FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 28 december 2020

‘Misschien bewoners verpleeghuizen Twente minder wassen’

Bewoners van Twentse verpleeg- en verzorgingshuizen kunnen over een tijdje misschien minder vaak worden gewassen, als er niet snel een oplossing wordt gevonden voor het personeelstekort dat door COVID-19 is ontstaan. Meer hierover in Skipr.

Zorginstellingen in Twente zeggen dat er dan misschien ook niet altijd capaciteit is om medicijnen toe te dienen, de gezondheid van bewoners te controleren en om steunkousen aan te doen. Eerder vroegen de veiligheidsregio’s Twente en Groningen het kabinet om het leger in te zetten in de zorg. 

El Ghazi redt punt voor Aston Villa tegen Chelsea, Leicester loopt averij op

Anwar El Ghazi was maandag wederom belangrijk voor Aston Villa. Op bezoek bij Chelsea schoot El Ghazi zijn ploeg naar één punt: 1-1. Leicester City kwam tegen Crystal Palace ook niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Olivier Giroud opende na 35 minuten spelen de score namens Chelsea. Na een voorzet van Ben Chilwell kopte hij de bal knap in de korte hoek raak.  In de tweede helft stelde Aston Villa al snel orde op zaken, want de ploeg van trainer Dean Smith beschikt ook over een speler in vorm: Anwar El Ghazi. De oud-Ajacied schoot de bal op aangeven van Matty Cash beheerst tegen de touwen: 1-1. Het is al weer de vijfde treffer van El Ghazi dit seizoen. 

Het spel golfde na de gelijkmaker op en neer, maar er werd niet meer gescoord op Stamford Bridge. El Ghazi werd tien minuten voor het laatste fluitsignaal vervangen door Jacob Ramsey. Aston Villa staat vijfde met 26 punten uit veertien wedstrijden. Chelsea, dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld, staat op hetzelfde aantal punten, maar heeft een slechter doelsaldo.

Leicester City, de nummer twee van de Premier League, verzuimde te profiteren van het falen van Liverpool. Het werd 1-1 op bezoek bij Crystal Palace. Kelechi Iheanacho miste in de eerste helft bij 0-0 een strafschop namens Leicester. Palace nam na een uur de leiding via Wilfried Zaha, die zelf een aanval opzette, vervolgens struikelde maar alsnog raak schoot met een knappe volley. Vlak voor tijd maakte Leicester gelijk via Harvey Barnes, die vanaf de rand van het zestienmetergebied raak schoot.

Voor Leicester City was het het tweede gelijkspel op een rij. Zaterdag werd het op eigen veld 2-2 tegen Manchester United. Vanwege het drukke schema stond Jamie Vardy niet in de basis bij Leicester. Halverwege de tweede helft werd hij alsnog ingebracht. Bij Crystal Palace werd Jaïro Riedewald een kwartier voor tijd gewisseld, zijn ploeggenoot Patrick van Aanholt bleef de hele wedstrijd op de bank.

Er zou nog een duel gespeeld worden vandaag. De wedstrijd tussen Everton en Manchester City is uitgesteld vanwege nieuwe coronabesmettingen bij Manchester City. Uit een ronde tests kwamen meerdere nieuwe besmettingen binnen de selectie naar boven. De besmettingen komen bovenop vier positieve gevallen van vorige week. Bij spelers Gabriel Jesus, Kyle Walker en twee stafleden werd er toen corona vastgesteld.

Na overleg tussen de clubs en de Engelse bond werd besloten om de wedstrijd uit te stellen en het virus niet verder te laten verspreiden. Wie besmet zijn geraakt is niet bekendgemaakt. Daarnaast zal het trainingscomplex van het eerste team voor onbepaalde tijd worden worden gesloten, nu de bubbel is doorgeprikt.

Aanstaande zondag speelt de ploeg tegen Chelsea en drie dagen later volgt de derby tegen stadgenoot Manchester United. Voordat er daarover een beslissing wordt gemaakt zal de gehele 'bubbel' opnieuw getest worden.

Op deze snelwegen is de kans om geflitst te worden het grootst

Het was dit jaar vanwege de diverse coronamaatregelen veel rustiger op de weg dan normaal, maar dat weerhield de politie er niet van om te controleren op hardrijders. Op basis van gegevens van de app Flitsmeister is bekend waar de flitsagenten het vaakst aangetroffen werden. Zo meldt het AD.

Opnieuw raak in Veen, ondanks noodverordening autobrand.

Noodverordening of niet, de inwoners van Veen laten zich niet tegenhouden als het om het in stand houden van een jarenlange traditie gaat. Zondag bleef het rustig, maar vanavond is het opnieuw raak. Een auto brandt uit op de beruchte kruising van de Witboomstraat. Meer hierover in het AD.

Lees ook: Noodverordening afgegeven voor Veen, politie houdt uitgebreid toezicht

Vertrouwen in Wim-Lex is flink gedaald: ‘Rapportcijfer voor dit jaar is onvoldoende’

Het vertrouwen in koning Willem-Alexander heeft dit coronajaar een flinke deuk opgelopen. Nog maar 47 procent van de Nederlanders heeft tamelijk veel of veel vertrouwen in de vorst, dit was in april van dit jaar nog 76 procent. Dit blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos, in opdracht van Nieuwsuur. Meer hierover in het AD.

Naast een dalend vertrouwen in de koning zijn de Nederlanders ook minder tevreden over zijn functioneren. Over zijn werkzaamheden was in april 67 procent tevreden, acht maanden later is dat gekelderd naar 51 procent. Het percentage Nederlanders dat ontevreden is over zijn functioneren is van 2 naar 13 procent gestegen.

Hake tekent 'vast' contract als hoofdtrainer van FC Utrecht

Volgens AD Sport krijgt René Hake op korte termijn een opgewaardeerd contract met de intentie dat hij ook na het huidige seizoen hoofdtrainer blijft van FC Utrecht. Hake nam de rol op van interim-trainer na het vertrek van John van den Brom naar Racing Genk.

Hake tekende medio 2019 een driejarig contract als hoofdtrainer van Jong FC Utrecht. Na het vertrek van John van den Brom en assistent Dennis Haar in de eerste week van november werd hij tijdelijk aangesteld als hoofdtrainer van het 'grote' FC Utrecht, in eerste instantie tot de winterstop. Nu is de verwachting dat hij binnen enkele dagen een nieuw opgewaardeerd contract tekent, in ieder geval tot einde seizoen maar beide partijen hebben de intentie om ook daarna de samenwerking voort te zetten.

Volgens AD Sport sprak de club uit de Domstad niet met andere kandidaten, dus ook niet met Mark van Bommel en Wesley Sneijder. In het geruchtencircuit werd het duo genoemd als potentiële kandidaten. Sneijder liet eerder weten wel geïnteresseerd te zijn.

Schouten is verrassende Schulting te snel af op massastart

De massastart voor vrouwen bij het WK-kwalificatietoernooi in Heerenveen is gewonnen door Irene Schouten. Schouten, de veelvoudig Nederlands kampioen op deze discipline, was de snelste in de eindsprint.

Met nog zes ronden te gaan ging Wijfje er vandoor na goed ploegenspel met Ter Mors. Ze werd echter een ronde later weer teruggepakt. Roza Blokker probeerde het even later met Esther Kiel en zij sloegen een gaatje met nog twee ronden te gaan. Er werd toen achter hun snelheid gemaakt en het duo werd teruggehaald. Het leek te gaan tussen Schulting en Schouten en het was Schouten die Schulting in de sprint te snel af was. Marijke Groenewoud werd derde.

Krol heer en meester op kilometer

Thomas Krol heeft op de slotdag van het WK-kwalificatietoernooi in Thialf in Heerenveen de 1.000 meter voor mannen op zijn naam geschreven. Krol was heer en meester in 1.07,36, de tweede tijd ooit in Heerenveen geschaatst.

Kai Verbij werd tweede in 1.07,81. Wesly Dijs reed met 1.08,23 naar de derde tijd. Kjeld Nuis kwam op topsnelheid bijna ten val, ging door de blokjes heen, en stopte ermee omdat hij op zeker gediskwalificeerd zou worden.

Krol, Verbij en Dijs bemachtigen een WK-ticket voor de 1.000 meter. Die drie en Otterspeer en Ntab mogen naar de wereldbekerwedstrijden 1.000 meter. Hein Otterspeer, die al zeker was als de Nederlands kampioen sprint, Verbij en Ntab plaatsen zich voor het EK sprint.

Random Pics van de Dag #192

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Leerdam snel op 1.000m, revanche Ter Mors

Op het WK-kwalificatietoernooi in Heerenveen heeft Jutta Leerdam de 1.000 meter voor vrouwen op haar naam geschreven. De Nederlands en wereldkampioene op deze afstand zat met 1.13,41 nog geen twee tienden boven het baanrecord van Brittany Bowe.

Jorien ter Mors werd tweede in 1.13,70, Suzanne Schulting, de olympisch kampioene op de 1.000 meter bij het shorttrack, werd toch wel verrassend derde in 1.13,97.

Leerdam, ter Mors en Schulting plaatsen zich voor de 1.000 meter bij het WK afstanden. Dat drietal en Femke Kok en Antoinette de Jong rijden de 1.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden. En naast Nederlands kampioene sprint Jutta Leerdam plaatsen Femke Kok en Suzanne Schulting zich voor het EK sprint.

WK darts: Van der Voort verrast met zege op Aspinall

Vincent van der Voort heeft zich met een verrassende overwinning geplaatst voor de achtste finales op het wereldkampioenschap darts. Fast Vinny boekte een 4-2 zege op de als zesde geplaatste Nathan Aspinall. 

The Asp was in de eerste set niet opgewassen tegen het geweld van Van der Voort. Dankzij onder meer een 110 en 126-finish deed The Dutch Destroyer zijn andere bijnaam eer aan en won met 3-0. In de tweede set plaatste de Nederlander ook meteen een break, nadat Aspinall nog een 160-finish maar net miste. Ook de vijfde en zesde leg waren voor hem, zodat het al snel 2-0 in sets stond.

In de derde set werd Aspinall wakker. Van der Voort miste vier pijlen op de dubbel en nu was het de Engelsman die daar gebruik van maakte. De break bleek voldoende voor setwinst. In set vier wist de Nederlander de triple steeds minder te vinden en bij Aspinall ging het beter lopen. Er was een beslissende leg nodig, maar het werd alsnog 2-2 in sets. 

Ook in de vijfde set bleef Van der Voort harken. Hij bleef echter in de wedstrijd door gemiste dubbels van Aspinall en profiteerde. Bij Aspinall was het klaar na de vele gemiste dubbels. In set zes liep het helemaal niet. Van der Voort wist direct te breaken en pakte vervolgens ook eenvoudig de tweede leg. De Engelsman hield vervolgens zijn leg, maar het was uiteindelijk Van der Voort die de set won en dankzij een 4-2 zege in de vierde ronde staat.

Nederlands record Roest op 10.000m

Op de slotdag van het WK-kwalificatietoernooi in Heerenveen heeft Patrick Roest de 10.000 meter gewonnen. Roest kwam tot 12,35,20 waarmee hij het Nederlands record van Sven Kramer met ruim drie seconden verbeterde en ook niet ver van het wereldrecord zat. Dat staat met 12.33,86 op naam van de Canadees Graeme Fish.

De eennalaatste rit ging tussen Jorrit Bergsma en Patrick Roest. De snelste tijd tot dan was die van Erik Jan Kooiman: 13.00,76. Het was Roest die de regie in handen nam, Bergsma kon prima volgen. Ze reden ook lange tijd ruim onder het baanrecord van Roest.(12.42,97) Na 5.600 meter plaatste Bergsma een aanval en Roest moest even een gaatje laten al was hij niet ver weg.

Met nog vijf ronden te gaan reed Roest een 29er en de ronde erop dook ook Bergsma onder de 30. Beiden reden rond het Nederlands record. Het verschil tussen de twee was een seconde. Roest begon steeds harder te rijden en een ronde voor het einde was hij Bergsma voorbij. Uiteindelijk kwam hij in 12.35,20 over de meet, een nieuw Nederlands en baanrecord en maar anderhalve seconde boven het wereldrecord. Bergsma reed naar 12.37,72.

Marwin Talsma en Marcel Bosker reden de laatste rit. Het was Talsma, de Nederlands kampioen op deze afstand, die de regie in handen nam. De tijden van de rit ervoor leken echter ongrijpbaar voor Talsma, die ook weinig had aan Bosker. Zijn rondetijden gingen ook langzaam omhoog. Bosker sneed de bocht verkeerd af en stapte op een blokje. Hij besloot er vervolgens gelijk mee te stoppen. Talsma kwam ondertussen in 13.00,04 over de meet en werd derde.

Roest en Bergsma grijpen de tickets voor de 10.000 meter op het WK afstanden.

COVID-19: 7453 nieuwe besmettingen en 44 doden, totaal 770.400 en 11.042

Let op; de cijfers van vandaag en de komende dagen zijn mogelijk niet geheel representatief in verband met de kerstdagen.

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 7453 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 770.400 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 273 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1922 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 54 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 651 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 44 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 11.042 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

WK darts: Van Duijvenbode dendert door naar achtste finales

Dirk van Duijvenbode heeft zich na een indrukwekkende partij geplaatst voor de achtste finales voor het wereldkampioenschap darts van de PDC. Tegen Adam Hunt gaf Aubergenius een masterclass weg op de finishes en werd het 4-0.

Van Duijvenbode maakte een geconcentreerde indruk tegen Hunt. Hij liet zich niet van de bewijs brengen door een sterke start van de Engelsman en kwam uit op een gemiddelde van 104 . In de eerste set kwam Van Duijvenbode tot twee keer toe een break achter, omdat Hunt in de openingsleg een 145 uitgooide en hijzelf in de derde leg twee pijlen op de dubbel miste. Van Duijvenbode gooide zelf in de tweede leg 170-finish uit en pakte alsnog de set. 

Van Duijvenbode stoomde door. Hij kwam op 2-0 in sets met een 120-finish bij 2-1 en maakte in de derde set een 0-2-achterstand ongedaan door een 114-finish bij 2-2, waarna het binnenhalen van de vierde set geen probleem opleverde. 

Van Duijvenbode neemt het in de vierde ronde op tegen Glen Durrant of Danny Baggish. Hij is één van de revelaties van dit jaar door zijn finaleplaats op de World Grand Prix. Het is pas zijn tweede deelname aan een WK, in 2015 kwam hij niet voorbij de eerste ronde. 

Mervyn King heeft na een fenomenale partij tegen Jose de Sousa voor het eerst sinds 2014 geplaatst voor de laatste zestien. Het werd 4-0. De Engelsman was superieur tegen de Portugees, die zelf met een gemiddelde van 103.62 ook een uitstekend duel speelde. King kwam met veel meer pogingen op de dubbels echter tot een gemiddelde van 103.47 en een finishpercentage van 57 procent (12/21).

RIVM: Britse variant van COVID-19 bij elf mensen in Nederland vastgesteld

De Britse COVID-19 mutatievariant is tot nu toe bij 11 personen in Nederland gevonden: 5 personen in de regio Amsterdam, 5 personen in de regio Rotterdam en 1 persoon in de regio Nijmegen.

Ook bij de Britse variant van COVID-19 is het belangrijk om je goed aan de basis hygiënemaatregelen te houden, je zo snel mogelijk te laten testen bij (milde) klachten, en de isolatie- en quarantainemaatregelen strikt op te volgen.

Regio Amsterdam
Reguliere laboratoriumsteekproeven, de zogenaamde kiemsurveillance, brachten deze virusvariant vorige week als eerste in Nederland aan het licht bij drie personen in de regio Amsterdam. Zij zijn niet in Engeland geweest en hebben ook geen onderling contact gehad. Bij bron- en contactonderzoek is in de omgeving van een van hen nog iemand gevonden die niet in Engeland is geweest en al eerder met de nieuwe Britse virusvariant besmet bleek te zijn geweest. Uit laboratoriumsurveillance in de regio Amsterdam is afgelopen weekend de virusvariant bij nog een andere persoon aangetroffen die in de regio Amsterdam getest is maar in de provincie Flevoland woont. GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst Flevoland heeft bron- en contactonderzoek opgestart.

Regio Rotterdam
De Britse COVID-19-variant werd eind vorige week via laboratoriumsurveillance ook bij twee personen in de regio Rotterdam-Rijnmond aangetroffen, die eveneens niet in Engeland zijn geweest. Uit verder onderzoek bleek dat deze personen gelinkt konden worden aan een uitbraak op een basisschool. Deze uitbraak is vanaf eind november gaande. Bij nadere analyse van een aantal beschikbare coronatestmonsters van personen die bij deze schooluitbraak betrokken zijn, werd nog drie keer de Britse virusvariant aangetoond. Om de omvang van verspreiding in kaart te brengen werd een steekproef van recent positief geteste personen uit de regio Rotterdam-Rijnmond gescreend met de methode die in Engeland is gebruikt om de varianten op te sporen (circa 250 personen). Daaruit bleek dat > 95% niet de variant had. Ter aanvulling zijn er circa 250 monsters uit dezelfde regio die verspreid zijn over verschillende laboratoria, opgevraagd.

Regio Gelderland-Zuid
Tot slot werd de nieuwe Britse variant nog aangetroffen in de regio Gelder-Zuid bij 1 persoon die recent is teruggekeerd uit Engeland.

Over kiemsurveillance
Er wordt in Nederland continu steekproefsgewijs nagegaan welke types van COVID-19 circuleren, en of het virus verandert. Dat de Britse COVID-19-variant ook in Nederland voorkomt werd vastgesteld in een onderzoeksprogramma waarin het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en Erasmus MC Erasmus University Medical Center en 21 laboratoria in Nederland samenwerken in de zogenaamde k’. De laboratoria sturen regelmatig een steekproef aan monsters naar het RIVM of Erasmus MC, waar de genetische informatie van het virus wordt vastgesteld. Zo wordt in kaart gebracht welke variant waar in het land voorkomt en of er nieuwe varianten zijn. Dit wordt sequentie-analyse genoemd. Op dit moment worden in Nederlands zo wekelijks ongeveer 350 monsters onderzocht. Als er aanleiding is, zijn er mogelijkheden om dit onderzoek uit te breiden.
Onderzoek naar besmettelijkheid in Rotterdamse regio

Van de Britse variant van COVID-19 is nog veel onzeker, waaronder of het virustype meer besmettelijker is dan de andere varianten, en of het bij kinderen meer infecties veroorzaakt. Het cluster op een school in de regio Rotterdam biedt de mogelijkheid hier beter zicht op te krijgen. De GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC intensiveren het reeds lopende uitbraakonderzoek, ook onder de contacten in het cluster, zoals leerkrachten, leerlingen en huisgenoten.

Man rijdt na invordering rijbewijs vrolijk lurkend aan lachgasballon verder

Een automobilist heeft gisteravond in Den Haag tot drie keer toe bijna een ongeluk veroorzaakt tijdens het rijden onder invloed van lachgas. Niet lang nadat zijn rijbewijs werd afgepakt, werd hij alweer lurkend aan een ballon gezien achter het stuur.  Zo meldt het AD.

Op grond van artikel 130 (twijfel rijgeschiktheid) werd het rijbewijs van de man gevorderd door de politie. Een paar minuten later zagen agenten hem doodleuk opnieuw voorbijrijden met weer een ballon aan zijn mond.

De man probeerde weg te vluchten toen de agenten hem opnieuw een stopteken gaven, hierop volgde een korte achtervolging. Het lukte echter om de man klem te rijden, hierop werd hij aangehouden en zijn auto in beslag genomen.

Volgens een zegsman van de politie reed de man in zijn auto zonder rijbewijs en maakte hij zich tevens schuldig aan het negeren van een stopteken, door rood licht rijden en het veroorzaken van gevaarlijke situaties op de weg.  Er volgt echter geen straf voor het rijden onder invloed. ‘Wij kunnen helaas nog niet veel met lachgas en het onder invloed rijden ervan. Maar dit gevaar is in ieder geval even geweken.’

NBA: Mavericks breken record tegen Clippers

De Dallas Mavericks hebben in de NBA voor een opzienbarend record gezorgd. Halverwege de wedstrijd leidde de ploeg uit Texas met liefst 27 - 77 tegen de titelkandidaat uit Los Angeles. Niet eerder had een ploeg bij rust zo'n ruime voorsprong. In de tweede helft nam Dallas wat gas terug, waardoor het record voor grootste zege ooit, 148 - 80, in de boeken bleef staan. Dallas won met 73 - 124.

Los Angeles speelde zonder Kawhi Leonard die in de vorige wedstrijd uitviel na een harde botsing met ploeggenoot Serge Ibaka. Dit zal een rol hebben gespeeld, maar is absoluut geen verklaring voor de wanprestatie die de ploeg leverde. De Clippers misten in de eerste helft achttien van hun negentien afstandschoten, pakten bijna geen rebounds en wisten verdedigen de Mavericks geen strobreed in de weg te leggen.

De Golden State Warriors wonnen voor het eerste dit seizoen. Stephen Curry baarde gisteren opzien met een filmpje van een training waarin hij vijf minuten op rij driepunters raak schoot. Na 105 gemaakte schoten op rij miste hij pas. Die goede vorm nam hij mee in een uitwedstrijd tegen de Chicago Bulls. Curry scoorde 36 punten en leidde zijn ploeg naar een 128 - 129 overwinning. Curry werd de derde speler die in zijn carriere 2500 driepunters maakte en hij is ook bezig aan een serie van 64 vrije worpen in wedstrijden op rij zonder te missen.

Currys nieuwe ploeggenoot Kelly Oubre maakt precies het tegenovergestelde mee. De guard, die in plaats van de geblesseerde Klay Thompson speelt, miste dit seizoen al zijn afstandschoten en staat op een schotpercentage van 17,5%, volgens ESPN het slechtste schotpercentage ooit van een speler zo vroeg in het seizoen.

Drie ploegen hebben drie wedstrijden gespeeld en zijn nog ongeslagen. De Cleveland Caveliers wonnen verrassend makkelijk van de Philadelphia 76ers: 118 - 94. Het seizoen is nog lang, maar het lijkt erop dat de Cavaliers voor het eerst in decennia zonder LeBron James een fatsoenlijke selectie hebben. Ook Indiana en Orlando zijn nog ongeslagen. De Pacers wonnen in de slotseconden van de Boston Celtics. Damontas Sabonis zette de 108 - 107 eindstand op het bord.

Markelle Fultz lijkt na een moeizame start van zijn carriere eindelijk tot wasdom te komen in Orlando. De in 2017 als eerste gedrafte guard maakte 26 punten in een overwinning van de Orlando Magic op de Washington Wizards. Zijn ploeg won met 113 - 120. Het is voor het eerst in elf jaar dat de Magic het seizoen met drie zeges beginnen.

Uitslagen

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 73 - 124

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 106 - 104

Washington Wizards - Orlando Magic 113 - 120

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 98 - 95

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 118 - 94

New York Knicks - Milwaukee Bucks 130 - 110

Indiana Pacers - Boston Celtics 108 - 107

Chicago Bulls - Golden State Warriors 128 - 129

Sacramento Kings - Phoenix Suns 100 - 116

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 127 - 91

Bitcoin op koers naar de $30.000

Bitcoin zette zijn groei naar een nieuwe recordhoogte tijdens Kerstmis voort. Soms tikte de cryptocurrency de $ 28.000 aan- maar gaat alweer voor het volgende record.

Slechts enkele dagen nadat de Bitcoin omhoog schoot over de $ 20.000, mikt Bitcoin al op de volgende drempel. Het oudste en belangrijkste cryptomunt bereikte zondag tijdelijk een recordhoogte van ongeveer $ 28.378 op het Bitstamp-handelsplatform. Bitcoin is nu op weg naar de volgende psychologische grens van $ 30.000, zei analist Timo Emden van Emden Research.

De munt was aanvankelijk niet in staat het niveau van zondag op maandag vast te houden. Recentelijk lag de prijs echter nog net onder de $ 27.000 en dus beduidend boven de slotkoers op zaterdag. Op andere handelsplatforms, waarvan er tal van zijn, kunnen de recordniveaus afwijken omdat er geen centrale Bitcoin-handel is.

'De race naar recordhoogtes wordt momenteel gevoed door particuliere investeerders die tijdens de kerstvakantie cryptocurrency hebben gekocht, aangezien de traditionele beursmarkten wegens kerstmis gesloten waren', legt Emden uit.

Alleen al tijdens het lange kerstweekend steeg de prijs van de beroemdste cryptocurrency met ongeveer $ 4.000. Volgens de analist wordt de stemming nu althans voornamelijk bepaald door het 'angst om te missen' -syndroom. Een aanzienlijk aantal investeerders is gewoon bang om iets mis te lopen. Sinds eind november is de valuta nu met meer dan $ 7.000 gestegen - een stijging van ongeveer 37 procent.

Over heel 2020 is de groei nog hoger. Beginnend bij ongeveer $ 8.000, daalde de koers aanvankelijk tot minder dan $ 4.000 tijdens de eerste Corona-golf in het voorjaar. Daarna begon een langzame stijging die in de herfst sterk versnelde.

Deskundigen waarschuwen echter herhaaldelijk voor de risico's van Bitcoin, dat onderhevig is aan schommelingen. Eind november heeft de munt bijvoorbeeld in 24 uur tijd meer dan $ 3.000 verloren. De snelle koersstijgingen zouden in toenemende mate ook speculanten en minder ervaren investeerders aantrekken, die vroeg of laat misschien de handdoek in de ring gooien, benadrukte ook Emden. Er zijn geen staten of centrale banken achter het cybermotto. Alleen vraag en aanbod bepalen de koers.

Met een aandeel van ongeveer 70 procent is Bitcoin verreweg de grootste digitale valuta. De marktwaarde is volgens een berekening van Coinmarketcap.com momenteel rond de 500 miljard dollar. Alle digitale valuta samen bedragen een waarde iets meer dan $ 700 miljard.

Messi beslist pas na het seizoen over zijn toekomst

Lionel Messi neemt pas na het huidige seizoen een beslissing over zijn toekomst. In een gesprek met het Spaanse La Sexta toonde hij zijn interesse in de Amerikaanse MLS. Het vertrek van Luis Suárez naar Atlético Madrid vindt de Argentijn nog steeds onbegrijpelijk.

Messi beschikt bij FC Barcelona over een aflopend contract. Vanaf komende maand mag hij onderhandelen met geïnteresseerde clubs. De 33-jarige aanvaller wacht met het nemen van een beslissing tot het einde van het seizoen.

“Het zou nu niet slim zijn om te zeggen wat ik na dit seizoen ga doen, want dat weet ik gewoon nog niet”, aldus Messi aan La Sexta. “Ik wacht tot het seizoen afgelopen is en zal in de tussentijd niet praten met andere clubs over een transfervrije overstap.”

“Ik zou het heel leuk vinden om erachter te komen hoe het is om in de Verenigde Staten te wonen en in de competitie daar te spelen, maar ik weet niet of en wanneer dat gaat gebeuren.”

Of Messi ook daadwerkelijk bij Barcelona vertrekt is ook nog niet zeker. Hij zou graag weer samen spelen met Neymar, echter bij de Catalaanse club wordt dat lastig.

“We hebben zo nu en dan contact, maar het wordt lastig om hem binnen te halen. We hebben meerdere topspelers nodig om op alle fronten om de prijzen te kunnen strijden, maar zulke spelers zijn duur. Neymar zou heel erg veel geld kosten en ik zie niet in waar de club dat geld vandaan moet halen.”

Over het gedwongen vertrek van Suárez is de Argentijn nog steeds teleurgesteld: “Ik kan niet begrijpen waarom Barcelona zo heeft gehandeld. Het is gekkenwerk dat ze Suárez naar een rivaal hebben laten vertrekken. Suárez speelt nu voor een team dat voor dezelfde prijzen strijdt als wij.”

EU geeft voorlopig akkoord aan Brexit-akkoord

De EU-staten hebben een voorlopig ja gezegd tegen het Brexit-akkoord, waardoor de voorgestelde afspraken voorlopig van toepassing kunnen zijn. Er is tot het einde van het jaar niet genoeg tijd voor een reguliere ratificatie.

Na het akkoord met Groot-Brittannië gaat de Europese Unie vanaf 1 januari beginnen met het  voorlopig toepassen van het Brexit-handelsovereenkomst.

De ambassadeurs van de 27 lidstaten hebben een voorlopige goedkeuring gegeven op het voorstel, zo maakte een woordvoerder van het Duitse voorzitterschap van de EU-Raad bekend op Twitter. De overeenkomst zal morgen om 15.00 uur schriftelijk worden goedgekeurd door alle 27 EU-regeringen.

Cobra’s in auto, harddrugs in onderbroek

In de nacht van zondag 27 december op maandag 28 december 2020 heeft de politie een 26-jarige Amsterdammer aangehouden. In de auto waarin de man reed werden meerdere cobra’s (illegaal zwaar vuurwerk) aangetroffen. Bovendien bleek de verdachte een behoorlijke hoeveelheid bolletjes harddrugs in zijn onderbroek te dragen.

De aanhouding van de bestuurder van de auto vond vanmorgen plaats rond 4.40 uur op de Muiderstraatweg in Diemen. Bij de doorzoeking van het voertuig stuitten agenten op meerdere cobra’s. Tijdens het fouilleren werden bij de verdachte in zijn onderbroek een behoorlijke hoeveelheid bolletjes harddrugs, vermoedelijk cocaïne, aangetroffen. Nader onderzoek moet definitief uitsluitsel geven over de samenstelling van de inhoud van de bolletjes.

Onderzocht wordt daarnaast of de verdachte, gezien het voorhanden hebben van de cobra’s, mogelijk ook betrokken is geweest bij andere misdrijven waarbij vermoedelijk cobra’s zijn gebruikt.

WK-tickets Schouten, Achtereekte op 5.000m

De 5.000 meter voor vrouwen, de eerste afstand van de slotdag van het WK-kwalificatietoernooi in Heerenveen, is gewonnen door Irene Schouten. Schouten, die dit seizoen al liet zien dat ze in een prima vorm verkeert, zegevierde in 6.51,45. Carlijn Achtereekte werd tweede, Esmee Visser schaatste naar de derde tijd.

Joy Beune was in de vierde rit de eerste van degenen die een gooi konden doen naar een WK-ticket. Zij moest het opnemen tegen Aveline Hijlkema. Beune nam de regie in de race gelijk in handen en wist die niet meer uit handen te geven. Ondanks dat de laatste ronden moeizaam gingen, kwam ze in 7.00,93 over de meet, de snelste tijd tot dan.

De rit erna olympisch kampioene Esmee Visser tegen Carlijn Achtereekte, de olympisch kampioene op de 3.000 meter. Het was Achtereekte die het voortouw nam, al zat Visser er niet ver achter. Na 2.200 meter nam Achtereekte een grotere voorsprong op haar opponente mede omdat Visser al rondjes in de 33 op de klok zette. Met nog vier ronden te gaan reed Achtereekte haar eerste 33er en was nog drie seconden sneller dan Beune. Uiteindelijk kwam Achtereekte in 6.55,90 over de meet. Visser wist nog te versnellen in de laatste ronden en reed naar 6.59,15, de tweede tijd tot dan.

Reina Adema en Irene Schouten, de Nederlands kampioene op deze afstand, vormden het laatste paar. Ze gingen allebei snel van start al was het Schouten die een kleine voorsprong nam. Met nog zes ronden te gaan waren ze wel langzamer dan Achtereekte. Op 3.000 meter nam Schouten definitief afstand van Adema. Ze begon ook tijd te winnen op Achtereekte en was twee ronden voor het einde sneller dan haar. Schouten kwam in 6.51,45 over de finish, de winnende tijd.

Schouten en Achtereekte plaatsen zich voor de 5.000 meter bij het WK afstanden. Omdat er geen vijf kilometer op de twee wereldbekerwedstrijden wordt geschaatst zijn daar geen tickets voor te verdienen.

Kramer niet op 10.000m, Wüst, de Jong en Wijfje zeggen af voor 5.000m

Sven Kramer zal op de slotdag van het WK-kwalificatietoernooi in Heerenveen niet van start gaan op de 10.000 meter. Dit meldt zijn ploeg Jumbo-Visma.

Kramer wil zich volledig gaan focussen op de WK afstanden en de twee wereldbekerwedstrijden in Heerenveen (5000m/Team Pursuit).

De Fries slaagde er gisteren niet in om zich te plaatsen voor het EK allround door een matige 1.500 meter.

Update 12:25 uur

De 5.000 meter voor vrouwen, die rond de klok van 1 begint vandaag moet het stellen zonder Ireen Wüst,Antoinette de Jong,Merel Conijn en Melissa Wijfje. Zij meldden zich allen voor de langste afstand bij de vrouwen af.

50PLUS: RIVM-baas moet excuses maken voor uitspraken over zorgmedewerkers verpleeghuizen

In een interview met de NOS suggereerde Jaap van Dissel van het RIVM dat de coronabesmettingen in verpleeghuizen te wijten waren aan het opleidingsniveau van zorgprofessionals. Liane den Haan, lijsttrekker van 50PLUS, vindt dit ongelofelijk en een schande. Zij wil dat Van Dissel zijn excuses aanbiedt aan de zorgprofessionals van verpleeghuizen.

“Jaap van Dissel noemt het opleidingsniveau van verzorgenden in de ouderenzorg één van de oorzaken van de verspreiding van corona onder verpleeghuisbewoners in de eerste coronagolf,” aldus Liane den Haan van 50PLUS. “Een onbegrijpelijke uitspraak gezien de uitspraken die hij in april van dit jaar zelf deed. Toen stelde Van Dissel dat de dagelijkse zorghandelingen (zoals wassen, aankleden, verpleegtechnische zorg en het helpen met eten) prima zonder beschermende middelen konden worden gedaan, mits de verzorgenden en de bewoners geen klachten hadden."

Naast ANBO en ActiZ gaf ook 50PLUS toen al direct aan dat dat onacceptabel was. Om besmetting met het coronavirus te voorkomen, is het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen een vereiste bij de zorg voor verpleeghuisbewoners. "De mensen die in verpleeghuizen wonen zijn immers de meest kwetsbare mensen in onze samenleving," stelt Liane den Haan. "Die moet je niet onnodig aan dit soort risico's willen blootstellen."

Er was destijds (in de eerste coronacrisis) een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Den Haan: “Daardoor bleef het RIVM volharden in een ‘njet’. Het zou niet nodig zijn. En nu zien we waar dat toe heeft geleid. Na de eerste coronacrisis is het advies door het RIVM wel aangepast, maar een excuus is er nooit gekomen. Sterker nog, nu zegt Van Dissel dat het aan het opleidingsniveau van de verzorgenden in deze verpleeghuizen ligt. Dat kan toch niet waar zijn. Ons zorgpersoneel verdient waardering en respect. Geen veeg uit de pan. Vanuit 50PLUS vind ik dat de RIVM-baas zijn excuses moet maken.”

FOK! Wat een weer: Bella; de gevolgen en het vervolg

Storm Bella deed vandaag Nederland aan. Of eigenlijk een beetje, een storm in een glas water zoals een woordvoerder van de brandweer Arnhem-Nijmegen zegt. Ondanks dat is er wel overlast geweest. Zo was er vanochtend al een windstoot boven de 100 km/u gemeten in Noord-Holland, lagen er suikerbieten op de weg en is de regenmeter van Stephan5 weggewaaid. Ook heeft een oliebollenkraam in Westervoort het moeten ontgelden. In de kustdelen van het land gold code geel, inmiddels is Bella vertrokken. 

Er is vandaag op de meeste plaatsen veel bewolking aanwezig en het blijft tot in de middag op de meeste plaatsen droog. Met name in het oosten en zuidoosten kan de zon hier en daar schijnen. In het zuiden en zuidoosten kan het in de loop van de middag en avond af en toe gaan regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Komende nacht zijn er wolkenvelden, in opklaringen ontstaat mist. In het oosten valt mogelijk af en toe regen of natte sneeuw. De minima liggen op veel plaatsen iets boven het vriespunt, in opklaringen kan het plaatselijk licht vriezen. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Dinsdag overdag overheerst de bewolking en zijn er vooral in de kustprovincies enkele buien. De maxima lopen uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C aan de kust. De wind is matig, aan de kust later mogelijk vrij krachtig, uit zuidwestelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

 

Een ode aan de regenmeter van Stephan5 (afbeelding is niet zijn regenmeter (Foto: Pixabay))
Een ode aan de regenmeter van Stephan5 (afbeelding is niet zijn regenmeter (Foto: Pixabay))

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Bruls met Grapperhaus in gesprek over inzet van het leger in zorginstellingen

Hoewel het aantal COVID-19-besmettingen in Nederland de laatste dagen heel voorzichtig lijkt te dalen, is de situatie in de zorg onveranderd problematisch. In het noorden en oosten van het land zijn de zorgen zo groot, dat de veiligheidsregio's Groningen, Noord- en Oost-Gelderland en Twente via een brandbrief de hulp van het leger hebben ingeroepen. Zo meldt het AD.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie meldt dat de brandbrief is ontvangen en dat deze nu wordt beoordeeld. 'We overleggen zowel intern als met het ministerie van Volksgezondheid. Ook met de veiligheidsregio's zullen we nog in gesprek gaan, om te horen welke hulp ze precies nodig hebben. We zijn als Defensie natuurlijk altijd bereid om noodhulp te bieden. Maar dat doen we alleen als het echt niet anders kan. Bovendien is onze voorraad artsen en verpleegkundigen natuurlijk niet onuitputtelijk.'

De voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls, tevens burgemeester van Nijmegen, gaat vandaag in gesprek met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over het bijspringen van het leger in de zorg. 

'Collega’s doen dit verzoek niet zomaar. Dan is er al gekeken hoe ziekenhuizen en verpleeghuizen elkaar kunnen helpen, dus als je dit vraagt is de nood tot grote hoogte gestegen', volgens Bruls. Ook in andere regio's spelen deze zorgen zei Bruls bij Nieuwsuur. 

Er zijn meer handen aan het bed nodig maar ook logistieke ondersteuning is noodzakelijk, stelt de voorzitter van het Veiligheidsberaad. Het Rode Kruis is al gevraagd om te helpen in verschillende regio’s, nu wordt ook een beroep gedaan op het leger.

Twente is een van de regio's die dringend hulp behoeven. 'Het gaat hierbij om het hoge aantal besmettingen onder patiënten of bewoners, maar vooral ook om het ziekteverzuim onder het personeel', zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Twente.

De ziekenhuizen in Twente en de Achterhoek sloegen vorige week al alarm, omdat het moment nadert waarop ambulances met patiënten in acute nood moeten worden weggestuurd. 'We maken ons daarover meer zorgen dan ooit', zei Sophia de Rooij, van het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede.

In de de ziekenhuizen zelf zijn al diverse maatregelen genomen. Mensen gaan eerder met ontslag, en worden dan begeleid door de huisarts, familie en buren. Ook oud-ic-personeel is verzocht om in de ziekenhuizen bij te springen.

De burgemeester en voorzitter veiligheidsraad van Groningen Koen Schuiling heeft al bij Defensie al aangegeven zo'n 20 tot 25 zorgproffessionals, voornamelijk verpleegkundigen, nodig te hebben.

Momenteel wordt er door Defensie al op drie plekken personeel uitgeleend in verband met de COVID-19 pandemie, meldt een woordvoerder. Het RIVM wordt door twee militaire planners ondersteund bij het opzetten van het vaccinatieprogramma. In Ede zijn in een verzorgingshuis tien legermedewerkers aan het werk en er zijn honderdzestig legermedewerkers werkzaam in het UMC Utrecht.

 Bruls met Grapperhaus in gesprek over inzet leger in zorginstellingen https://t.co/qh6azLb1sS

Siberische koeien krijgen wollige beha's aan om warme uiers te houden

Nu de wintertemperaturen in het koudste dorp van Rusland dalen tot onder de -45 graden Celsius, hebben zelfs de plaatselijke koeien alle hulp nodig die ze kunnen krijgen om warm te blijven - inclusief het aantrekken van een beha voor hun uiers.

Nikolay Atlasov, een boer uit het dorp Oymyakon in de republiek Sakha, maakt wollige bh's voor zijn kudde van vijf koeien om de tere huid van hun uiers te beschermen tegen de gruwelijke kou. De bh's zijn gemaakt van oude schapenvachtjassen of hazenbont, meldde The Siberian Times .

Op YouTube is te zien hoe Atlasov de koeien hun driehoekige bh aan doet voordat ze naar buiten gaan naar de drinkplaats. De kledingstukken zouden de melkproductie tot twee liter melk per koe verhogen.

'Zij zijn onze kostwinners,' vertelde Atlasov, in de 70 en geboren in Oymyakon, tegen The Siberian Times. 'Ze brengen de winters door in een schuur, maar gaan elke dag naar buiten, zelfs als de luchttemperatuur min 60 ° C is.'

  

Explosie in Nashville, DNA lichamelijke resten is dat van de vermiste verdachte

De explosie van vrijdagochtend (plaatselijke tijd) in Nashville is volgens de politie veroorzaakt door een bom in een camper. Door de bom veranderde het gebied in een grote ravage en raakten drie personen lichtgewond.

Update 28 december 00.45 uur: De dader is geïdentificeerd op basis van DNA-onderzoek als de verdachte Anthony Quinn Warner, zei FBI-chef Douglas Korneski. Onderzoekers hadden in de buurt van de explosieplaats menselijke resten gevonden dat na een huiszoeking in de woning van Warner met andere DNA-monsters kon worden vergeleken. Daarnaast kreeg de politie honderden tips van de bevolking waaronder tips die Warner als mogelijke verdachte aanwezen. Het motief van de 63-jarige dader bleef aanvankelijk onduidelijk. Hij wordt als de enige dader van de bomaanslag beschouwd. Onderzoekers hebben ook nog geen informatie verstrekt over het type explosieven dat hij gebruikte. Volgens de autoriteiten heeft de dader ervaring met elektronica en alarmsystemen en werkte hij als IT-adviseur bij een makelaar in Nashville.

Update 13.00 uur: FBI-agenten die bomaanslag in Nashville op eerste kerstdag in onderzoek hebben, richten zich momenteel op Anthony Quinn Warner (63), een computerexpert die in het lopende onderzoek als mogelijke verdachte naar boven kwam. De agenten onderzoeken momenteel of de geruchten dat Warner vreesde dat 5G-technologie werd gebruikt om Amerikanen te bespioneren op waarheid berusten.

Warner had bij zijn woning een soortgelijke camper staan als die in Nashville is opgeblazen. Warner, noch zijn camper zijn na de ontploffing nog ergens gezien. De stoffelijke resten die op de plaats van de ontplofte camper zijn aangetroffen worden onderzocht of er een DNA match is.

Opmerkelijk is dat Warner vorige maand onroerend goed, twv $409.000,00  kado zou hebben gedaan aan een 29-jarige vrouw uit Los Angeles.

Eerdere berichtgeving:

Verschillende bewoners vertelden aan CNN dat ze vrijdagochtend vroeg wakker werden door het geluid van geweerschoten. De politie kwam op een melding af van schoten rond 05.30 uur.

Eenmaal ter plaatse trof de politie een witte camper aan die geparkeerd stond voor een AT & T-gebouw. Vanuit de camper werd herhaaldelijk een geluidsfragment afgespeeld waarin werd gewaarschuwd dat er binnen 15 minuten een explosie zou plaatsvinden, zei de politie.

'Dit voertuig zal over 15 minuten ontploffen', zei de stem volgens een bewoner. Na dat bericht een minuut lang te hebben herhaald, gaf het geluidsfragment aan dat het voertuig over 14 minuten zou ontploffen en zo werd er afgeteld.

Zes geüniformeerde politieagenten die de boodschap hoorden, begonnen onmiddellijk op deuren te kloppen en bewoners te evacueren. Burgemeester Cooper prees hen als helden en zei dat hun snelle actie levens heeft gered.
Naarmate het aftellen dichter bij het einde kwam, veranderde het bericht van de camper, volgens bewakingsvideo die was gemaakt van een gebouw aan de overkant van de straat.
"Als je dit bericht kunt horen, evacueer dan nu", zei de stem om ongeveer 6.30 uur. "Als je dit bericht kunt horen, evacueer dan nu." waarop de bom in het voertuig ontplofte met een felle lichtflits. Hierbij raakten drie mensen gewond. Er is ook aanzienlijke materiële schade ontstaan door de explosie. 

De burgemeester van Nashville, John Cooper, sprak over een aanslag 'bedoeld om chaos en angst te creëren in deze tijd van kerstmis'. Hij vaardigde een uitgaansverbod uit tot zondag in het gebied waar de camper is ontploft.

De gouverneur van Tennessee, Bill Lee, heeft de vertrekkende Amerikaanse president Donald Trump opgeroepen om de noodtoestand af te kondigen om snel federale fondsen vrij te maken.

Rechercheurs die de explosie op kerstochtend in Nashville onderzoeken denken dat de explosie waarschijnlijk een zelfmoordaanslag is geweest. Er zijn menselijke resten  teruggevonden op de plaats van de ontploffing.

FBI-agenten hebben een woning in Antiochië, net ten zuidoosten van Nashville, in onderzoek. Volgens ingewijden zou  een tip over de camper in de politie geleid hebben naar het huis in Antiochië.
Bomtechnici hebben het huis ontruimd om ervoor zorg te dragen dat het veilig is om verder onderzoek te doen.

Hier zijn beelden van de explosie in Nashville te zien.

FOK!Kerstprijsvraag: 28 december

Command & Conquer Remastered Collection is ontwikkeld door EA en een aantal leden van het oorspronkelijke Westwood Studios-team bij Petroglyph. De bundel bestaat uit Command & Conquer: Tiberian Dawn, Command & Conquer: Red Alert en de drie uitbreidingspakketten: Covert Ops, Counterstrike en The Aftermath. De real-time strategy games hebben nu native 4K-ondersteuning, vernieuwde multiplayer, een verbeterde UI, een door Frank Klepacki geremasterde soundtrack, ondersteuning voor modding en nog veel meer.

Vandaag mogen wij een exemplaar weggeven voor pc (Steam), maar dan moet je wel de volgende vraag beantwoorden. 

Wie schreef de Command & Conquer Remastered review op FOK!? 

 
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.