Djokovic en Berrettini in finale Wimbledon

Tennissers Novak Djokovic en Matteo Berrettini strijden zondagmiddag om de titel op het heilige gras van Wimbledon. De Serviër en de Italiaan plaatsten zich in Londen via de halve finales voor de eindstrijd, de zoveelste voor Djokovic en de eerste voor Berrettini.

Djokovic nam het op tegen de als tiende geplaatste Canadees Denis Shapovalov, die hem vrij aardig partij kon bieden. In set één moest de wereldranglijstaanvoerder een break inhalen, waarna hij de tiebreak wel wist te winnen. In zowel de tweede als derde set had Shapovalov ruimschoots kansen om de Servische service over te nemen, maar dat lukte niet en breaks op 5-5 bleken beide keren genoeg voor Djokovic: 7-6 (3), 7-5, 7-5. Djokovic staat in zijn zevende Wimbledonfinale en gaat voor zijn zesde titel.

De als zevende geplaatste Berrettini stond na de US Open van 2019 voor de tweede keer in de halve eindstrijd op een Grand Slam-toernooi, met aan de overkant van het net de als veertiende geplaatste Pool Hubert Hurkacz, die überhaupt nog nooit voorbij de derde ronde was gekomen. In de eerste en met name tweede set bleek Berrettini ook een flinke maat te groot, maar vervolgens ging het wat beter met de Pool.

Hurkacz wist het tempo in set drie bij te benen, stond geen breakpunt af en wist de tiebreak zowaar naar zich toe te trekken. In de vierde set nam Berrettini zijn service echter gelijk over en op het tweede matchpoint wist hij het af te maken: 6-3, 6-0, 6-7 (3), 6-4. Berrettini is de eerste Italiaanse mannelijke finalist ooit op Wimbledon en de eerste Italiaanse Grand Slam-finalist sinds Roland Garros 1976 (Adriano Panatta).