NHL: Held Tkachuk schiet Panthers naar eerste Stanley Cup-finale in 27 jaar

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is de eerste ploeg bekend die zich op mag maken voor de Stanley Cup-finale. De Florida Panthers rekenden in de eigen FLA Live Arena definitief af met de Carolina Hurricanes in de finale van de Eastern Conference.

De Panthers wonnen de eerste twee uitwedstrijden al van de Hurricanes, waarbij Matthew Tkachuk twee keer de winnende overtimegoal scoorde. Wedstrijd drie werd thuis ook gewonnen en wedstrijd vier begon erg lekker: Anthony Duclair opende na 41 seconden de score, Tkachuk verdubbelde de voorsprong halverwege de periode.

Paul Stastny deed namens Carolina vrij snel wat terug en in de tweede periode trok Teuvo Teravainen de stand gelijk. Via Ryan Lomberg kwamen de Panthers weer op voorsprong, maar met nog een paar minuten te spelen tekende Jesper Fast voor de gelijkmaker. Dat mocht echter alsnog niet baten: de vóór dit seizoen van de Calgary Flames overgekomen Tkachuk tikte de puck met vijf seconden op de klok binnen voor de winnende 4-3 en dé held van de ploeg schoot de Panthers zo naar hun eerste Stanley Cup-finale sinds 1996 en hun tweede ooit.

De Vegas Golden Knights of de Dallas Stars worden in de finale de tegenstanders. Donderdagavond om 02.00 uur wordt de vierde wedstrijd gespeeld in die serie, waarin Vegas een 3-0 voorsprong heeft.