Eerste profzege Lafay in Giro d'Italia

Victor Lafay heeft de achtste rit in de Giro d'Italia gewonnen. De jonge Fransman van Cofidis was op de slotbeklimming te sterk voor zijn acht medevluchters. Voor Lafay is het zijn eerste profoverwinning in zijn vierjarig profbestaan. In het algemeen klassement blijft Attila Valter de leider.

De achtste etappe was vooraf een etappe voor de vroege vluchters en dat bleek wel in het eerste uur. Iedereen wilde meezitten in de kopgroep, waardoor in het eerste uur niemand weggeraakte. Pas na zestig kilometer ontstond er een kopgroep van acht (Kobe Goossens, Nelson Oliveira, Gavazzi, Giovanni Carboni, Arndt, Victor Lafay, Fernando Gaviria en Alexis Gougeard) en niet veel later zou ook Victor Campenaerts aansluiten.

De kopgroep kreeg al snel de ruimte van het peloton en al snel werd duidelijk de negen renners voor de dagzege ging strijden. Op de slothelling bleek Lafay de sterkste. Hij reed op de beklimming van drie kilometer iedereen uit het wiel en won vervolgens met een halve minuut voorsprong.

Tussen de klassementsrenners gebeurde er weinig, waardoor Valter aan de leiding blijft staan. De Hongaar heeft nog altijd elf seconden voor op Remco Evenepoel.