NHL: Devils schakelen rivalen uit New York uit

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is maandagavond de laatste serie van de eerste playoffronde beslist. De New Jersey Devils speelden in het eigen Prudential Center de zevende en beslissende wedstrijd tegen de rivalen van de andere kant van de Hudson, de New York Rangers.

De eerste periode leverde voor beide ploegen nog niks op, maar halverwege periode twee was het raak: Ondrej Palat legde de puck heerlijk neer voor Michael McLeod, die om Rangers-goalie Igor Shesterkin heen navigeerde voor de 1-0. Een paar minuten later belandde John Marino's poging net naast Shesterkin's doel, maar Marino handelde snel en leverde een prachtig achterwaarts passje af bij Tomas Tatar: 2-0.

De Rangers probeerden wat terug te doen, maar stuitten continu op de indrukwekkende goalie Akira Schmid. Nadat Erik Haula er 3-0 van maakte was het helemaal wel gedaan, de empty netter waarmee Jesper Bratt nog scoorde maakte het feestje vervolgens compleet: 4-0 en de Devils mogen woensdagavond om 01.00u gaan beginnen aan de serie tegen de Carolina Hurricanes.