Alone in the Dark reboot uitgesteld naar januari 2024

De remake van de cultklassieker Alone in the Dark uit 1992 wordt uitgebracht op 16 januari. THQ Nordic heeft laten weten dat ze ervoor hebben gekozen het spel later uit te geven dan oktober 2023. Dit doen ze omdat de herfst van 2023 al enorm vol zit met nieuwe releases van andere studio's.

In een statement op X (twitter) laat THQ Nordic weten dat ze zo de concurrentie van onder andere Spider-Man en Alan Wake willen ontlopen.

Het uitstellen of vervroegen van games om deze redenen is niets nieuws. Zo bracht Larian Studio's hun Baldurs Gate 3 eerder uit op pc om concurrentie met Starfield te voorkomen. Remedy, de maker van Alan Wake stelde hun spel uit naar 27 oktober zodat zij niet in dezelfde week als Spider-Man en Super Mario Wonder hun spel uit zouden brengen. Het uitstellen van games heeft ook positieve gevolgen volgens THQ Nordic. Zo heeft de studio meer tijd om hun game af te maken, en heeft het personeel de tijd om alle games die in oktober uitkomen te spelen.

In de survivalhorror Alone in the Dark speel je als Edward Carnby of Emily Hartwood. Nadat Emily er achter is gekomen dat haar oom vermist is schakelt ze de hulp in van Edward. Edward is een privédetective. Ze gaan samen naar Derceto Manor, een tehuis voor mentaal gehandicapten. Ze komen daar vreemde bewoners tegen, portalen naar een nachtmerriewereld, gevaarlijke monsters en uiteindelijk een gevaarlijke sekte en hun volgers. Alone in the Dark is gebaseerd op de boeken van H.P. Lovecraft.