Telstar langs hekkensluiter FC Dordrecht; Cambuur wint van De Graafschap en is koploper

Telstar heeft in de Eerste Divisie op eigen veld met 2-0 gewonnen van hekkensluiter FC Dordrecht. De thuisploeg kwam pas na de rust tot scoren. Aanvaller Glynor Plet bracht beide treffers op zijn naam.

Sebastian Soto miste namens Telstar vooral in de eerste helft enkele goede kopkansen. De Amerikaanse spits debuteerde afgelopen maandag als invaller in de nationale ploeg. Met twee treffers had de 20-jarige huurling van Norwich City een flink aandeel in de Amerikaanse oefenzege tegen Panama (6-2).

In de 59ste minuut schoot Plet uit de rebound raak na een schot van El Yaakoubi, drie minuten later werd de spits opnieuw in staat gesteld door zijn teamgenoot. Daarmee was het verzet van hekkensluiter Dordrecht, dat sinds eind september niet meer won, gebroken. 

Voor trainer Ben Kinds was het zijn tweede nederlaag als interim-coach van FC Dordrecht. Hij nam vorige week de taken over van hoofdcoach Harry van den Ham, die vanwege de slechte resultaten werd ontslagen. Kinds zat nog wel thuis bij zijn eerste wedstrijd als invaller, afgelopen zaterdag tegen De Graafschap (0-2), omdat hij toen nog even in quarantaine zat. Telstar staat met negentien punten op de achtste plek en kan weer omhoog kijken.

Update 6.50 uur

Cambuur is de nieuwe koploper in de Eerste Divisie. De Leeuwarders versloegen titelconcurrent De Graafschap in Doetinchem met 0-2.  Erik Schouten schoot Cambuur vlak voor de rust op voorsprong. Hij kreeg de bal na een corner voor zijn voeten en aarzelde niet om uit te halen. Daarna kreeg De Graafschap enkele kansen, maar na een snelle uitbraak was het Giovanni Korte die de wedstrijd besliste met een fraaie stift over doelman Rody de Boer.