NASCAR-coureur Busch pakt derde zege van het jaar in chaotische race

Voor de liefhebber keren we nog even een stukje terug en wel voor de NASCAR Cup Series. Op de World Wide Technology Raceway in Illinois werd de vijftiende race van het seizoen verreden en dat werd zo nu en dan ietwat chaotisch.

Op de eerste rij stonden polesitter Kyle Busch en Ryan Blaney, voor Denny Hamlin, Kevin Harvick, Martin Truex Jr, Joey Logano, William Byron, Ross Chastain, Tyler Reddick en Austin Cindric. Een schuiver van Reddick zorgde al binnen twee ronden voor een caution en die onderbreking werd gelijk een stuk langer: er was onweer gespot binnen een aantal kilometer van de baan en dus lag de race even stil.

De onderbreking duurde iets langer dan gedacht, na bijna twee uur kon men eindelijk weer de baan op. De rest van stage één werd zonder problemen afgewerkt: Busch pakte de stagewinst, voor Blaney en Hamlin. Truex moest bij de herstart achteraan aansluiten, omdat zijn team tijdens de pitstop met teveel man over de muur was. Kort na die herstart ging het overigens alweer fout: Michael McDowell schoof in de rondte na een tik van, wie anders, Chastain.

Halverwege stage twee zorgde een klapband van Carson Hocevar voor een nieuwe caution, waarna de rest van de stage zonder problemen afgewerkt werd: Blaney pakte een overtuigende stagewinst, voor Busch en Hamlin. Bij de herstart was de leiding in handen van Reddick, die twee in plaats van vier nieuwe banden kreeg en zo flink wat plekken won. William Byron volgde, voor Blaney, Hamlin en Busch.

Reddick zakte al snel weg met zijn twee oudere banden en een kleine zeventig ronden voor het einde ging hij de muur in, maar niet met een klapband: zijn remschijf klapte. Kyle Larson was de volgende die naar voren kwam door twee banden te halen, maar hij kreeg Hamlin en Busch achter zich aan en Busch pakte al snel na de herstart de leiding. Ruim veertig ronden voor het einde was de volgende caution een feit: Noah Gragson klapte hard de muur in. Hij was in orde, maar de rode vlag werd wel gezwaaid om de boel even op te ruimen.

Met Busch, Larson, Hamlin en Blaney voorop konden we na het opruimen weer door, hoewel Cindric al snel Christopher Bell in de rondte tikte: caution. Ook de volgende poging duurde niet lang: Cindric duwde Austin Dillon tegen Ricky Stenhouse aan, beiden gingen de muur in. Met wederom Busch en Larson voorop deed men een nieuwe poging en dit keer leek Busch het af te gaan maken, maar toch ging het weer fout: Bubba Wallace reed de muur in, caution.

Busch pakte wederom de leiding bij de herstart, met twee ronden te gaan. Hamlin sloot aan, maar kon geen echte aanval meer plaatsen. Busch pakte zo uiteindelijk de overwinning, Hamlin en Logano completeerden de top-3, voor Larson en Truex.