Mythical Pokémon Zarude hoofdrol in nieuwe film en TCG-uitbreiding

The Pokémon Company International heeft bekendgemaakt dat de Mythical Pokémon Zarude de hoofdrol speelt in de Pokémon-film  en in de nieuwste Pokémon Trading Card Game-uitbreiding. Daarnaast verschijnt hij in de videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield via een aankomend event.

Pokémon de film: Geheimen van de jungle is de drieëntwintigste animatiefilm uit de Pokémon-serie. De film zal in 2021 wereldwijd uitkomen. het verhaal in een notendop: diep in de jungle en ver weg van elke menselijke nederzetting ligt het Bos van Okoya, een paradijs voor Pokémon dat verboden is voor buitenstaanders en beschermd wordt door strikte regels. In deze jungle woont Koko, een jongetje dat door de Mythical Pokémon Zarude als Pokémon opgevoed is. Koko weet dus niet beter dan dat hij een Pokémon is. Op een dag heeft Koko echter bij toeval een ontmoeting met Ash en Pikachu. Dit levert hem zijn eerste menselijke vriend op. Is hij wel een Pokémon of is hij eigenlijk een mens? Wanneer een gevaar het Bos van Okoya bedreigt moeten ze in actie komen.

Zarude maakt tevens zijn opwachting in de nieuwste Pokémon TCG-uitbreiding Sword & Shield—Vivid Voltage van The Pokémon Company International. Deze is nu wereldwijd verkrijgbaar. In Sword & Shield—Vivid Voltage wordt een nieuwe soort kaart geïntroduceerd: Amazing Pokémon. Op deze kaart worden Legendary of Mythical Pokémon afgebeeld met op de achtergrond een heldere regenboog die tot buiten het kader reikt. Tevens zijn er holografische, geëtste details en een speciaal zeldzaamheidssymbool te zien. De complete uitbreiding bevat onder meer 6 Amazing Pokémon, 6 Pokémon VMAX, waaronder Pikachu VMAX, Orbeetle VMAX en Coalossal VMAX in hun Gigantamax-vormen, 11 Pokémon V en 13 full-art Pokémon V.