PES heet tegenwoordig eFootball, wordt free-to-play

Konami heeft bekendgemaakt dat zijn langlopende voetbal-franchise Pro Evolution Soccer (PES) voortaan eFootball gaat heten. De nieuwste iteratie uit de computerspelserie van de Japanse fabrikant zal later dit jaar verschijnen voor consoles, pc en mobile met ondersteuning voor cross-play.

Er liggen grootse plannen voor de release en nazorg van eFootball, dat in de herfst moet uitkomen voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC, uitsluitend in digitale hoedanigheid. iOS- en Android-versies verschijnen snel daarna. Er zullen spoedig meer details volgen over de gameplay, maar Konami liet alvast weten dat er een nieuwe feature in de game zit genaamd Motion Matching, waarmee het reeksen van acties van spelers converteert naar realistische series van animaties. "Het systeem biedt meer dan vier keer zoveel animaties als voorheen, waarmee een zeer realistisch gevoel van beweging wordt bereikt", zo is te lezen in een verklaring.

Verder zegt Konami toe om met regelmaat nieuwe content toe te voegen inclusief nieuwe game-modi en is er later cross-play mogelijk tussen alle systemen inclusief last-gen consoles. Verder lijkt er weer een myClub-achtige feature aanwezig te zijn met een team-building mode en zijn er online leagues waarmee je met je originele team kunt strijden in wereldwijde competitieve matches. Al met al dus grootse plannen voor eFootball, bekijk de road-map en onthullingstrailer van eFootball hieronder.