Koolhof dubbelt tweemaal door op Roland Garros, ook Middelkoop verder

Tennisser Wesley Koolhof heeft op Roland Garros een prima dag achter de rug. De Nederlander kwam zowel in het mannendubbelspel als het gemengd dubbelspel in actie en plaatste zich in beide gevallen voor de volgende ronde.

In het gemengd dubbelspel is Koolhof samen met de Japanse Ena Shibahara als tweede geplaatst. Het duo nam het op tegen een andere Nederlander, Jean-Julien Rojer, en zijn Chileense partner Alexa Guarachi, wat uitmondde in een supertiebreak. Daarin waren Koolhof en Shibahara te sterk: 3-6, 6-4 [10-6], waarna ze het hierna op mogen nemen tegen Demi Schuurs en Matwé Middelkoop, Koolhof's oude dubbelpartner.

Samen met de Brit Neil Skupski is Koolhof in het mannendubbeltoernooi als zesde geplaatst. In ronde twee namen ze het daar op tegen de Amerikaan Hunter Reese en de Indiër Ramkumar Ramanathan, die ze met 6-3, 6-2 versloegen om zich zo te plaatsen voor de achtste finales.

Ook Middelkoop staat in de achtste finales, samen met de Indiër Rohan Bopanna. Het als zestiende geplaatste duo klopte Andrey Golubev uit Kazachstan en diens Franse kompaan Fabrice Martin met 6-3, 6-4, waarna ze het op mogen nemen tegen de als tweede geplaatste Kroaten Nikola Mektic en Mate Pavic.

Dat Kroatische topduo zorgde voor de exit van Robin Haase, die samen met de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen met 6-7 (5), 6-4, 2-6 onderuit ging. Sander Arends en de Pool Szyymon Walkow verloren met 5-7, 6-4, 1-6 van de Brit Jonny O'Mara en de Amerikaan Jackson Withrow, die net als het Nederlands-Poolse duo als reserves aan het hoofdtoernooi toe werden gevoegd.