Majka blijft Kruijswijk voor na indrukwekkende solo

Rafal Majka heeft de vijftiende etappe in de Vuelta gewonnen. De renner UAE-Team Emirates bracht in een bergrit een solo van 87 kilometer tot een goed einde. Steven Kruijswijk zou als tweede over de streep komen achter de indrukwekkende Pool. In de top tien van het klassement veranderde er niks.

Vlak voor de tweede rustdag in de Ronde van Spanje stond een nieuwe bergrit op het programma. De renners moesten vier beklimmingen over. De beklimmingen waren wel lang, maar qua stijgingspercentage vielen de beklimmingen heel erg mee, waardoor het tussen de klassementsrenners rustig bleef in de vijftiende etappe.

De strijd zat er vooral in wie mee ging in de juiste kopgroep. De eerste zestig kilometer was een dollemansrit en niemand zou door het hoge tempo weggeraken. Pas op de eerste beklimming van de dag reden Rafal Majka samen met Fabio Aru weg. Het tweetal had een kleine voorsprong op een achtervolgende groep met onder meer Steven Kruijswijk.

Aru en Majka hielden het tempo zo hoog dat het tweetal uitliep op de achtervolgende groep. Aru moest het hoge tempo op de tweede beklimming wel bekopen, maar Majka zou het wel volhouden. De Pool hield zijn strakke tempo en ondanks een tegenaanval van Kruijswijk kwam de Nederlander nooit dichterbij. Uiteindelijk zou hij op anderhalve minuut van Majka eindigen.