Nieuw spelmechanisme Battle Styles voor de Pokémon Trading Card Game

The Pokémon Company International heeft het nieuwe spelmechanisme Battle Styles bekendgemaakt voor de Pokémon Trading Card Game. Deze wordt geïntroduceerd met de nieuwe uitbreiding Sword & Shield: Battle Styles.

Battle Styles is geïnspireerd op de videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield en omvat Single Strike Style, aanvallen waarmee een tegenstander met één klap uitgeschakeld kan worden, en Rapid Strike Style, dat gebruikmaakt van technische aanvallen waarmee een tegenstander aangevallen kan worden wanneer hij dat het minst verwacht.

Elke Pokémon in de Pokémon TCG kan een Battle Style hebben. Hierbij zijn Single Strike-kaarten uitgerust met een vleugje rood en Rapid Strike-kaarten met een vleugje blauw. Daarnaast zijn Single Strike- en Rapid Strike-kaarten verkrijgbaar als Trainer- en Energy-kaarten. Hiermee kunnen Pokémon met de betreffende Battle Style ondersteund worden en kunnen spelers een Single Strike- of Rapid Strike-deck samenstellen.

Spelers kunnen in de nieuwe uitbreiding Sword & Shield: Battle Styles allerlei nieuwe kaarten verwachten, zoals Single Strike Urshifu V, Rapid Strike Urshifu V, Single Strike Tyranitar V en Rapid Strike Empoleon V. Single Strike Urshifu VMAX en Rapid Strike Urshifu VMAX zijn er ook in hun Gigantamax-vorm, bekend van de uitbreiding The Isle of Armor voor Pokémon Sword en Pokémon Shield.

De uitbreiding Sword & Shield: Battle Styles wordt op 19 maart 2021 uitgebracht en zal verkrijgbaar zijn in booster packs, Elite Trainer Boxes en speciale collecties. Ze bevatten:

  • 60 Battle Style-kaarten
  • 12 Pokémon V en 16 full-art Pokémon V
  • 6 Pokémon VMAX
  • 19 Trainer-kaarten en 6 full-art Supporter-kaarten
  • 2 Special Energy-kaarten