te kunnen aanbieden van hun Xbox-console(s). De uitrol lijkt vooralsnog enkel in de US te zijn, hopelijk volgt er een snelle uitrol in Europa.