Van Schip derde op omnium in Nations Cup, Hoppezak en dames 4e

In het Canadese Milton is zaterdagavond de tweede volle avond afgewerkt van het programma in de Nations Cup baanwielrennen, waar men de derde en laatste wedstrijd van aan het afwerken is. Zonder Nederlandse sprintploeg was het succes wat minder, maar er werden nog wel prima resultaten neergezet.

Koppelkoers vrouwen
Maike van der Duin en Daniek Hengeveld begonnen lekker aan de koers en pakten prima punten in zeven van de eerste acht sprints, waarna een valpartij roet in het eten gooide. Shari Bossuyt en Lotte Kopecky stoomden door naar de overwinning, voor het Britse duo Katie Archibald/Neah Evans en Elisa Balsamo met Martina Fidanza namens Italië - Nederland moest genoegen nemen met de vierde plek.

Keirin mannen
Met Matthew Richardson en Matthew Glaetzer hadden de Australiërs twee finalisten en die konden er een mooie teamprestatie van maken. Samen reden ze in de slotronde naar de kop, waarna Glaetzer het niet meer bij kon benen, maar hij zag wel hoe Richardson het zeer overtuigend afmaakte. Plek twee was voor de Duitser Maximilian Dornbach, voor de Trinbagoniaan Nicholas Paul.

Sprint vrouwen
In de finale moest Kelsey Mitchell alles uit de kast halen om Martha Bayona te kloppen, maar in de derde en beslissende heat kreeg de Canadese olympisch kampioene de Colombiaanse er toch onder: 2-1. De derde plek ging naar de Mexicaanse Luz Gaxiola, die in twee heats afrekende met de Belgische Nicky Degrendele.

Omnium mannen
De Brit Mark Stewart begon als leider aan de afsluitende puntenkoers, maar daarin kon hij het niet bijbenen en zakte hij weg naar plek acht. De Fransman Donavan Grondin daarentegen begon als tweede en wist een sterke koers neer te zetten, waarin hij de overwinning naar zich toe trok. Tim Torn Teutenberg uit Duitsland reed in de slotfase nog naar de tweede plek, voor Jan Willem van Schip, die een prima omnium als derde afsloot. Vincent Hoppezak begon met winst op de scratch nog sterk, maar op de tempokoers en afvalkoers liet hij punten liggen, waarna hij zich in de puntenkoers nog wel terug opwerkte naar de vierde plek.