NFL: Chiefs, Rams, Bucs, Cardinals en Cowboys naar playoffs

Nadat de Green Bay Packers zich een week eerder als eerste ploeg geplaatst hadden voor de playoffs in de NFL, zijn daar in de afgelopen dagen nog eens vijf ploegen bij gekomen. Drie daarvan deden dat door zelf te winnen, de Arizona Cardinals verloren van de Indianapolis Colts, maar pakten door gunstige uitslagen op zondag toch een playoffticket.

De Kansas City Chiefs ontvingen de Pittsburgh Steelers, wetende dat winst een definitief playoffplekje op zou leveren. Dat kwam eigenlijk nooit in gevaar: quarterback Patrick Mahomes bediende Byron Pringle twee keer en hielp ook Mecole Hardman op weg naar een touchdown, terwijl Clyde Edwards-Helaire in z'n eentje de score al had geopend. De Chiefs wonnen uiteindelijk met 36-10, doordat de Steelers in de slotminuten toch nog een touchdown scoorden.

De Tampa Bay Buccaneers gingen op bezoek bij de Carolina Panthers en ook daar gold dat winst een playoffticket opleverde. Na een wat stroeve start kwamen de Bucs toch op dreef: Ke'Shawn Vaughn scoorde een 55-yard rushing touchdown, quarterback Tom Brady stuurde Cameron Brate op weg en Ronald Jones II was ook goed voor een score, wat de Bucs uiteindelijk een 6-32 zege opleverde.

De Los Angeles Rams moesten zien te winnen van de Minnesota Vikings, wat nog niet al te makkelijk bleef. Sony Michel bracht de Rams rap op voorsprong, Alexander Mattison deed namens de thuisploeg wat terug. Brandon Powell sloeg met een 61-yard punt return terug voor de Rams, Odell Beckham Jr vergrootte de voorsprong en de bezoekers hielden stand: 23-30.

Buiten de Cardinals, Rams, Buccaneers en Chiefs plaatsten ook de Dallas Cowboys zich. De ploeg won met 56-14 simpel van het Washington Football Team, maar was op dag één van de speelweek al zeker van een playoffplekje, doordat de Tennessee Titans met 20-17 wonnen van de San Francisco 49ers, concurrent van de Cowboys in de strijd om een ticket.

Uitslagen NFL week 16
Tennessee Titans - San Francisco 49ers
Green Bay Packers - Cleveland Browns 24-22
Arizona Cardinals - Indianapolis Colts 16-22
Atlanta Falcons - Detroit Lions 20-16
Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens 41-21
Minnesota Vikings - Los Angeles Rams 23-30
New England Patriots - Buffalo Bills 21-33
New York Jets - Jacksonville Jaguars 26-21
Philadelphia Eagles - New York Giants 34-10
Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers 6-32
Houston Texans - Los Angeles Chargers 41-29
Seattle Seahawks - Chicago Bears 24-25
Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers 36-10
Las Vegas Raiders - Denver Broncos 17-13
Dallas Cowboys - Washington Football Team 56-14
New Orleans Saints - Miami Dolphins 3-20