FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 mei 2023

Militairen krijgen nieuwe radio's voor grond-luchtverbinding

Defensie vervangt alle huidige draagbare radio’s voor grond-luchtverbinding door modernere exemplaren. Ook de uitrusting van militairen wordt daarop aangepast. Dat schrijft staatssecretaris Christophe van der Maat vandaag aan de Kamer. Naar verwachting ontvangt Defensie de eerste nieuwe spullen vanaf eind 2024.

De huidige radio’s hebben na 20 jaar het einde van hun levensduur bereikt. Bovendien is de techniek verouderd. Die voldoet vanaf 2025 niet meer aan de door de NAVO gestelde eisen voor beveiligde communicatie.

Met de nieuwe radio’s is dat probleem van de baan. Ze zijn voorzien van uitgebreidere technologie. Daarmee verbetert ook de communicatie tijdens operaties. Zoals bij close air support-missies bijvoorbeeld. Daarbij schakelen jachtvliegers op aanwijzingen van grondtroepen doelen uit of schrikken de vijand af door laag te vliegen.

1.200 stuks
Ook internationale partners maken gebruik van dit soort radio’s. De vervanging draagt daarom bij aan het verbeteren van de internationale samenwerkingsmogelijkheden. In totaal schaft Defensie er zo’n 1.200 aan.

Het project, waarmee tussen de 50 en 250 miljoen is gemoeid, slaat naadloos aan op het bredere wapensysteem IT-programma Foxtrot. Dat richt zich op verbindingen in het mobiele tactische domein voor de gehele krijgsmacht.

Gasprijs gedaald naar laagste niveau in 2 jaar

De marktprijs voor gas blijft maar dalen en is donderdag gezakt naar 25 euro per megawattuur. Dat is vier keer zo laag als begin dit jaar en zelfs twaalf keer lager dan in augustus 2022. Uiteindelijk zien we dat ook terug op de energierekening.

De marktprijzen daalden donderdag met nog eens 9 procent. De gasprijzen zijn al vanaf december 2022 vrijwel onafgebroken aan het dalen en de piek van 306 euro in augustus is al heel ver weg. Gas is sinds de zomer van 2021 niet zo goedkoop geweest.

Burgers en bedrijven hebben minder gas verbruikt dan voor de crisis waardoor de gasvoorraden niet zijn opgebruikt. Daarnaast wordt inmiddels veel vloeibaar gemaakt gas (LNG) via grote schepen naar Europa vervoerd.

Matthias Detremmerie, energiehandelaar bij het Belgische energieberdijf Elindus, verwacht dat de prijzen de komende maanden laag blijven. Maar op middellange termijn zijn de gasprijzen overigens nog steeds hoger dan voor de energiecrisis. Zo noteert de gasprijs voor 2024 rond de 48 euro per megawattuur. Maar de gasmarkt zal veel minder gevoelig zijn voor nieuws uit de oorlog in Oekraïne. "Met alle aankondigingen en investeringen lijkt het erop dat we daar Poetin te snel af zijn en onze eigen onafhankelijkheid bevestigd hebben," aldus Detremmerie.

AZ geeft 43 stadionverboden na rellen tegen West Ham tribune

AZ heeft tot nu toe 43 stadionverboden uitgedeeld naar aanleiding van de rellen van vorige week na afloop van de wedstrijd tegen West Ham United in Alkmaar. Het betreft een verbod voor bezoekers die betrokken waren bij de misdragingen rondom de halve finale van de Conference League, het is niet uitgesloten dat er nog meer stadionverboden zullen volgen.

Extreemrechtse militieleider krijgt 18 jaar cel voor bestorming Capitool

In de Verenigde Staten is de oprichter van de extreemrechtse militie 'Oath Keepers', Rhodes, veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf in verband met de bestorming van het Capitool. De verantwoordelijke federale rechter bleef onder de eis van 25 jaar. De gevangenisstraf is desondanks de hoogste tot nu toe in de rechtsgang voor de gewelddadige bestorming op de zetel van het Amerikaanse parlement in januari 2021. De langste straf tot nu toe was 14 jaar voor een man uit Pennsylvania die de politie aanviel.

Rhodes, een jurist en ooit parachutist bij het leger, leidde een samenzwering van meer dan twintig Amerikaanse burgers. Zij wilden zich met geweld verzetten tegen de benoeming van Joe Biden als president. Rhodes geloofde net als de Republikeinse president Donald Trump dat de verkiezingen 'gestolen' waren.

Rhodes richtte in 2009 de extreemrechtse militie Oath Keepers op. De groep wierf voornamelijk politieagenten, militairen en paramedici en verschijnt vaak zwaarbewapend bij demonstraties en politieke evenementen. Zelf beweren ze meer dan 30.000 leden te hebben, maar dit wordt in twijfel getrokken. Desalniettemin wordt het beschouwd als een van de grootste antiregeringsorganisaties in zijn soort in de Verenigde Staten.

Op 6 januari 2021 bestormden duizenden aanhangers van oud-president Trump het Capitool in Washington. Hun doel was om te voorkomen dat het Congres twee maanden na de presidentsverkiezingen de overwinning van Biden zou bevestigen. Bij de stormloop kwamen vijf mensen om het leven en vielen tientallen gewonden.

Blowverbod Wallengebied van kracht: "Geef me dan maar die boete"

Blowen op straat. Dat mag vanaf vandaag niet meer in de oude binnenstad van Amsterdam. De maatregel moet de overlast van drugsgebruik door met name toeristen terugdringen. Zo meldt AT5.

Toeristen die we vandaag over het blowverbod spreken zijn veelal nog niet op de hoogte van de maatregel. "Ik had dat nog niet gehoord, maar ik zie het probleem niet. Ga gewoon zitten en roken", aldus een van hen op het terras van een coffeeshop.

Een toerist uit het Schotse Edinburgh zegt teleurgesteld te zijn. "Ik wil gewoon op de fiets stappen en een joint roken. Dat is de Amsterdam-ervaring voor mij." Een toerist uit Tel Aviv: "Als de politie mij aanspreekt, neem dan maar die honderd euro. Laat me met rust, ik kom om te genieten."

De boete kan door zowel agenten als handhavers worden uitgeschreven, maar volgens de gemeente volgt er eerst een waarschuwing. De Bond van Cannabisdetaillisten (CBD) is het erover eens dat overlast in de binnenstad moet worden aangepakt, maar vindt dat er dan ook goed moet worden gehandhaafd.

"Ze hebben gezegd dat als het blowverbod niet werkt, dat het wordt uitgebreid naar een terrassenblowverbod", aldus Joachim Helms van CBD. "Dus als je afhankelijk bent van het blowverbod, zoals wij dus als coffeeshops, maar geen bijdrage kan leveren omdat het een openbare orde-maatregel is, dan is dat op zich wel zorgwekkend."

Zana klopt Pinot in Giro d'Italia, Thomas behoudt roze trui ondanks aanval Roglic

Filippo Zana heeft de achttiende etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De Italiaanse kampioen van Team Jayco AlUla was in de bergrit met aankomst in Val di Zoldo in een sprintje bergop net te sterk voor Thibaut Pinot. Geraint Thomas behield de roze leiderstrui op zijn verjaardag. Hij kwam samen met Primoz Roglic op bijna twee minuten van Zana binnen.

Op de eerste beklimming van de dag, de Passo della Crosetta ontstond de kopgroep waar Filippo Zana en Thibaut Pinot deel van uitmaakten. Maar in eerste instantie leek het erop dat de ploeg van Geraint Thomas de vroege vlucht niet veel ruimte wilde geven. Ineos reed op de eerste beklimming van de dag zo hard dat het peloton nog maar uit twintig renners bestond en ook in de vlakke kilometers daarna hield de Britse ploeg de kopgroep in het vizier.

Op 80 kilometer van de streep veranderde Ineos van plan en kreeg de kopgroep toch de ruimte. Ondertussen deed Pinot ook nog goede zaken voor het bergklassement. De afscheidnemende Fransman kwam bij de eerste drie beklimmingen als eerste boven en nam daarmee de leiderstrui over van Ben Healy.

Ook voor de ritzege had Pinot een goede kans. Samen met Zana was hij de sterkste bergop en loste de rest van de medevluchters op de beklimming en samen gingen ze sprinten voor de ritwinst. Daarin was de Italiaans kampioen net wat sneller en pakte Zana zijn eerste ritzege in de Giro.

Achter de kopgroep was er ook strijd tussen de klassementsrenners. Op de voorlaatste beklimming zette Primoz Roglic de aanval in samen met zijn ploeggenoot Sepp Kuss. Joao Almeida moest snel passen, maar hield de schade enigszins beperkt. Geraint Thomas kwam niet in de problemen bij de aanval van Roglic en behield de roze leiderstrui. Vrijdag volgt een nieuwe bergetappe in de Giro.

Results powered by FirstCycling.com

Wat is data recovery en waarom heb je het nodig?

Er is bijna niks zo stressvol als gegevens kwijtraken van je telefoon, USB-stick of laptop. data recovery is het proces van het herstellen van verloren of beschadigde gegevens van een opslagapparaat. In dit artikel lees je meer over data recovery en wat de mogelijkheden zijn.

De grootste voordelen van data recovery op een rij

Er zijn verschillende factoren die kunnen zorgen voor het verlies van data, zoals een systeemcrash, een virusaanval, fysieke schade aan het opslagapparaat of de menselijke fout om per ongeluk data te verwijderen. Tegenwoordig bewaren we steeds meer belangrijke informatie op onze telefoons en harde schijven, waaronder video's, financiële gegevens, bedrijfsbestanden en andere belangrijke documenten. Als deze gegevens verloren gaan kan dat grote gevolgen hebben, zowel zakelijk als privé. Gelukkig zijn er professionele data recovery diensten beschikbaar die kunnen helpen om verloren gegevens terug te halen. Deze diensten maken gebruik van gespecialiseerde technologie en apparatuur om beschadigde opslagapparaten te herstellen en de verloren gegevens te redden. Als je merkt dat je gegevens verloren zijn gegaan, is het belangrijk om zo snel mogelijk een professionele data herstel service te benaderen. Zelf experimenteren kan de situatie namelijk alleen maar erger maken, als je per ongeluk de gegevens verder beschadigt of permanent verwijdert.

Dit is hoe data recovery werkt

Allereerst selecteer je je datadrager, oftewel of het om een harde schijf, USB-stick, telefoon, SD-kaart of een andere datadrager gaat. Als je niet zeker weet om welke datadrager het gaat, kun je contact opnemen met de medewerkers van de hersteldienst. Dan wordt er door de herstel service een diagnose gesteld. Je kunt aanspraak maken op een geheel vrijblijvende offerte, waarin duidelijk wordt om welk soort beschadiging het gaat, hoelang het duurt om de data te herstellen, wat het gaat kosten en waaruit de herstelwerkzaamheden bestaan. Een goede data herstel service zal een analyse van het opslagapparaat uitvoeren en altijd transparant zijn over wat er hersteld kan worden en wat niet. Dan komen we aan bij de recovery. De prijs hiervan is natuurlijk afhankelijk van de soort beschadiging, echter geldt altijd het “no cure no pay” principe. Dit houdt in dat je niet hoeft te betalen als het niet lukt om je data terug te halen. Als je wil bepalen welk bedrijf jou het beste van dienst kan zijn raden wij je aan om naar klantbeoordelingen te kijken. Op die manier kom je erachter hoe betrouwbaar een bedrijf is en of ze goede resultaten leveren. Mocht je jezelf dus in de situatie bevinden dat je belangrijke data kwijt bent geraakt, dan weet je nu wat je kunt doen om je data te redden. Niet geschoten is altijd mis. 


Casino cultuur in Nederland: Een blik op de ontwikkeling van online kansen

De casino cultuur in Nederland heeft zich de afgelopen jaren aanzienlijk ontwikkeld. Van rokerige speelhallen tot de opkomst van het online casino, Nederlanders hebben altijd al een liefde gehad voor het gokken en de uitdaging die het met zich meebrengt. In dit artikel duiken we in de ontwikkeling van de Nederlandse casino cultuur en bespreken we hoe het aanbod van lijst van casino bonussen de aantrekkingskracht van gokken in ons land verder heeft vergroot.

Casino's hebben een lange geschiedenis in Nederland, met de oprichting van het eerste staatscasino, Holland Casino, in 1976. Oorspronkelijk bedoeld als een manier om illegale gokactiviteiten tegen te gaan, is het bedrijf uitgegroeid tot een nationaal icoon met vestigingen door het hele land. De opkomst van het internet heeft echter nieuwe kansen geboden voor de gokindustrie, en het online casino heeft een enorme populariteit verworven bij de Nederlandse gokkers.

Een van de belangrijkste redenen waarom het online casino zo populair is geworden, is de toegankelijkheid. Spelers kunnen nu overal en op elk moment deelnemen aan hun favoriete gokspellen, zonder het comfort van hun eigen huis te verlaten. Bovendien hebben online casino's ervoor gezorgd dat spelers een breed scala aan gok opties tot hun beschikking hebben, van klassieke tafelspellen zoals roulette en blackjack tot moderne videoslots en live-dealer-spellen.

De opkomst van het online casino heeft ook geleid tot een toename in het aanbod van lijst van casino bonussen. Casino's bieden deze bonussen aan om nieuwe spelers aan te trekken en loyale klanten te belonen. Deze bonussen variëren van gratis spins op gokautomaten tot stortingsbonussen en cashback-acties. Door gebruik te maken van deze bonussen kunnen spelers hun kansen om te winnen vergroten, wat de aantrekkingskracht van online gokken verder heeft versterkt.

De casino cultuur in Nederland is niet alleen beperkt tot het gokken zelf. Door de jaren heen zijn casino's uitgegroeid tot volwaardige entertainmentcentra, met live muziek, restaurants en thema-avonden. Dit draagt bij aan de mannelijke, avontuurlijke sfeer die veel Nederlandse mannen aantrekt.

Hoewel de casino cultuur in Nederland zich over de jaren heen sterk heeft ontwikkeld, zijn er ook uitdagingen. Zo is er het risico op gokverslaving en de negatieve gevolgen die dit met zich meebrengt. De overheid en de gokindustrie hebben samen maatregelen genomen om verantwoord gokken te bevorderen, zoals het instellen van een leeftijdsgrens en het aanbieden van hulp aan spelers die problemen ondervinden.

De toekomst van de Nederlandse casino cultuur ziet er veelbelovend uit, met de voortdurende groei en innovatie in de gokindustrie. Technologische ontwikkelingen, zoals virtual reality en mobiele gaming, bieden nieuwe mogelijkheden om de casino beleving nog meeslepender en toegankelijker te maken. Daarnaast zullen online casino's naar verwachting blijven concurreren op het gebied van lijst van casino bonussen, wat spelers steeds aantrekkelijke aanbiedingen en kansen biedt.

Casino's zijn uitgegroeid tot entertainmentcentra die een avontuurlijke en dominante sfeer bieden dat veel Nederlands publiek aanspreekt. Met technologische vooruitgang en een focus op verantwoord gokken, is de toekomst van de Nederlandse casino cultuur veelbelovend en zullen er ongetwijfeld nog meer spannende ontwikkelingen plaatsvinden op het gebied van gokken en casino-entertainment.


Een goed telefoonabonnement afsluiten

Op het moment dat je goed wilt gaan bellen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goed telefoonabonnement hebt om mee te gaan werken. Het vinden van een telefoon abonnement om mee te kunnen bellen is niet altijd even makkelijk. Daarom kan het handig zijn om te weten hoe je het beste een goed abonnement af kan sluiten. Dit is namelijk niet altijd makkelijk om te weten hoe je dit precies moet doen. Om je hier een beeld van te geven, gaan we in dit artikel kijken hoe je een goed telefoon abonnement kunt afsluiten. 

Kijk wat je nodig hebt

Als je een telefoonabonnement afsluiten wilt, is het als eerste belangrijk om te kijken wat je allemaal nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende dingen die je nodig kan hebben om goed te kunnen bellen. Voor het bellen is het vooral belangrijk om voldoende belminuten te hebben. Op die manier is het mogelijk om op een prettige manier te gaan bellen. 

Bij een telefoon abonnement heb je natuurlijk niet alleen te maken met de belminuten. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar de gegevens die je nodig hebt. Als je veel onderweg bent, heb je namelijk veel meer gegevens nodig dan als je veel vanuit een vaste plek werkt of vaste wifi hebt om gebruik van te maken. Gegevens zijn daarom ook een enorm belangrijk onderdeel om goed gebruik van te gaan maken. Voor veel mensen is dit ook erg belangrijk om te hebben. 

Vergelijk de beste opties met elkaar

Op het moment dat je een telefoonabonnement af wilt sluiten, is het belangrijk om alle opties met elkaar te vergelijken. Door verschillende opties te vergelijken, kun je namelijk de beste optie vinden om gebruik van te maken. Als je sim-only afsluiten wilt, is het belangrijk om dit goed met elkaar te vergelijken. Op die manier weet je namelijk ook welke opties je hebt. 

Als je bepaalde eisen hebt voor waar je naar op zoek bent, is het handig om te kijken welke opties je allemaal nodig hebt. Dit is namelijk erg belangrijk om voor te gaan zorgen. Als je veel mobiel internet wilt hebben, kun je dit vergelijken met verschillende aanbieders. Hierdoor weet je zeker dat je altijd de beste optie krijgt voor de laagste prijs. Dit is natuurlijk altijd een goede optie om gebruik van te maken. 

Kijk of je een telefoon wilt

Op het moment dat je een telefoonabonnement afsluiten wilt, kan het ook nog wel eens voorkomen dat je hier graag een telefoon bij wilt hebben. Door hier ook een telefoon bij te nemen, kun je een nieuwe telefoon krijgen. Dit is natuurlijk ideaal om voor te gaan als je op een prettige manier een nieuwe telefoon wilt hebben. Wel is het handig om hierbij te kijken naar de beste mogelijkheden die je hebt als het gaat om een telefoon. Hierdoor zorg je ervoor dat je de beste mogelijkheden vindt om gebruik van te maken.


Waardevolle voetbalbal previews

Voetbal is een van de meest populaire sporten ter wereld en er zijn altijd interessante en waardevolle previews beschikbaar voor fans en liefhebbers van de sport. Hieronder zijn enkele voorbeelden van waardevolle voetbal previews die fans kunnen helpen om zich voor te bereiden op belangrijke wedstrijden en evenementen. Vooral wanneer je voornemens bent te gaan inzetten op deze wedstrijden, zijn waardevolle voetbal previews met voorspellingen zeker een welkome toevoeging om een eventuele keuze gemakkelijker te maken. Uiteraard is het wel goed om te weten dat het inzetten altijd een bepaalde mate van risico vormt. Zorg er dus altijd voor dat je dit alleen doet met geld dat je zou kunnen missen.

Previews van belangrijke wedstrijden

Voorafgaand aan belangrijke voetbalwedstrijden, zoals nationale competities, Europese competities of wereldkampioenschappen, zijn er vaak waardevolle previews beschikbaar die fans kunnen helpen om meer te weten te komen over de teams, spelers en tactieken die betrokken zijn bij de wedstrijd. Deze previews kunnen informatie bieden over de vorm van het team, blessures, tactische benaderingen en andere belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op de uitkomst van de wedstrijd. Als we kijken naar bijvoorbeeld de top bookmakers in Nederland om te wedden op een wedstrijd, dan zien we vaak dat de blessure of schorsing van een belangrijke speler direct invloed heeft op de mogelijke opbrengst. Logisch natuurlijk, want de tegenstander heeft een stuk meer kans op de overwinning wanneer de aanvaller die er al 25 in het netje heeft liggen, op de bank zit bijvoorbeeld.

Spelers statistieken

Voetbalfans zijn vaak geïnteresseerd in de prestaties van individuele spelers en er zijn vaak previews beschikbaar die zich specifiek richten op de evaluatie en statistieken van spelers. Deze previews kunnen fans helpen om een beter begrip te krijgen van de kwaliteiten en prestaties van individuele spelers en hoe ze kunnen bijdragen aan het succes van hun team.

Tactische previews

Tactiek speelt een belangrijke rol in het voetbal en er zijn vaak previews beschikbaar die zich richten op de tactische benaderingen van teams en trainers. Deze previews kunnen fans helpen om meer te leren over de tactieken die worden gebruikt door teams en hoe ze kunnen worden gebruikt om tegenstanders te verslaan.

Voorspellingen en weddenschappen

Deze previews kunnen ook waardevol zijn voor fans die geïnteresseerd zijn in het plaatsen van weddenschappen op voetbalwedstrijden. Previews kunnen informatie geven over de kansen en voorspellingen voor wedstrijden en kunnen fans helpen om weloverwogen beslissingen te nemen bij het plaatsen van weddenschappen.


Vrijwel alles is online te vinden

Met het internet tot onze beschikking is het eenvoudig om alle informatie te vinden die we nodig hebben over voetbalteams en wedstrijden. Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de teams en spelers voordat je besluit in te zetten op een bepaald team. Door online onderzoek te doen, kan je informatie vinden over de vorm van het team, blessures, tactische benaderingen en andere belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op de uitkomst van de wedstrijd. Ook kan je statistieken en prestaties van individuele spelers bekijken en voorspellingen en kansen vinden voor wedstrijden. Door je goed te verdiepen voordat je besluit in te zetten, kan je weloverwogen beslissingen nemen en je kansen op succes vergroten. Het internet biedt een schat aan informatie en het is belangrijk om deze informatie te gebruiken bij het plaatsen van weddenschappen op voetbalwedstrijden.


Goede redenen om bamboe ondergoed te kopen

Bamboe ondergoed is zowel onder dames als heren snel populair geworden in de afgelopen jaren. Dat steeds meer mensen hiervoor kiezen, is niet zonder reden. Het dragen van bamboe ondergoed heeft namelijk diverse voordelen. Benieuwd naar de redenen om voor ondergoed van dit materiaal te gaan? Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje.

Een duurzame keuze
Hecht je waarde aan duurzaamheid? Dan maak je met bamboe de juiste keuze. Ondergoed van dit materiaal heeft als voordeel dat het duurzaam is. Het gaat voor een lange tijd mee, waardoor je niet binnen no time alweer iets nieuws hoeft te kopen. Ondergoed van bamboe is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit, die ook behouden wordt na diverse keren wassen en dragen.

Het productieproces van het materiaal is milieuvriendelijk en het materiaal is biologisch afbreekbaar. Het is veel minder schadelijk voor het milieu dan bijvoorbeeld de productie van synthetische materialen. Als je graag tijdens het shoppen rekening houdt met duurzaamheid, dan maak je hiermee een uitstekende keuze.

Hoog comfort
Koop je nieuw ondergoed, dan hoop je natuurlijk dat het comfortabel is om te dragen. Kies je voor bamboe, dan kun je rekenen op een hoog comfort. Het is een superzacht materiaal dat soepel om de huid valt. De zachte bamboe vezels jeuken niet en zorgen niet voor irritaties op de huid. Dat maakt het ook zeer geschikt voor mensen met allergieën of een gevoelige huid.

Het is vochtabsorberend
Een andere reden om bamboe ondergoed aan te schaffen, is omdat het vochtabsorberend is. Het neemt maar liefst 70% meer vocht op dan katoen, wat dus een groot verschil is. Door de vochtabsorberende eigenschap van bamboe verdampt vocht sneller, waardoor het ondergoed ook sneller weer droog is. In de zomermaanden heeft dit als voordeel dat het je koel houdt. Aan de andere kant zorgt het er bij koude dagen juist voor dat je je warmte behoudt.

Te koop in allerlei soorten
Omdat bamboe ondergoed in de afgelopen jaren steeds bekender is geworden, verschijnen er steeds meer soorten op de markt. Of je nu op zoek bent naar een losse of strakke boxershort, slipje of string: je hebt genoeg keuze. Het ondergoed is te koop in allerlei stijlen, kleuren en maten, waardoor je voor iets kunt kiezen dat bij je past. Op zoek naar boxershorts van bamboe? Met deze bamboe boxershorts van Bamigo maak je een goede keuze.

Het is antibacterieel
Wat ook een voordeel is van bamboe, is het feit dat het antibacterieel is. Dat betekent dat het materiaal in staat is om bacteriën op afstand te houden. Die bacteriën hebben geen kans om te overleven en daardoor heb je ook niet te maken met onaangename geurtjes of infecties. Het blijft op deze manier lang fris.

Je weet nu meer over waarom bamboe ondergoed een uitstekende keuze is. Mocht je nog op zoek zijn naar nieuw ondergoed, dan is dit zeker iets om in gedachten te houden. Niet alleen is het zeer comfortabel om te dragen, maar ook houd je rekening met het milieu!

Het belang van een gezond voedingspatroon: investeer in jezelf en je toekomst

Het belang van een gezond voedingspatroon: investeer in jezelf en je toekomst

In onze snelle en drukke levens is het soms verleidelijk om te kiezen voor gemakkelijke en snelle maaltijden, zonder stil te staan bij de gevolgen voor onze gezondheid. Toch is het belangrijk om te investeren in een gezond voedingspatroon, want goede voeding is de basis van een vitaal en energiek leven. In dit artikel bespreken we het belang van een gezond voedingspatroon, de voordelen ervan en de nadelen van een slecht voedingspatroon. Daarnaast besteden we aandacht aan het gemak van het bestellen van gezond eten in onze moderne samenleving.

Het belang van een gezond voedingspatroon

Een gezond voedingspatroon is cruciaal voor het behouden en bevorderen van een goede gezondheid. Ons lichaam heeft de juiste voedingsstoffen nodig om goed te functioneren en om ons energieniveau op peil te houden. Daarnaast speelt voeding een belangrijke rol in het voorkomen en bestrijden van ziekten en aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. Door te kiezen voor gezonde voeding, investeren we in onze gezondheid en toekomst.


Voordelen van een gezond voedingspatroon

Er zijn tal van voordelen verbonden aan een gezond voedingspatroon. Enkele belangrijke voordelen zijn:

  1. Betere fysieke gezondheid: Goede voeding zorgt voor een sterk immuunsysteem, een gezond gewicht en een verlaagd risico op het ontwikkelen van chronische ziekten.

  2. Verbeterde mentale gezondheid: Een gezond voedingspatroon heeft niet alleen invloed op onze fysieke gezondheid, maar ook op onze mentale gezondheid. Het eten van voedzame maaltijden kan helpen om onze stemming en cognitieve functies te verbeteren.

  3. Meer energie: Een uitgebalanceerd dieet met de juiste verhouding van macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) zorgt voor een stabiel energieniveau gedurende de dag.

  4. Gezondere huid, haar en nagels: Onze huid, haren en nagels zijn een weerspiegeling van onze interne gezondheid. Een gezond voedingspatroon levert de bouwstenen voor een stralende huid, glanzend haar en sterke nagels.

Nadelen van een slecht voedingspatroon

Het consumeren van ongezonde voeding kan op de lange termijn ernstige gevolgen hebben voor onze gezondheid. Enkele belangrijke nadelen van een slecht voedingspatroon zijn:

  1. Verhoogd risico op ziekten: Ongezonde voeding verhoogt het risico op het ontwikkelen van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas.

  2. Verminderde mentale gezondheid: Een slecht voedingspatroon kan leiden tot stemmingswisselingen, depressie en verminderde cognitieve functies.

  3. Vermoeidheid: Ongezonde voeding kan leiden tot een onstabiel energieniveau, waardoor we ons sneller moe en uitgeput voelen.

  4. Slechte huid, haar en nagels: Het eten van ongezonde voeding kan zich uiten in een doffe huid, broos haar en zwakke nagels.

  5. Gewichtstoename: Een voedingspatroon met veel suikers, ongezonde vetten en weinig voedingsstoffen kan leiden tot gewichtstoename en het ontwikkelen van overgewicht of obesitas.


Het gemak van gezond eten bestellen

Hoewel het belangrijk is om zelf bewuste keuzes te maken met betrekking tot voeding, begrijpen we dat het in ons drukke leven soms moeilijk kan zijn om altijd gezonde maaltijden op tafel te zetten. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om gezond eten te bestellen

Er zijn diverse bedrijven die verse, gezonde en smakelijke maaltijden aan huis leveren, waardoor het eenvoudiger wordt om een gezond voedingspatroon te handhaven.

Deze bedrijven bieden vaak gevarieerde menu's met verschillende gerechten die passen binnen een gezond voedingspatroon. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor vegetarische, veganistische of glutenvrije opties. Bovendien zijn deze maaltijden vaak bereid met lokale en duurzame ingrediënten, wat bijdraagt aan een verantwoorde en milieubewuste levensstijl.

Zo bevorder jij je fysieke en mentale gezondheid

Een gezond voedingspatroon is van groot belang voor onze fysieke en mentale gezondheid. Het helpt ons om ons energiek en vitaal te voelen en verkleint de kans op het ontwikkelen van verschillende ziekten en aandoeningen. Hoewel een slecht voedingspatroon op de korte termijn misschien aantrekkelijk lijkt, zijn de gevolgen op lange termijn schadelijk voor onze gezondheid.

Het is essentieel om te investeren in een gezond voedingspatroon en bewuste keuzes te maken. Gelukkig zijn er in onze moderne samenleving steeds meer opties om gezond eten te bestellen en zo het gemak van kant-en-klare maaltijden te combineren met de voordelen van een gezonde levensstijl. Door te kiezen voor gezonde voeding, investeren we in onszelf en onze toekomst en zetten we een stap in de richting van een lang, gezond en gelukkig leven.

Wat is de beste kabelgoot?

De beste kabelgoot kopen is geen fluitje van een cent. Op het internet zijn er namelijk ontzettend veel opties verkrijgbaar. Je wilt natuurlijk geen spijt krijgen van je keuze. Het is daardoor een goed idee om de volgende factoren in gedachten te houden als je de beste kabelgoot wilt kopen.

Certificaat
Een ervaren leverancier heeft normaal gesproken verschillende certificaten. Vertrouw echter niet zomaar de certificaten die op webpagina's worden weergegeven. Er zijn nogal wat valse certificaten in China. Die certificeringen die online kunnen worden geverifieerd, zijn betrouwbaarder. Maar ik zeg niet dat een leverancier met zo’n certificaat goede mandkabelgoten kan aanbieden. Het maken van gekwalificeerde monsters en het maken van massaproductieproducten zijn twee verschillende dingen. Je moet hun kwaliteit dus nog steeds zelf verifiëren, al zijn hun kabelgoten vaak van een hoge kwaliteit.

Materiaal
Materiaal is belangrijk om de kwaliteit van de kabelmand te beïnvloeden, van mechanische sterkte, lassterkte tot galvanisatiekwaliteit. Zorg ervoor dat de leverancier aan vier onderstaande vereisten kan voldoen: Ten eerste wordt er geen gerecycled staal en altijd inhoud gekwalificeerd roestvrij staal gebruikt. Ten tweede voldoet de sterkte van de materiaalopbrengst (proof) aan min. 500MPa. Ten derde wordt het ruwe materiaal minstens twee keer naar de beoogde draaddikte getrokken. Ten vierde, geen min draadmaattolerantie.

Professioneel
In feite kunnen veel fabrieken kabelgoten van gaas produceren als je ze een tekening of een voorbeeld aanbiedt. Een bedrijf dat producten met een grote maasstructuur kan produceren, kan mogelijk kabelgoten voor manden produceren. Eerlijk gezegd zal ik je niet aanraden om dat te doen. De kabelgoot van een mand is immers een elektrisch product. Als je al enkele jaren actief bent in kabelgoten, zul je merken dat fabrikanten kabelgoten maken en kabelladders normaal gesproken geen kabelmanden maken, en vice versa. Dit komt omdat de productielijn van deze producten heel anders is, evenals de toeleveringsketen. Houd hier dus rekening mee als je een bepaald type kabelgoot wilt aanschaffen.

Machines
De machines weerspiegelen direct het niveau van een fabrikant. Kabelmandbakken die zijn gelast door middel van een MFDC-lasmachine (Medium Frequency Direct Current) zijn betrouwbaarder dan die welke zijn gelast door AC-lasmachines. De laskwaliteit van MFDC-lasser is beter en stabieler dan AC-lassers. Bovendien zijn alleen MFDC-lasmachines gekwalificeerd om RVS-draden te lassen. Als je niet weet hoe een MFDC lasapparaat eruit ziet, kijk dan even of het apparaat besturingssoftware heeft om lasgegevens in te stellen.

Verzinken
De kwaliteit van het verzinken heeft direct invloed op de levensduur van korfkabelgoten. Normaal gesproken hebben we een verzinkte laagdikte nodig van minimaal 12 μm. Veel leveranciers kunnen het alleen in massaproductie van 5 μm tot 8 μm halen. Naast de laagdikte is ook de hechting van zink van belang. Als de zinklaag een dikte van 12 μm bereikt met een goede hechting, moet de draadkabelgoot ten minste 72 uur de neutrale zoutsproeitest (NSS) doorstaan zonder rode roest te vertonen. Een kabelgoot met een draadmand die goed gegalvaniseerd is, moet er op het oppervlak helder en uniform uitzien. Maar het is een misvatting dat hoe helderder het oppervlak is, hoe beter het verzinkt zou zijn.

Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 21

De grootste release van deze week is ook de minst originele; een remake van een Disney-animatiefilm. Maar wel met nieuwe liedjes, dus toch interessant? Anders is er natuurlijk altijd nog een nieuwe blik op Dracula, het geprezen drama Blue Jean of weer een film waarin Robert de Niro iemands vader speelt. Of één van de andere opties!

The Little Mermaid

Ariel is een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar te brengen.

Blue Jean

Blue Jean is het indrukwekkende speelfilmdebuut van de Britse regisseur en scenarioschrijver Georgia Oakley. De film laat zien dat er voor iedereen plaats is in de wereld. Ook als de samenleving obstakels opwerpt, kun je leren jezelf te zijn. Jean (Rosy McEwen) is gymdocent op een middelbare school. Het is 1988 en de regering van Thatcher neemt een wet aan, die de promotie van homoseksualiteit verbiedt (Clause 28). Op school is Jean niet open over haar seksualiteit. Zo ver is ze zelf nog niet, maar deze nieuwe wet maakt het nu ook onmogelijk. Door de komst van een nieuwe leerlinge wordt Jean uiteindelijk toch gedwongen keuzes te maken.

Renfield

In dit moderne griezelverhaal over Dracula’s trouwe dienaar speelt Nicholas Hoult de hoofdrol van Renfield, het gekwelde hulpje van de meest narcistische baas uit de geschiedenis, Dracula (Nicolas Cage). Renfield wordt gedwongen om zijn meester van slachtoffers te voorzien en alles te doen wat van hem gevraagd wordt, hoe vernederend dat ook is. Maar na eeuwenlange dienstbaarheid wil Renfield weleens zien wat het leven buiten de schaduw van de Heer van het Duister te bieden heeft. Alleen weet hij niet zo goed hoe hij uit die ongezonde relatie moet komen.

Plan 75

Japan, nabije toekomst. Vanwege de extreme vergrijzing in het land moedigt de overheid met het programma ‘Plan 75’ senioren aan om euthanasie te laten plegen. De overheid biedt met het plan een comfortabel laatste hoofdstuk van het leven aan met persoonlijke begeleiding richting het eindpunt. De bejaarde Michi, Plan 75 verkoper Hiromu en zorgverlener Maria worden ieder op hun eigen manier geconfronteerd met de keuze tussen leven en dood.

About My Father

Wanneer Sebastian zijn traditionele Italiaanse vader Salvo (Robert De Niro) vertelt dat hij zijn op-en-top Amerikaanse vriendin ten huwelijk gaat vragen, dringt Salvo erop aan om een weekend bij haar ouders te gaan logeren. De familiebijeenkomst evolueert al snel in een cultuurclash, waarin vader en zoon de ware betekenis van familie ontdekken. 

Mascarade

Nadat zijn danscarrière tot een einde is gekomen door een motorongeluk, verdoet Adrien zijn tijd aan de Franse Rivièra waar hij wordt onderhouden door voormalig filmster Martha. Zijn leven neemt een nieuwe wending wanneer hij de prachtige oplichtster Margot ontmoet. Samen fantaseren ze over een beter leven samen, waarvoor ze een duister plan bedenken.

Transfusion

Special Forces-soldaat Ryan Logan (Sam Worthington) en zijn jonge zoon Billy (Edward Friday Carmody) proberen na het noodlottig ongeluk van echtgenoot en moeder, hun leven weer op de rit te krijgen. De relatie van vader en zoon komt onder druk te staan, omdat Billy kampt met schuldgevoelens over het verlies van zijn moeder en Ryan leidt aan PTSS. Wanneer Billy bedreigd wordt, betreedt Ryan via zijn SAS-maatje Johnny de criminele onderwereld om zijn zoon te redden Hij beseft zich dat dit zijn laatste kans is om terug te keren in de maatschappij en om te voorkomen dat ook zijn zoon van hem wordt afgenomen.

Bing en zijn vriendjes in de bioscoop

Neem je kindje mee naar een fantastische eerste bioscoopervaring met Bing en zijn vriendjes in de bioscoop. Bekijk zeven eerder vertoonde Bing-afleveringen die speciaal gemaakt zijn voor een jong publiek en ga met Pico de Postmuis mee terwijl ze door de wereld van Bing reist om haar speciale Bing-puzzel af te maken. Samen met je kind kun je deelnemen aan leuke interactieve spelletjes zoals Memory, Help Hoppity Naar Huis Vliegen en Bings Raceauto's! Hup hup hup hup hup! Deze speciale bioscoopcompilatie bevat de volgende Bing-afleveringen: Hartjes, Kwijt, Van mij, Een ijsje, Logeren, Parkeergarage, Smoothie.

Trump opent gelijk aanval op DeSantis

Donald Trump liet er geen gras over groeien en begon gelijk met het belachelijk maken van de 'historische' Ron DeSantis campagne.

De lancering van de sociale media campagne van de 44-jarige gouverneur van Florida werd geteisterd door veel storingen die te wijten waren aan de hoeveelheid luisteraars die hadden afgestemd op een audio-evenement van Elon Musk op zijn Twitter-pagina.

De voormalige president vertelde zijn 5,2 miljoen volgers op Truth Social: "Zijn hele campagne wordt een ramp. WATCH!"

De Republikeinse koploper, 76, deelde hierbij verschillende 'succes-video's' op zijn platform, in een poging DeSantis in diskrediet te brengen.

 

Vermiste Maria van der Zanden na 29 jaar gevonden

Maria van der Zanden uit Putten is na bijna 30 jaar vermissing gevonden. Ze bleek al die tijd in een anoniem graf in Duitsland te hebben gelegen. Op 6 augustus 1994 vertrok ze van huis, sindsdien werd er nooit meer iets van haar vernomen. Zo meldt Omroep Gelderland.

Eind maart meldde de Duitse politie dat er een mogelijke match was tussen Maria en een onbekende dode vrouw in Duitsland. Na weken van grondig onderzoek is op basis van vingerafdrukken vastgesteld dat die onbekende dode vrouw inderdaad Maria van der Zanden is. Haar lichaam werd eind augustus 1994 aangetroffen in het stuwmeer van Möhnesee. De Duitse politie dacht toendertijd dat het om een geval van zelfdoding ging, er werd toendertijd geen DNA afgenomen.

Het coldcaseteam zal het onderzoek naar de gebeurtenissen rondom de verdwijning voortzetten.

In CRI ( Misdaad en True Crime) op FOK!-forum wordt deze zaak uitgebreid besproken.

COA: 'Kan niet garanderen dat er geen mensen in het gras moeten slapen'

Milo Schoenmaker, bestuursvoorzitter van het COA kan niet garanderen dat er geen mensen meer in het gras moeten slapen. Zo zei hij in het radioprogramma Sven Op 1. 

We lijken aan het begin te staan van een nieuwe asielcrisis. Begin deze week moesten 33 mensen de nacht in Ter Apel doorbrengen in de wachtkamer van de IN omdat de opvang vol zat. Schoenmaker: “We werden ineens verrast met een enorm hoge instroom. Dat was die nacht niet meer op te lossen.”

Het COA heeft zogenoemde ‘overlooplocaties’ nodig, een soort externe wachtkamer, voor als het aanmeldcentrum in Ter Apel overloopt. Per 1 juli openen ze er een in Assen, maar eigenlijk zijn er nog twee nodig.

Amsterdam: zo'n twintig scholen online bedreigd, zeker vier vandaag gesloten

Verschillende middelbare scholen in Amsterdam hebben last van kopieergedrag naar aanleiding van de online dreiging met een schietpartij eerder deze week op het Spinoza20first in Oost. De politie laat aan AT5 weten dat er op dit moment zo'n twintig scholen te maken hebben gekregen met online bedreigingen. Voor zover bekend zijn er vier middelbare scholen en een basisschool vandaag gesloten vanwege nieuwe bedreigingen. Zo meldt AT5.

Yuverta, een vmbo in Oost en West heeft iedereen gisteravond geïnformeerd dat de school vandaag niet open gaat. "Vanavond laat bereikte ons het bericht dat de school wordt bedreigd met een schietpartij. We nemen deze bedreiging serieus en hebben met de politie contact opgenomen. Hoewel we de kans op een gewelddadig incident klein achten, sluiten we uit voorzorg op donderdag 25 mei onze scholen locaties Oost en West. De politie doet nader onderzoek", schrijft de schoolleiding. De schoolleiding zal deze morgen aanwezig zijn om leerlingen die toch gekomen zijn naar huis te sturen.

Ook OBS de Notenkraker sluit vandaag de deuren. Dit is een basisschool in Zuid. In een brief van de schoolleiding van de ouders staat dat ze ook bedreigingen hebben gehad. "En we hebben nog geen geruststelling ontvangen van de politie hoe dit te duiden of dit kopieergedrag is of een werkelijk dreiging", schrijft directeur Antoinette van Zalinge.

Niet dicht
"Naar aanleiding van de schoolsluiting bij Spinoza20first, is er vandaag het nodige 'kopieergedrag' ontstaan. In de loop van de avond kwamen er meldingen binnen van dreigementen richting meerdere scholen, waaronder ook onze school.", schrijft het Ir. Lely Lyceum op het Ravenswaaipad in Zuidoost in een brief naar de leerlingen en ouders die AT5 heeft ingezien.

Na overleg met de politie, veiligheidscoördinatoren en schoolmedewerker heeft deze school besloten toch open te gaan vandaag. "Uiteraard zijn wij extra alert en nemen wij zichtbare en onzichtbare maatregelen om de veiligheid van alle leerlingen en medewerkers te kunnen waarborgen."

Ook het CSB op de De Cuserstraat in Buitenveldert heeft bedreigingen gehad, maar blijven wel open vandaag. "We hebben maatregelen genomen en hebben extra beveiliging ingehuurd. Vervelend dat het moet", aldus een medewerker van de school tegen AT5.

Aanhouding
De politie heeft donderdag een 14-jarige Amsterdammer aangehouden voor het dreigen met een schietpartij op het Spinoza20first. De middelbare school aan de H.J.E. Wenckebachweg in Oost hield woensdag de deuren dicht vanwege de dreiging. Omdat er iemand is aangehouden heeft de school besloten vandaag  weer open te gaan. 

In een bericht dat rondging op sociale media stond een dreigement over een schietpartij die zou plaatsvinden op die school. 'Kijk uit voor mensen op spinoza20first!! Tussen 13:00 en 14:00 uur'. De school liet eerder vandaag weten morgen ook de deuren gesloten te houden, maar opent na de arrestatie weer de deuren. "Je weet nooit zeker of iemand die is opgepakt ook echt daadwerkelijk de dader is, maar volgens de politie is het iemand die heel erg gelinkt is aan de situatie", aldus rector Jan Paul Beekman.

Toch gaat niet iedereen naar school vandaag. Een vader laat aan AT5 weten dat zijn dochter vandaag toch thuis blijft omdat ze zich niet veilig voelt.

NHL: Held Tkachuk schiet Panthers naar eerste Stanley Cup-finale in 27 jaar

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is de eerste ploeg bekend die zich op mag maken voor de Stanley Cup-finale. De Florida Panthers rekenden in de eigen FLA Live Arena definitief af met de Carolina Hurricanes in de finale van de Eastern Conference.

De Panthers wonnen de eerste twee uitwedstrijden al van de Hurricanes, waarbij Matthew Tkachuk twee keer de winnende overtimegoal scoorde. Wedstrijd drie werd thuis ook gewonnen en wedstrijd vier begon erg lekker: Anthony Duclair opende na 41 seconden de score, Tkachuk verdubbelde de voorsprong halverwege de periode.

Paul Stastny deed namens Carolina vrij snel wat terug en in de tweede periode trok Teuvo Teravainen de stand gelijk. Via Ryan Lomberg kwamen de Panthers weer op voorsprong, maar met nog een paar minuten te spelen tekende Jesper Fast voor de gelijkmaker. Dat mocht echter alsnog niet baten: de vóór dit seizoen van de Calgary Flames overgekomen Tkachuk tikte de puck met vijf seconden op de klok binnen voor de winnende 4-3 en dé held van de ploeg schoot de Panthers zo naar hun eerste Stanley Cup-finale sinds 1996 en hun tweede ooit.

De Vegas Golden Knights of de Dallas Stars worden in de finale de tegenstanders. Donderdagavond om 02.00 uur wordt de vierde wedstrijd gespeeld in die serie, waarin Vegas een 3-0 voorsprong heeft.

Sony introduceert PlayStation-handheld 'Project Q'

Tijdens de PlayStation Showcase gisteravond heeft Sony een nieuwe handheldconsole laten zien met de werktitel Project Q. Het zou gaan om een 1080p-streamingapparaat dat dus niet zijn eigen games draait.

Heel veel details hebben we nog niet behalve het uiterlijk, wat sterkt lijkt op een DualSense-controller van PS5 met daartussen een 8 inch LCD-scherm gepropt. Wat we verder weten is dat de handheld in combinatie met een PS5 dient te worden gebruikt; het gaat dus niet om cloudstreaming maar om het streamen van PS5-games van je console rechtstreeks naar je handheld. 

Gameplay Alan Wake II getoond

Tijdens de PlaySation-showcase gisteravond is ook eindelijk officieel wat gameplay onthuld van de nieuwe Alan Wake-game, die in oktober van dit jaar moet uitkomen voor PS5, Xbox Series X|S en pc.

De langverwachte survival-horror van Max Payne-ontwikkelaar Remedy Entertainment lijkt weer genoeg bovennatuurlijke perikelen te introduceren, zo blijkt uit de gameplay reveal trailer die tijdens de PS5-showcase gisteravond werd onthuld. Bekijk de beelden hieronder.

Giro: Etappe 18 - Het slotstuk gaat beginnen

De Giro d'Italia is nog vier etappes verwijderd van het einde en het voelt alsof het nog steeds echt moet beginnen. Het constante wachten van de klassementsrenners maakt het allemaal niet leuker, maar het kleine beetje actie van dinsdag geeft misschien een beetje hoop voor de bergrit van vandaag.

Zoals we in Rellende_Rotscholier's uitgebreide voorbeschouwing kunnen zien, gaat het peloton van start in Oderzo. Daar begint men aan een relatief korte rit over 161 kilometer, waarin wel flink geklommen moet worden. Al vroeg moet men La Crosetta op, bijna twaalf kilometer aan gemiddeld ruim zeven procent, om vervolgens via heuvelachtig terrein weer de weg naar beneden te vinden.

In de laatste vijftig kilometer gaat het dan ook weer flink omhoog, te beginnen met de bijna tien kilometer lange Forcella Cibiana - gemiddeld bijna acht procent, maar voorzien van een paar beduidend zwaardere stukken. Daarna klimmen we naar Coi, een stuk korter, maar veel steiler, om via een korte afdaling aan het kleine slotklimmetje naar Val di Zoldo te beginnen.

De rit gaat om 12.20 uur van start en Eurosport is er dan uiteraard weer gelijk bij. De aankomst staat op de vaste tijd gepland, dus grofweg tussen vijf en half zes, met een beetje speling aan beide kanten.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

FOK! Wat een weer: meer ruimte voor de zon

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

De dag begint her en der met mist die snel oplost, daarna wisselen de zon en wolken elkaar af, de wind is matig uit het noordoosten. Vanmiddag is er meer ruimte voor de zon. De temperatuur komt uit tussen de 13 graden op de wadden tot 20 in het zuiden.

Ook vanavond is de zon te zien, in de nacht naar vrijdag is het wederom fris: van 2 graden in het oosten tot 7 graden in het zuidwesten. Morgen wederom een droge dag met veel zon. Voorlopig blijven we te maken hebben met een droog weertype, noorderwind en temperaturen tussen de 17 en 21 graden.

Tot morgen!

De panelen vangen maar weinig zon (Foto: Anouk)
De panelen vangen maar weinig zon (Foto: Anouk)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          

Metal Gear Solid remake en remasters aangekondigd

Konami heeft vandaag Metal Gear Solid Delta: Snake Eater aangekonidgd. De remake van het derde deel in de serie moet voor PS5, Xbox Series X|S en pc uitkomen. Een releasedatum is niet bekendgemaakt.

Daar blijft het niet bij, want er komen ook collecties van de oudere games. Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 moet deze herfst uitkomen en bevat de eerste drie games. Vol. 2 is niet aangekondigd, maar die zal vermoedelijk later komen.

School Florida verbiedt gedicht Amanda Gorman voor kinderen onder de 10 jaar

In Florida heeft een school jongere leerlingen verboden het gedicht 'The Hill We Climb' van Amanda Gorman te lezen. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De auteur droeg het gedicht voor bij de inauguratie van president Biden en het werd een bestseller.

De moeder van een kind in Miami Lakes bekritiseerde echter dat de tekst "niet educatief" was, maar "indirect haatboodschappen verspreidde". Een commissie van het schooldistrict oordeelde toen dat The Hill We Climb alleen beschikbaar mag zijn voor kinderen in de 5e klas en hoger (vanaf 10 jaar).

Amanda Gorman reageerde geschokt op Instagram op de beslissing. Ze heeft talloze brieven en video's ontvangen van kinderen die door het gedicht zijn geïnspireerd om hun eigen poëzie te schrijven, zei Gorman. Kinderen de kans ontnemen om hun eigen stem te vinden, schendt hun recht op vrijheid van meningsuiting, aldus Gorman.

VS: DeSantis gaat voor Republikeinse presidentiŰle nominatie

De prominente Amerikaanse Republikein Ron DeSantis wil president van de Verenigde Staten worden. De gouverneur van de staat Florida heeft de benodigde documenten overgelegd aan de Federal Elections Commission. Volgens peilingen is de conservatieve hardliner momenteel de meest veelbelovende kandidaat onder de Republikeinen van de oppositie, naast oud-president Trump.

Trump had in november al aangekondigd dat hij mee zou doen aan de race voor de presidentsverkiezingen van 2024. DeSantis is sinds begin 2019 gouverneur van de zuidelijke Amerikaanse staat Florida. In november 2022 werd hij met een ruime meerderheid van de stemmen herkozen. Dit versterkte zijn positie en zijn streven om hogerop te klimmen. Hij wordt al langere tijd beschouwd als de grootste interne partijconcurrent van Trump, die een soort mentor voor hem was. 

In Florida trok DeSantis vooral de aandacht met zijn rechtse politiek. Onder hem werden in de staat wetten aangenomen of ingevoerd die minderheden discrimineren, de academische vrijheid aan universiteiten beknotten of het openbaar onderwijs verstoren door bepaalde lessen te verbieden. Bovenal heeft de Republikein de oorlog verklaard aan de zogenaamde “wokeness”. De vader van drie kinderen studeerde aan de elite-universiteiten van Yale en Harvard, diende bij de marine en in Irak. Voorafgaand aan zijn verkiezing tot gouverneur was DeSantis enkele jaren vertegenwoordiger in het Huis van Afgevaardigden.

De presidentsverkiezingen staan gepland voor 5 november 2024. Voor de Republikeinen wordt een breed deelnemersveld verwacht. Naast Trump en DeSantis heeft ook de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Nikki Haley, haar ambities officieel gemaakt – maar ze loopt ver achter in de peilingen. Wie uiteindelijk de officiële kandidaat van de partij wil worden, moet eerst de interne partijvoorverkiezingen winnen.

Marvel's Spider-Man 2 uitgebreid in beeld

Marvel’s Spider-Man 2 was de grote afsluitende game tijdens Sony's Showcase. Van de open-wereld superheld-game werden ruim tien minuten gameplay getoond. De game moet dit najaar uitkomen en is voorlopig exclusief voor PS5.

De trailer toont dat we het in deze game onder andere tegen Kraven the Hunter moeten opnemen. Verder leren dat je zowel met Peter Parker als Miles Morales speelt. Peter heeft in dit deel een Venom-pak en met bijbehorende nieuwe krachten en slecht humeur. Bekijk anders de spectaculaire beelden hieronder.

Dieren sterven in China sneller uit dan in andere landen

In China worden dieren sneller met uitsterven bedreigd dan waar ook ter wereld. De leefgebieden van veel dieren worden bedreigd omdat steden in China snel groeien en omdat de natuur op veel plaatsen wordt vernietigd of aangepast aan de snelle economische groei.

Meer dan 200 professionals keken naar meer dan 4.300 diersoorten die in China leven. Daarbij zagen ze dat het risico van uitsterven voor gewervelde dieren ver boven het wereldgemiddelde ligt. Volgens het Chinese ministerie van Milieu, dat het rapport uitbracht, wordt bijna 30 procent van de reptielensoorten bedreigd en meer dan 40 procent van de amfibieën.

Er is vooruitgang geboekt bij bijzonder soorten zoals de reuzenpanda. 

Om milieuschade ongedaan te maken, heeft China nationale parken, natuurreservaten en ecologische programma's opgericht. Bijna een derde van het grondgebied moet worden beschermd tegen verdere aantasting door mensenhanden. 

'Rusland heeft gefaald in Oekra´ne, volksopstand op komst als in 1917'

Poetin's favoriete restauranthouder en privé-legerleider Yevgeny Prigozhin zegt in een interview dat Rusland's oorlog in Oekraïne mislukt is. Ook zei hij dat het Wagner zo'n 10.000 gesneuvelde huurlingen en daarnaast nog eens 10.000 gesneuvelde gevangenen gekost heeft om Bakhmoet in te nemen. "Fuck knows how, but we’ve militarised Ukraine!"

Prigozhin, de oprichter van de Wagner-huursoldatengroep, waarschuwt dat Rusland een revolutie zou kunnen meemaken die vergelijkbaar is met die van 1917 en het conflict in Oekraïne verliest omdat de Russische elite de oorlog niet serieus zou nemen.

Hij beschreef dat er in Rusland een zogenaamd optimistische visie heerste dat het Westen de oorlog beu zou worden en China een vredesakkoord zou sluiten, maar dat hij daar persoonlijk niet in gelooft. Als gewone Russen hun kinderen terug krijgen in zinken doodskisten terwijl de kinderen van de elite 'hun reet schudden' in de zon, zou Rusland te maken krijgen met onrust onder de bevolking zoals voor de revolutie van 1917 die een burgeroorlog ten gevolg had. 

Dragon's Dogma II-gameplay onthuld

Capcom heeft voor het eerst gameplay van Dragon's Dogma II getoond. De open-wereld actie-RPG moet voor PS5, Xbox Series X|S en pc uitkomen, maar het heeft nog geen releasedatum.

Het gaat hier dus om een sequel op de cultklassieker uit 2012. Deze nieuwe game wordt gemaakt met behulp van Capcom's RE Engine en volgens de trailer kun je weer uitkijken naar een groots singleplayer avontuur. Van het verhaal is nog weinig bekend. Net als in het vorige deel wordt je hart door een draak gestolen met moet je als 'Arisen' op pad om die draak te slachten.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.