Real Madrid verslaat Liverpool in finale Champions League

Real Madrid heeft zich voor de veertiende keer in de clubhistorie de Champions League gewonnen. In Parijs wonnen de Madrilenen met 1-0 dankzij een goal van Vinicius Junior in de tweede helft.

De aftrap werd door chaos buiten het stadion ruim een halfuur uitgesteld. Na een rustig openingskwartier kwam Liverpool steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar steeds lag Thibaut Courtois in de weg. Vooral de redding van de Belgische doelman op een inzet van van Sadio Mané was indrukwekkend.

Real Madrid had het moeilijk met Liverpool en kwam aanvallend met moeite in het spel voor, al mocht de Spanjaarden even juichen na een doelpunt van Karim Benzema. Het doelpunt van de Franse spits werd afgekeurd voor buitenspel, waarna de VAR enkele minuten nodig had om de beslissing te bevestigen.

Een klein kwartier in de tweede helft mocht Real Madrid wel juichen. Uit een harde lage voorzet van Federico Valverde kon Vinicius Junior van dichtbij binnen tikken. Na de 1-0 van Real moest Liverpool nog meer komen dan daarvoor en dat deden de Engelsen dan ook, maar steeds lag Courtois in de weg voor Liverpool. In de laatste tien minuten pakte Courtois nogmaals uit met een geweldige redding op een schot van Salah.

Real Madrid hield zodoende de nul en pakte voor de veertiende keer de Champions League en mag daarbij uitblinker Courtois danken voor zijn geweldige optreden.