Uitslag FC Groningen - Fortuna Sittard

FC Groningen heeft zijn positie in de subtop versterkt door Fortuna Sittard in de Euroborg met 1-0 te verslaan. Invaller Paulos Abraham maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Fortuna Sittard. Lisandro Semedo kreeg al na drie minuten de kans om de score voor de Limburgers te openen, alleen schoot de snelle aanvaller ver langs.

Bij Fortuna Sittard maakte Piet Velthuizen zijn rentree in de eredivisie, al was dat geen gelukkige rentree. De 34-jarige keeper ging bij een hoge bal niet vrijuit en bokste de bal in eigen goal, maar hij had geluk dat het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel van Jørgen Strand Larsen. Na twintig minuten was de rentree van Velthuizen alweer voorbij nadat de ervaren keeper er met hamstringklachten vanaf ging.

In het restant van de rommelige eerste helft werden geen grote kansen meer gecreëerd. In het begin van de tweede helft kwam Groningen op 1-0 dankzij Paulos Abraham. De 18-jarige invaller scoorde na een vloeiende aanval en een mooie pass van Tomas Suslov.

In de slotfase probeerde Fortuna het nog wel, maar mede door Sergio Padt bleef Groningen overeind en verstevigde daarmee hun positie in de subtop.

FC Groningen

1 - 0

Fortuna Sittard

 50' Abraham    
 
 Gele kaart: El Hankouri, Schreck,Dammers, (FC Groningen),
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: o
Arbiter: v.d.Laan
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Dankerlui
Te Wierik
Itakura
v.Hintum
Schreck (Dammers/73)
Suslov (Lundqvist/73)
D.v.Kaam (Slor/ 90 6)
Da Cruz
Larsen (Abraham/46)
El Hankouri (Joosten/89)
  Velthuizen (Koselev/ 23)
Tirpan
Angha
Janssen (Verlinden/ 86)
Cox
Tekie
Flemming
Rienstra
Semedo (Hansson/74)
Polter
Seuntjens