Man rijdt na invordering rijbewijs vrolijk lurkend aan lachgasballon verder

Een automobilist heeft gisteravond in Den Haag tot drie keer toe bijna een ongeluk veroorzaakt tijdens het rijden onder invloed van lachgas. Niet lang nadat zijn rijbewijs werd afgepakt, werd hij alweer lurkend aan een ballon gezien achter het stuur.  Zo meldt het AD.

Op grond van artikel 130 (twijfel rijgeschiktheid) werd het rijbewijs van de man gevorderd door de politie. Een paar minuten later zagen agenten hem doodleuk opnieuw voorbijrijden met weer een ballon aan zijn mond.

De man probeerde weg te vluchten toen de agenten hem opnieuw een stopteken gaven, hierop volgde een korte achtervolging. Het lukte echter om de man klem te rijden, hierop werd hij aangehouden en zijn auto in beslag genomen.

Volgens een zegsman van de politie reed de man in zijn auto zonder rijbewijs en maakte hij zich tevens schuldig aan het negeren van een stopteken, door rood licht rijden en het veroorzaken van gevaarlijke situaties op de weg.  Er volgt echter geen straf voor het rijden onder invloed. ‘Wij kunnen helaas nog niet veel met lachgas en het onder invloed rijden ervan. Maar dit gevaar is in ieder geval even geweken.’