Langlaufers Dahlqvist en Klśbo domineren sprint in lastig Davos

De World Cup langlaufen is neergestreken in het Zwitserse Davos, waar in het luxueuze skioord op hoogte gestreden wordt. Dat maakt het extra zwaar, zeker op de intensieve sprint in vrije stijl die zaterdag afgewerkt werd.

Vrouwen
Met sprintkoningin Maja Dahlqvist en Emma Ribom had Zweden twee finalisten, Tiril Udnes Weng stond er namens Noorwegen en verder hadden we ook nog Anamarija Lampic uit Slovenië, de Amerikaanse Rosie Brennan en Nadine Fähndrich namens het thuisland.

Brennan trok de boel uit elkaar op het laatste klimmetje, maar ging vanaf de leiding onderuit. Fähndrich, Dahlqvist en Lampic kwamen zo gezamenlijk het laatste rechte stuk op en de Zweedse was weer eens de sterkste. Dahlqvist won, voor Fähndrich en Lampic, met Brennan nog op de vierde plek, voor Weng en Ribom.

Mannen
De Rus Sergey Ustiugov moest het in de finale opnemen tegen twee blokken: Lucas Chanavat en Richard Jouve namens Frankrijk en het Noorse trio Even Northug, Erik Valnes en uiteraard Johannes Høsflot Klæbo.

Klæbo en Ustiugov zetten de toon zodra het tempo omhoog ging en op de Noor stond geen maat: hij won met ruime overmacht, Ustiugov werd tweede en Jouve drukte zijn ski nét voor Valnes over de lijn. Northug en Chanavat kwamen er niet echt meer aan te pas.