Hoogma moet als technisch directeur Heracles terugbrengen naar Eredivisie

Nico-Jan Hoogma keert terug bij Heracles Almelo. Bij de gedegradeerde Tukkers wordt hij als technisch directeur de opvolger van de vertrokken Tim Gilissen.

Hoogma kent de club zeer goed. De gewezen verdediger werkte van 2007 tot 2018 als bestuurder samen met Rob Toussaint, de algemeen directeur met wie hij nu de tweekoppige directie gaat vormen. Hoogma verruilde in 2018 Heracles voor de KNVB, waar hij besloot zijn aflopende contract niet te verlengen.

"In november vorig jaar gaf ik al publiekelijk aan mijn dienstverband bij de KNVB niet te verlengen, omdat ik mij meer clubman voel dan bondsman. Bij de KNVB heb ik met veel plezier gewerkt aan de nationale teams en daar ben ik de KNVB dankbaar voor. Nu neem ik die kennis en ervaring mee in mijn werkzaamheden binnen de directie van Heracles Almelo, een club waarmee ik me nauw verbonden voel. Daarom heb ik het volste vertrouwen in de hernieuwde samenwerking, met name ook met Rob Toussaint, waarmee ik van 2007 tot 2018 gezamenlijk de directie voerde. Als directieteamleden zijn we complementair aan elkaar. Bovendien kijk ik uit naar de hernieuwde contacten met staf, spelers, collega’s, supporters en sponsoren, en verheug ik me erop om met iedereen te kunnen samenwerken aan de spoedige terugkeer van onze club naar de eredivisie. Ik verwacht dan ook de trouwe support van en voor iedereen binnen de club!", aldus Hoogma in het persbericht.