Oranje opent 2021 met zege op Belgische voetbalsters

Het Nederlands vrouwenelftal heeft op weg naar de Olympische Spelen vertrouwen getankt door overtuigend te winnen van België. Eigenlijk kwam het thuisland donderdagavond nog goed weg met slechts zes tegengoals. In Brussel werd het 1-6. 

Nederland speelt zowel tegen België als Duitsland een oefenwedstrijd onder het mom van #ThreeNationsOneGoal. Het doel van de drie landen is om in 2027 het WK voetbal naar Nederland, België en Duitsland te halen. 

Na een schot van Martens tegen de lat opende Miedema na ruim een halfuur de score. De spits raakte even later nog zelf de lat. Oranje was duidelijk de bovenliggende partij en Roord liet na dat vroeg in de tweede helft verder in de score uit te drukken. De rechtsbuiten verprutste van dichtbij een enorme kans. Een paar minuten later zorgde ze alsnog voor de 0-2. 

België slaagde er dankzij Marie Minnaert, die een voorzet van Janice Cayman beter inschatte dan de Nederlandse defensie en bij de tweede paal binnentikte, wat terug te doen, maar daarna was het weer Oranje wat de klok sloeg.  Via Stefanie van der Gragt (kopbal uit een corner) en Martens (laag en hard schot) liepen het Nederlands team uit naar 1-4. Danielle van de Donk rondde tien minuten voor tijd een voorzet van invalster Victoria Pelova prachtig achter het standbeen langs af. Het was haar 25e interlanddoelpunt waardoor de alltime-topvijf weer een stukje dichterbij is gekomen. Nummer vijf Sylvia Smit, die in 2015 de eredivisie vaarwelzegde, heeft er dertig op haar naam staan.

Het laatste woord was aan Renate Jansen die bij het scheiden van de markt nog de 1-6 binnenschoof, daarmee de suprematie van Oranje onderstrepend. Aanstaande woensdag wacht in Venlo een oefenduel tegen Duitsland. 

Opstelling Oranje

Sari van Veenendaal; Merel van Dongen, Aniek Nouwen, Stefanie van der Gragt (65. Kika van Es), Lynn Wilms (65. Lineth Beerensteyn); Daniëlle van de Donk (82. Inessa Kaagman), Sherida Spitse (74. Victoria Pelova), Jackie Groenen; Lieke Martens (82. Renate Jansen), Vivianne Miedema (74. Katja Snoeijs), Jill Roord