Duitse en Russische snowboarders prolongeren wereldtitel op parallelreuzenslalom

In het Sloveense Rogla is het tweedaagse wereldkampioenschap alpinesnowboarden maandag van start gegaan. Dat gebeurde met de parallelreuzenslalom, zonder groot Nederlands succes: Kiki Bedaire de Prairie kwam niet door de kwalificaties, Michelle Dekker werd in de achtste finales uitgeschakeld.

Vrouwen
De Duitse Selina Jörg schopte het tot de finale, nadat ze de Poolse Aleksandra Krol, Tomoka Takeuchi uit Japan en de 47-jarige Oostenrijkse Claudia Riegler had verslagen. In de finale trof ze de pas 17-jarige Russische sensatie Sofia Nadyrshina, die won van Jessica Keiser uit Zwitserland, de Canadese Megan Farrell en de Oostenrijkse Julia Dujmovits.

De kleine finale werd zo een Oostenrijks onderonsje, waarin Dujmovits ruimschoots te sterk was voor haar ervaren landgenote. De finale tussen Jörg en Nadyrshina was spannend, maar het was de meer ervaren Duitse die aan het langste eind trok en net als twee jaar geleden de wereldtitel pakte.

Mannen
Verdedigend wereldkampioen Dmitry Loginov schopte het wederom tot de finale. De Rus rekende af met de Zuid-Koreaan Lee Sang-ho, Lukas Mathies uit Oostenrijk en landgenoot Andrey Sobolev. De 40-jarige Italiaan Roland Fischnaller won van de Oostenrijker Alexander Payer, Nevin Galmarini uit Zwitserland en de Zuid-Koreaan Kim Sang-kyum.

Sobolev bleek in de kleine finale een maatje te groot voor Kim, waarna een uiterst spannende finale volgde. Beide heren pakten even een voorsprong en in de laatste meters bracht een ware turbofinish Loginov voorbij Fischnaller naar een nieuwe wereldtitel.