NHL: Panthers schakelen ook Maple Leafs uit, Golden Knights op matchpoint

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL viel vrijdagavond weer een beslissing in de playoffs en wel in de Eastern Conference, waar de Florida Panthers tegen de Toronto Maple Leafs speelden. In het westen namen de Vegas Golden Knights het op tegen de Edmonton Oilers, met 2-2 als stand na vier wedstrijden.

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers (1-3)
De Panthers schakelden in de eerste ronde de topfavorieten van de Boston Bruins al uit, tegen de Maple Leafs waren ze ook lekker op dreef en in Toronto konden ze het afmaken. Dat begon lekker: Aaron Ekblad zette de Panthers op voorsprong en nog voor de eerste periode voorbij was tekende Carter Verhaeghe voor 0-2. Morgan Rielly was in de tweede periode trefzeker voor Toronto, waarna William Nylander zijn ploeg vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte bracht. Overtime was nodig en daarin ging het voor de thuisploeg alsnog fout: Nick Cousins schoot de Panthers na een kwartier alsnog naar de 3-2 winst en dus naar een plek in de finale van de Eastern Conference, waarin de Carolina Hurricanes wachten. Wanneer die serie begint is nog niet bekend.

Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers (2-2)
De Oilers begonnen weer lekker in Las Vegas: na krap drie minuten was Connor McDavid trefzeker. Nog geen minuut later stond het dankzij Jack Eichel alweer gelijk, maar Zach Hyman scoorde zes minuten later weer voor de Oilers. In de tweede periode sloegen de Golden Knights hard toe: Mark Stone tekende voor de gelijkmaker, Reilly Smith was een halve minuut later goed voor 3-2 en nog eens een minuut later zorgde Nicolas Hague voor 4-2. McDavid deed met de 4-3 vroeg in de derde periode wel wat terug, maar Vegas-goalie Adin Hill hield zijn ploeg op de been en bracht de Golden Knights zo op matchpoint.

Game 6: Zondagavond 14 mei, 04.00u (NL); Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights