Zwart jochie (8) moet katoenplukken op school VS

Jason Williams uit Fort Meyers, in de Amerikaanse staat Florida, heeft de racismekaart getrokken. Zijn achtjarige zoon heeft namelijk katoen moeten plukken op school. Zeer racistisch natuurlijk, want Jason en zijn zoon hebben een slavernijverleden.

De beste man, vader van twee, vertelde dat zijn zoon Jaxson dinsdagavond vrolijk uit school kwam. Trots liet het ventje een klein tasje aan zijn vader zien. Maar de trots was al gauw verdwenen.

Jason vroeg hoe zijn zoon aan het tasje kwam. "Ik was met stomheid geslagen", klaagt de brave vader tegen lokale media. In het tasje bleek namelijk een aantal bolletjes katoen en katoenzaadjes te zitten.

"Het is een vernedering voor mijn zoon om thuis te komen met een zak katoen. Want ik weet hoe het is om katoen te plukken. Ik vroeg hem hoe hij aan die tas kwam. 'O, we moesten vandaag katoenplukken op school', zei hij."

Uiteraard deed Jason meteen zijn beklag bij de school. "We hebben kinderen deze week katoen laten plukken in het kader van 'De maand van de Zwarte Geschiedenis'", luidde het antwoord. De school, Mid Cape Global Academy in Cape Coral, heeft nog getracht zijn verontschuldigingen aan te bieden, maar daar wilde de vader niets van weten. Deze had schuimbekkend de hoorn op de haak gesmeten.