PSV in doelpuntrijkduel te sterk voor Ajax

PSV heeft net als vorig jaar Ajax verslagen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Dankzij een hattrick van Guus Til won de bekerwinnaar van afgelopen seizoen in Amsterdam met 3-5.

Ajax begon goed aan de wedstrijd met PSV en had in het eerste half uur het overwicht tegen de Eindhovenaren. Steven Bergwijn schoot de Amsterdammers na een kwartier met een prachtige voorsprong op 1-0. Toch ging PSV de rust in met een voorsprong via twee kopgoals van Guus Til.

In de tweede helft kwam Ajax op gelijke hoogte via Antony na een snelle uitbraak, maar vrij snel kwam PSV snel weer op voorsprong via Cody Gakpo na een blunder van Ajax-doelman Jay Gorter. Niet snel daarna maakte Til zijn derde treffer van de avond nadat zijn schot van richting werd veranderd.

Invaller Mohammed Kudus bracht de spanning nog terug, maar terwijl de Amsterdammers op zoek gingen naar de gelijkmaker kwam Ajax met tien spelers te staan na een domme overtreding van Calvin Bassey. Ajax probeerde daarna nog wel om de gelijkmaker te maken, maar gaf daarin ook veel ruimte weg en uiteindelijk besliste Xavi Simons het duel door de 3-5 te maken.

PSV begint net zoals vorig seizoen met de winst in de Johan Cruijff Schaal. Vorig jaar waren de Eindhovenaren ook al te sterk voor Ajax, toen won het met 4-0.