'KFC discrimineert vegetariŽrs, want kip'

Ene Vanessa Hensley heeft de welbekende discriminatiekaart uit de hoge hoed getoverd. Volgens de Engelse maakt de KFC in Exeter zich schuldig aan discriminatie. Het kiprestaurant serveert er namelijk alleen maar kip.

Je verwacht het natuurlijk niet van een toko die voluit Kentucky Fried Chicken heet, maar de zure muts in kwestie is stomverbaasd dat je bij het 'restaurant' alleen maar kip kunt bestellen. En dat is zeer tegen het zere been van Vanessa, want zij is vegetariër. Desondanks dacht de kortgeknipte vrouw met overgewicht er afgelopen weekend wel een aantal vleesvrije gerechten op de menukaart te zullen aantreffen.

Helaas pindakaas, voor Vanessa geen overheerlijke vegetarische burger of een vegetarische rijstmaaltijd bij de KFC in Exeter. En dat terwijl ze deze culinaire hoogstandjes vroeger wél gewoon bij de keten kon bestellen. Het kiprestaurant moest haar dan ook teleurstellen met de mededeling dat de toko niet langer veganistische of vegetarische rommel serveert.

De Britse ontstak hierop in woede en noemde het een 'absolute schande'. "Ze gaven niet eens een reden op", klaagt Vanessa. "Ze waren vrij onbeschoft, het is walgelijk! Er komen vandaag de dag steeds meer veganisten en vegetariërs bij. We zijn maar vertrokken en hebben elders vis en patat gegeten."

Het hele voorval heeft de vrouw met het korte kapsel een bittere nasmaak opgeleverd. Volgens haar lijkt het 'alsof vegetariërs en veganisten niet meetellen in deze wereld. Bovendien is ze van mening dat als een vleesrestaurant geen vleesvervangende maaltijden aanbiedt, zij hier de klant voor moeten waarschuwen.

De obese Vanessa zien ze in elk geval nooit meer bij de KFC terug. Dat zal ze leren!