Van de Zandschulp heeft weinig in te brengen tegen Nadal op Roland Garros

Botic van de Zandschulp heeft vrijdag niet voor een stunt kunnen tegen Rafael Nadal in de derde ronde van Roland Garros. In drie sets was het klaar. Nadal trok de partij met 6-3, 6-2 en 6-4 naar zich toe. De als vijfde geplaatste Spanjaard, die al dertien keer de beste was op het gravel in Parijs, trok de winst in ruim twee uur naar zich toe.

De partij begon nogal verrassend omdat Van de Zandschulp Nadal direct wist te breaken. Een game later moest hij dit voordeel direct weer inleveren. In game zes volgde een nieuwe break en kon Nadal de set eenvoudig naar zich toe trekken. In set twee was Van de Zandschulp zo goed als kansloos en zag de set met 6-2 naar de Spanjaard gaan. 

De derde set leek ook snel afgelopen te zijn. Op 4-0 achter richtte Van de Zandschulp zich nog op, maar dat was (veel) te laat om een nederlaag af te wenden. De derde set ging uiteindelijk met 6-4 naar Nadal. 

Nadal vervolgt zijn jacht op zijn 22e Grand Slam-titel met een partij tegen Félix Auger-Aliassime. De nummer negen van de wereld won vrijwel gelijktijdig in drie sets van de Serviër Filip Krajinovic: 7-6 (3), 7-6 (2) en 7-5.