Alcaraz en Medvedev naar kwartfinales US Open

Tennisser Carlos Alcaraz heeft zich zonder grote problemen geplaatst voor de kwartfinales op de US Open. De als eerste geplaatste Spaanse tegenverdediger rekende maandagnacht met 6-3, 6-3, 6-4 af met de Italiaan Matteo Arnaldi.

Alcaraz neemt het woensdag in de kwartfinales op tegen de Duitser Alexander Zverev. De nummer twaalf van de plaatsingslijst vocht een prima strijd uit met de als zesde geplaatste Italiaan Jannik Sinner, die hij in vijf sets het nakijken gaf: 6-4, 3-6, 6-2, 4-6, 6-3.

De nummer drie van de plaatsingslijst, de Rus Daniil Medvedev, stond tegenover Alex de Minaur uit Australië. De als dertiende geplaatste De Minaur begon uitstekend aan de partij, maar was het ook net zo snel kwijt, waarna Medvedev het afmaakte: 2-6, 6-4, 6-1, 6-2.

De kwartfinales leveren zo een Russisch onderonsje op, want Medvedev speelt tegen Andrey Rublev, als achtste geplaatst. Hij had het even lastig met de Brit Jack Draper, maar trok de winst uiteindelijk toch relatief soepel naar zich toe: 6-3, 3-6, 6-3, 6-4.