Gouverneur New York opnieuw beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag

Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, is door een tweede vrouw beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag. In de New York Times vertelt de 25-jarige Charlotte Bennett zaterdag over de misdragingen, nadat afgelopen woensdag Lindsey Boylan al naar buiten trad als slachtoffer van Cuomo. Zo meldt het AD.

Beide vrouwen hebben voor Cuomo gewerkt. Bennett vertelt in de media dat ze afgelopen herfst allerlei seksueel getinte en persoonlijke vragen kreeg van hem. Zo vroeg hij haar of ze dacht dat leeftijd belangrijk is in relaties, en had hij gezegd dat hij geen problemen zou hebben met een partner van in de 20. Deze uitspraken interpreteerde ze als duidelijke toenadering tot een seksuele relatie.

Cuomo antwoorde hierop in de media dat hij van mening is als een mentor te hebben gehandeld en ‘nooit avances had gemaakt naar Ms. Bennett, noch had ik ooit de intentie om te handelen op een manier die ongepast was’. Hij heeft om een onafhankelijk onderzoek van de kwestie gevraagd en vroeg aan de New Yorkers  om de bevindingen af te wachten ‘alvorens een oordeel te vellen’.

Bennett's verhaal volgt op de gedetailleerde aanklacht Lindsey Boylan, een voormalige ambtenaar voor economische ontwikkeling van de staat, welke woensdag  het nieuws haalde. Boylan beschuldigde Cuomo ervan dat hij haar van 2016 tot 2018 in verschillende situaties had lastiggevallen, met als toppunt een ongevraagde kus op haar lippen in zijn kantoor.

Cuomo heeft vorig jaar nog een Emmy Founders Award ontvangen voor zijn ongebreidelde inzet tijdens de COVID-19-crisis. Hij overtuigde de jury vanwege zijn ‘effectieve communicatie en leiderschap’ tijdens zijn dagelijkse briefings op televisie.