PlayStation Q heet officieel PlayStation Portal en komt eind dit jaar uit

PlayStation Portal, zo gaat de nieuwe handheld van Sony heten waarmee je PlayStation 5-games op kunt streamen. Het apparaat krijgt een adviesprijs van 220 euro en moet dit najaar uitkomen.

PlayStation Portal draait dus niet zelf de games, je kunt de handheld enkel gebruiken om je PS5-games er naartoe te streamen met behulp van Remote Play. PlayStation Portal is via wifi aan je PS5 verbonden en daardoor kun je ook alleen thuis met de handheld spelen. Deze handheld is daarom bijvoorbeeld handig voor mensen die vaak hun tv moeten delen met iemand anders. PlayStation Portal heeft verder een lcd-scherm van 8 inch en het kan games maximaal in 1080p en 60fps weergeven.

Sony brengt dit najaar nog meer nieuwe hardware uit. De draadloze Pulse Elite-headset belooft geluid waarmee een audiofiel tevreden mee zou zijn en krijgt een vraagprijs van 150 euro. Tenslotte zijn er ook nog de draadloze Pulse Explore-oordopjes. Deze gaan 220 euro kosten. Zowel de headset als de oordopjes kunnen uiteraard met PlayStation Portal gebruikt worden.