Merlier sprint naar winst in openingsrit Parijs-Nice, Pogacar sprokkelt seconden op concurrentie

Tim Merlier heeft de openingsetappe van Parijs-Nice gewonnen. De Belgisch kampioen was in de massasprint na 170 kilometer de snelste voor Sam Bennett en Mads Pedersen. Olav Kooij sprintte naar de vierde plaats.

Vandaag stond een vlakke etappe in Parijs-Nice aan de start. De Fransman Paul Ourselin en de Deen Jonas Gregaard reden de eerste uren vooruit, maar op dertig kilometer werd het tweetal teruggepakt. Op twintig kilometer liet Tadej Pogacar zich de eerste keer zien in deze rit. De Sloveen trok op een helling stevig door samen met Neilsson Powless, maar niet veel later werd Pogacar samen met anderen ingelopen door het peloton.

Op zes kilometer versnelde Pogacar nogmaals op een helling, waar er bonificatieseconden lagen. Hij won het sprintte en pakte zes seconden. Ook Jonas Vingegaard probeerde om bonificatieseconden te pakken, maar hij slaagde daar niet. Pogacar ging nog even door, alleen opnieuw werd hij bijgehaald door het peloton, waardoor er gesprint kon worden na 170 kilometer en daarin was Tim Merlier de snelste. De Belgisch kampioen won voor Sam Bennett en Mads Pedersen. Merlier is ook de eerste leider in de Franse rittenkoers.

Results powered by FirstCycling.com