Nederlands elftal boekt eenvoudige zege tegen Griekenland in ander systeem

Het Nederlands elftal heeft donderdag met een overtuigende 3-0-overwinning op Griekenland uitstekende zaken gedaan in de EK-kwalificatie.

Bondscoach Ronald Koeman koos verrassend voor een 5-3-2 opstelling tegen Griekenland en dat pakte goed uit. Denzel Dumfries had een hoofdrol in de eerste helft tegen de Grieken. De wingback van het Nederlands was in de eerste helft bij alle drie de doelpunten betrokken. Bij het eerste doelpunt leverde hij een assist op Marten de Roon, die daarmee zijn eerste interland doelpunt maakte.

Bij de 2-0 en 3-0 leverde Dumfries een voorzet af van waaruit werd gescoord. Het tweede Nederlands doelpunt maakte Cody Gakpo na een goedlopende aanval en bij het derde Nederlands doelpunt was Wout Weghorst de doelpuntenmaker.

In de tweede helft speelde het Nederlands elftal minder sterk, maar kwam nooit in de problemen tegen Griekenland en werd een eenvoudige zege geboekt.

In de andere groepswedstrijd won Frankrijk van Ierland met 2-0 en is daarmee nog altijd foutloos in de groep van Nederland. Zondag neemt Oranje het in Dublin op tegen Ierland.