FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 12 november 2020

Random Pics van de Dag #153

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Piepjonge bokser Haney verdedigt wereldtitel met verve

Bokser Devin Haney heeft zijn WBC-wereldtitel in het lichtgewicht (-61,2kg) met grote overtuiging verdedigd. De pas 21-jarige Amerikaan was veel te sterk voor voormalig olympisch kampioen Yuriorkis Gamboa.

Haney (24-0, 15 KO's) won in september vorig jaar de interimtitel door Zaur Abdullaev te verslaan en werd vervolgens benoemd tot volwaardig kampioen, een titel die hij in november verdedigde tegen Alfredo Santiago.

Afgelopen weekeinde was het de beurt aan Gamboa (30-3, 18 KO's) om hem uit te dagen, nadat de Cubaan vorig jaar hard knockout ging tegen Gervonta Davis. Het werd een niet al te boeiend gevecht: Haney was veel te sterk en na twaalf ronden was de jury overtuigd.

In het voorprogramma liet Filip Hrgovic (11-0) weer zien een indrukwekkend talent bij de zwaargewichten te zijn. De Kroaat overklaste Rydell Booker (26-3), die drie jaar geleden na tien jaar uit de gevangenis kwam: in de vijfde ronde maakte de scheidsrechter er na een simpele tik op Booker's hoofd een einde aan.

De hoogtepunten van de hele card

NOC*NSF wil in december herstart topcompetities

Als het aan het NOC*NSF ligt worden de Nederlandse topcompetities in december hervat. De sportkoepel is van mening dat sporters die volgend jaar deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio wedstrijden nodig hebben om goed te kunnen presteren.

NOC*NSF gaat volgende week overleggen met het ministerie van VWS, een week later staat een afspraak met minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport op het programma.

Volgens Gerard Dielessen, directeur van NOC*NSF, is het ook belangrijk dat de verenigingssport weer opgestart wordt. Momenteel heeft alleen het betaald voetbal toestemming voor het houden van de competities.

“Atleten in topcompetities zoals bijvoorbeeld hockey hebben wedstrijden nodig in de voorbereiding op Tokio 2021”, aldus Dielessen. “Daarbij hopen we dat er snel weer in groepen kan worden getraind en er onderlinge wedstrijden kunnen plaatsvinden binnen een vereniging. Voor de andere competities ligt het opstarten van de competities iets anders."

De andere competities waar Dielessen op doelt zouden begin 2021 hervat moeten worden.

#9 kandidatenlijst GroenLinks blijkt moslimbroeder

Deze tijd wordt gekenmerkt door een groeiende onderstroom in de samenleving die strijdt voor systeemverandering, die vecht tegen klimaatverandering, racisme en sociale ongelijkheid.
GroenLinks voelt zich verbonden met deze bewegingen en onze lijst reflecteert deze tijd: eigentijds en divers.

Aldus GroenLinks bij de presentatie van haar kandidaten voor de komende Tweedekamer verkiezingen. 

Dat lijkt nogal tegenstrijdig met het doel wat de nummer 9 op de kieslijst, Kauthar Bouchallikht, nastreeft als Vice-voorzitter jeugdorganisatie Europese Moslimbroeders. Een functie die de partij vreemd genoeg wegliet tussen opsomming van haar werkzaamheden.

"De Moslimbroederschap streeft ernaar om een in haar ogen rechtvaardig islamitisch rijk en soennitisch kalifaat te stichten met de sharia dat de hele islamitische wereld omspant, met het plan om stapsgewijs de islamisering van in meerderheid islamitische naties na te streven met alle wettelijke middelen die daartoe ter beschikking staan." 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Moslimbroederschap#Ideologie

Tzimisce, Salubri en Ravnos binnenkort speelbaar in Vampire: the Masquerade tabletop

World of Darkness heeft vandaag een nieuw supplement aangekondigd voor de vijfde editie van Vampire: the Masquerade. In de Companion kunnen spelers de regels leren voor drie populaire clans die hun terugkeer maken in de horror-tabletop, inclusief hun bovennatuurlijke krachten (disciplines). Daarnaast komt de Companion ook met regels voor het spelen van ghouls en stervelingen, nieuwe merits voor spelers, en aanpassingen van de regels voor het hoofdboek van Vampire the Masquerade: fifth edition.

De drie Clans die hun opwachting maken zijn de Tzimisce, Salubri en Ravnos. Tzimisce zijn aristocratische vampieren met monsterlijke karaktertrekken, die hun inspiratie halen uit Dracula. Met hun discipline Vicissitude kunnen ze het vlees, botten en bloed van zichzelf (en anderen) zo aanpassen dat ze zichzelf monsterlijk of juist beeldschoon kunnen maken. In-game vertaalt dat zich naar het herschikken van je dots in fysieke vaardigheden zoals strength, stamina en dexterity. 

Salubri aan de andere kant zijn de helers onder de vampieren. Ze zijn geobsedeerd met het bereiken van verlichting en kunnen met hun disciplines schade aan het lichaam, ziel en geest verhelpen. Het nadeel is dat ze deze krachten niet op zichzelf kunnen gebruiken - dus zijn ze afhankelijk van anderen om zichzelf te beschermen. Als laatste zijn er de Ravnos, de zwervers en dieven onder de Kindred. Met hun discipline kunnen ze levensechte hallucinaties en illusies creëren.

Vampire: the Masquerade - Companion zal voor iedereen gratis beschikbaar zijn als je je registreert met een Paradox Interactive-account op de World of Darkness website. Het boek zelf komt uit in december, rond de kerst. Een (lange) youtube-video die dieper in gaat op de Companion is hieronder te bekijken.

Drie landmachteenheden vernoemd naar dochters Koning

De landmacht richt op 20 november het nieuwe Wapen van de Informatiemanoeuvre op. Dat zal bestaan uit 2 nieuwe korpsen: het Korps Inlichtingen en Veiligheid (I&V) Prinses Alexia en het Korps Communicatie en Engagement (C&E) Prinses Ariane. Vandaag is dat met Koninklijk Besluit bekend gesteld. Het nieuwe wapen moet de positie van de landmacht in het ‘informatiedomein’ verbeteren.

Door de combinatie van een verslechterende internationale veiligheidssituatie en razendsnelle technologische ontwikkelingen neemt het belang van informatie toe. Dit vraagt om zogenoemd informatiegestuurd optreden (IGO) door de krijgsmacht. Militaire eenheden moeten opereren op basis van goede informatie. Ook moeten ze weten hoe in een conflict met informatie is te ‘manoeuvreren’. Om missiedoelen te behalen en nevenschade te voorkomen.

Commandant Landstrijdkrachten Martin Wijnen: “De landmacht levert traditioneel slagkracht in de fysieke dimensie. Die is nog even relevant als voorheen, maar daarnaast wordt slagkracht gevraagd in andere dimensies van de operationele omgeving: de cognitieve en virtuele dimensies. Met het Wapen van de Informatiemanoeuvre ontwikkelen we het IGO, zoals ook beschreven in de Defensievisie 2035, en vergroten we onze slagkracht in de cognitieve en virtuele dimensies.”

Door de eenheden I&V en C&E onder 1 dak te brengen, verbetert de samenwerking. Dit versterkt beide ketens en verbetert de informatiepositie en het begrip van de operationele omgeving. Dit leidt tot betere besluiten over wapeninzet en/of andere middelen. Het vergroot de kans op succes en verkleint de risico’s voor het personeel.

Regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia
Per Koninklijk Besluit heeft Koning Willem-Alexander ingestemd met het verbinden van de namen van zijn 3 dochters, de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane, aan eenheden bij de Koninklijke Landmacht. Want naast de nieuwe korpsen Alexia en Ariane, worden de 3 bestaande tankregimenten van de Cavalerie samengevoegd onder de nieuwe naam Regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia. Ook wordt de titel ‘prins’ toegevoegd aan het Regiment Infanterie (Prins) Johan Willem Friso.

De lange traditie van verbondenheid van de krijgsmacht met het Koninklijk Huis wordt hiermee voortgezet. In namen van regimenten en korpsen komt de verbondenheid vaker tot uitdrukking, maar nooit eerder werden in een keer 3 koninklijke namen toegevoegd.

De oprichting van de nieuwe eenheden is op vrijdag 20 november 2020 vanaf 10.00 uur te volgen via een informatieve livestream op het YouTube-kanaal van de landmacht.

(foto: Ministerie van Defensie)
(foto: Ministerie van Defensie)

Veel bibliotheken verwijderen boeken met Zwarte Piet

Bibliotheken zijn op grote schaal in stilte bezig om alle kinderboeken met Zwarte Piet te verwijderen. Volgens koepeldirecteur Anton Kok is dat ‘logisch’ en ‘passend bij de tijdsgeest’. ‘Het is goed dat bibliotheken hun verantwoordelijkheid nemen’. Zo valt te lezen in het AD.

Volgens Kok, directeur Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), sluiten de bibliotheken door het verwijderen van alle kinderboeken waar Zwarte Piet in voorkomt aan bij de maatschappelijke ontwikkelingen. Steeds meer mensen vinden dat Zwarte Piet een clichébeeld geeft van een deel van onze bevolking, en de bibliotheken hebben daar begrip voor. 

Update 15.10 uur: De Stentor meldt dat niet alle biebs uit Oost-Nederland massaal die boeken uit de schappen halen. 'Uit praktisch oogpunt.’'

Pedojacht leidde tot de fatale mishandeling van Jan (73) in Arnhem

De fatale mishandeling van Arnhemmer Jan (73) op 28 oktober in Arnhem is het gevolg van een uit de hand gelopen ‘pedojacht’. Dat bevestigt advocaat Jamil Roethof. Zo meldt De Stentor.

Roethof staat een 15-jarige verdachte in de zaak bij. Deze verdachte moet vandaag samen met drie andere verdachte tieners voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die beslist of de vier jongens langer in hechtenis moeten blijven zitten.

Lees ook: Arnhem: doodgeslagen man (73), nog twee verdachten zichzelf gemeld (jongste 15)

Ontslag directeur Haga Lyceum Amsterdam blijft in stand

Het ontslag van de directeur van het Haga Lyceum blijft in stand. Zijn weigering om na zijn schorsing onder andere de toegang tot de bankrekeningen van de school over te dragen, was een gegronde reden om hem op staande voet te ontslaan. Dat heeft de kantonrechter bepaald in een bodemzaak die door de directeur was aangespannen tegen onderwijskoepel Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO), waar het Haga Lyceum deel van uitmaakt.

Tussen de directeur en de SIO woedt al langere tijd een conflict over wie het voor het zeggen heeft op de school en binnen de stichting. De ruzie leidde op 2 juni van dit jaar tot het ontslag op staande voet van de directeur. Ook werd hij ontslagen als bestuurder van de stichting. De directeur-bestuurder vocht zijn ontslag aan in een spoedzaak bij de kantonrechter. Die kwam op 7 augustus 2020 tot de voorlopige conclusie dat het ontslag als directeur onterecht was. De kantonrechter komt nu in de bodemprocedure dus tot een andere conclusie, omdat inmiddels duidelijk is welke moeilijkheden de weigering tot afgifte heeft veroorzaakt. Deze moeilijkheden had de directeur destijds moeten voorzien.

Weigering om bankgegevens over te dragen
De directeur werd op 25 mei 2020 geschorst. Directe aanleiding daarvoor was een klacht van een docent over de directeur en de wijze waarop er op die klacht door hem was gereageerd. Na zijn schorsing werd de directeur met klem verzocht om onder meer alle sleutels, bankpasjes, gebruikersnamen en wachtwoorden in te leveren. De directeur weigerde dit. Daarop werd hij op 2 juni op staande voet ontslagen.

Gezagsverhouding totaal miskend
De kantonrechter oordeelt dat de weigering om de spullen over te dragen inderdaad een geldige reden was voor ontslag op staande voet. SIO heeft veel moeite moeten om alsnog toegang tot de rekeningen te krijgen. Hierdoor kon het salaris van juni niet op tijd aan de medewerkers worden uitbetaald. Ook met andere betalingsverplichtingen kwam de school in de knel. De situatie werd zo nijpend dat alleen met een voorschot van het Ministerie van OCW de problemen konden worden opgelost. De directeur heeft met zijn handelen de arbeidsrechtelijke gezagsverhouding tussen hem en zijn werkgever totaal miskend.

COVID-19: 5658 nieuwe besmettingen en 89 doden, totaal 430.453 en 8304

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 5658 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 430.453 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 220 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1606 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 31 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 595 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 89 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 8304 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

Steenwijk: 7 jongeren celstraf wegens betrokkenheid poging tot doodslag

Zeven jongeren die betrokken waren bij een poging doodslag in Steenwijk zijn door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot gevangenisstraffen. De hoofdverdachte, een 22-jarige jongeman uit Witte Paarden, is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf waarvan 6 voorwaardelijk. Ook moet het zevental het 23-jarige slachtoffer een schadevergoeding betalen.

Op 26 mei 2019 was de groep aan het stappen in Steenwijk. Na een akkefietje is de groep een café uitgezet. Op straat ontstond een ruzie tussen één van hen en het latere slachtoffer. Op camerabeelden is te zien dat de hoofdverdachte, nadat er al wat klappen waren gevallen, het slachtoffer bij zijn hoofd pakt en hem op de grond gooit. Daarna wordt het slachtoffer nog een paar keer geschopt, waaronder tegen zijn hoofd. Op de beelden is te zien dat het onder andere de hoofdverdachte is die de schoppen uitdeelt. De groep laat het slachtoffer vervolgens bewusteloos en voor dood achter.

Nauwe en bewuste samenwerking
Alle zeven jongeren hadden een aandeel in de forse mishandeling. Vier van hen, met een grotere rol, zijn veroordeeld tot een poging doodslag. De rechtbank acht bij twee anderen bewezen dat ze schuldig zijn aan openlijk geweld in vereniging en de zevende verdachte is veroordeeld voor mishandeling. Verschillende politieagenten herkennen zes van de zeven verdachten op beelden die zijn gemaakt. De zevende verdachte heeft zichzelf bij de politie gemeld. Volgens de rechtbank is er sprake van een bewuste en nauwe samenwerking tussen de verdachten. Op het moment dat de ruzie en het duw- en trekwerk begon stonden de zeven vrienden al om het slachtoffer heen en bemoeiden zich met de ruzie. Direct nadat de eerste klap werd uitgedeeld richtte de complete groep zich op het slachtoffer.

Het slachtoffer heeft tot op de dag van vandaag zowel lichamelijk als psychisch nog last van de mishandeling. Ook heeft hij een blijvend litteken op zijn voorhoofd. Hij kan niet meer tegen prikkels, ervaart geheugenproblemen en heeft veel last van hoofdpijn. Het feit dat hij zijn drukke dagelijkse leven niet meer kan oppakken geeft hem veel frustratie.

Straffen
Bij het bepalen van de straffen houdt de rechtbank onder andere rekening met de ernst van het feit en kijkt de rechtbank naar straffen die in soortgelijke zaken worden opgelegd. Hoewel alle zeven verdachten betrokken waren bij de vechtpartij hadden een aantal jongens een grotere rol dan de rest. De 23-jarige broer van de hoofdverdachte is veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf, waarvan 5 voorwaardelijk. Een 20-jarige man uit Steenwijk heeft een jeugddetentie van 209 dagen opgelegd gekregen, waarvan 180 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 200 uur. De overige verdachten zijn veroordeeld tot 9 maanden gevangenisstraf waarvan 4 voorwaardelijk (geldt voor 3 verdachten) en de zevende man is veroordeeld tot 5 dagen gevangenisstraf en een taakstraf van 40 uur.

Steekincident Ridderkerk, twee gewonden zijn vermoedelijk ook de daders

Vanmorgen rond 10 uur is naar aanleiding van een ruzie tussen meerdere personen, aan de van Beethovenstraat te Ridderkerk, een steekpartij ontstaan waarbij twee gewonden zijn gevallen. De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. De twee slachtoffers een man (27) uit Ridderkerk en een man (20) uit Capelle zijn vermoedelijk ook de daders volgens de politie.

Megalomane leider Turkmenistan laat ook zijn huisdier in goud vereeuwigen

Na een gouden standbeeld van zichzelf heeft de president van Turkmenistan nu ook een gigantisch gouden beeld van een hond laten maken. Gurbanguly Berdymukhamedov onthulde het zes meter hoge eerbetoon aan zijn favoriete viervoeter in de hoofdstad Asjchabad. Zo bericht het AD vandaag.

Toch knallend het nieuwe jaar in: carbidleveranciers zien toename bestellingen

Verkopers van benodigdheden voor carbidschieten zien de vraag flink stijgen sinds gisteren in verschillende Veiligheidsregio’s is besloten dat je met de melkbussen knallend het nieuwe jaar in mag. Carbid valt niet onder vuurwerk en dus niet onder het aangekondigde verbod, net als sterretjes, knalerwten en trektouwtjes. Zo valt te lezen in het AD.

Doen de Proud Boys een stap naar rechts?

De Proud boys hebben wat ruzie met elkaar. Velen zullen vast niet gedacht hebben dat het kon, maar één van de leiders van de rechts-extremistische groep Proud Boys, één van de Trump-steunende militia in de VS, wil een stap naar rechts maken...

De Proud Boys proberen de rest van de wereld steeds voor de gek te houden en roepen dat ze geen 'white supremacists' zijn maar slechts de westerse beschaving willen verdedigen. Een van de prominente leden heeft daar nu genoeg van en doet een couppoging om het voor de gek houden van de wereld te stoppen.

Chapman is leider van de Fraternal Order of Alt-Knights, de militante tak van de Proud Boys. Hij vindt dat Proud Boys voorzitter Enrique Tarrio (Cubaanse afkomst) het niet goed gedaan heeft en hij de leiding overneemt. Hierbij aangevend dat Proud Boys nu echte 'white supremacists' zijn.

"Gotta catch 'em all" zal Chapman gedacht hebben, want hij maakte de haat even compleet:
"We will no longer cuck to the left by appointing token negroes as our leaders. We will no longer allow homosexuals or other 'undesirables' into our ranks. We will confront the Zionist criminals who wish to destroy our civilization."

Om over die laatste stelling geen misverstand te laten bestaan, wil Chapman dat de naam van de groep wordt veranderd naar Proud Goys. Waarbij Goy een hebreeuws woord is voor niet-joods. Blijkbaar is het onder nazi's normaal om zichzelf zo te noemen als signaal anti-semitisch te zijn.

Minister spreekt van ‘misverstand’: geen voordeel na vaccinatie

Mensen die een vaccinatie krijgen tegen het coronavirus, krijgen in algemene zin geen extra voordelen ten opzichte van mensen die het vaccin weigeren. Wel kan het zo zijn dat groepen die eerder gevaccineerd zijn, zich niet aan bepaalde coronaregels hoeven te houden. Dat zegt minister Hugo de Jonge nadat onrust was ontstaan over zijn uitspraken dat bepaalde coronaregels langer gelden voor mensen zonder vaccinatie. Meer hierover is te lezen bij Skipr.

Kamerleden als PVV-leider Geert Wilders en Henk Krol reageerden woedend op de opmerkingen van De Jonge in het AD. Als bepaalde maatregelen voor niet-gevaccineerde mensen langer gelden dan voor mensen met een vaccin, zou dat eigenlijk neerkomen op een vaccinatieplicht, zeggen zij. Dat terwijl het kabinet steeds heeft beloofd dat vaccineren niet verplicht wordt. 

Grote zorgen om ‘Veilig Thuis’-gezinnen: na melding nog vaak onveilig

Bij ruim 50 procent van de gezinnen waarvan bij Veilig Thuis melding is gemaakt van kindermishandeling of partnergeweld, was de thuissituatie na anderhalf jaar nog allesbehalve veilig. Dat blijkt uit meerjarig onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut. Het AD schrijft over dit onderzoek vandaag.

Uit grootschalige epidemiologische onderzoeken ( zoals ACE) blijkt dat volwassenen die in hun kinderjaren chronisch getraumatiseerd zijn een algemene psychische, somatische en maatschappelijke kwetsbaarheid hebben. De relatie tussen chronische traumatisering in de kinderjaren en gezondheids- en maatschappelijke problemen in de volwassenheid is het sterkst bij een combinatie van meerdere vormen van traumatisering.

Botman opgeroepen voor Oranje na blessure Akť

Sven Botman sluit aan bij de selectie van het Nederlands elftal, zo meldt de KNVB. De twintigjarige centrumverdediger wordt door bondscoach Frank de Boer bij de Oranje-selectie gehaald nadat Nathan Aké woensdagavond in de oefenwedstrijd tegen Spanje (1-1) geblesseerd raakte aan zijn hamstring.

Het is de tweede speler die Jong Oranje-trainer Erwin van de Looi deze week levert aan de selectie van De Boer, want woensdag ontving Ajax-talent Ryan Gravenberch al een uitnodiging.

De Boer liet woensdagavond na afloop van de wedstrijd tegen Spanje al weten dat hij een vervanger voor Aké zou gaan oproepen. Dat de keuze op Botman is gevallen komt niet als een grote verrassing.

Door het wegvallen van Aké was Daley Blind de enige overgebleven linkspoot die in het hart van de verdediging kan spelen. De linksbenige Botman speelt op deze positie bij zijn club Lille OSC en bij Jong Oranje. Hij mag nu hopen op zijn debuut in Oranje tegen Bosnië & Herzegovina (zondag) of Polen (woensdag).

Botman maakte afgelopen zomer definitief de overstap van Ajax naar Lille. Hij heeft zich in korte tijd in de basis gespeeld bij zijn Franse werkgever. In de Ligue 1 speelde hij alle tien de wedstrijden en maakte hij telkens de negentig minuten vol. In de Europa League miste hij ook nog geen minuut.

In aanloop naar deze interlandperiode liet De Boer zich al lovend uit over de ontwikkeling van Botman. De bondscoach gaf aan dat diverse talenten op de deur kloppen, onder wie ook Botman.

De Boer kreeg deze interlandperiode te maken met verschillende spelers die zich moesten afmelden of geblesseerd zijn geraakt. Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Marten de Roon en Jasper Cillessen waren al geblesseerd.

Feyenoord-keeper Justin Bijlow moest zich afmelden met een blessure, terwijl Tonny Vilhena het trainingskamp verliet vanwege een positieve coronatest en Steven Bergwijn nog teveel last bleek te hebben van zijn liesblessure. Aké keert vandaag nog terug naar Manchester City.

Ubisoft verwijdert bijdrage stemacteur uit Watch Dogs: Legion

Journaliste Helen Lewis was te horen in Watch Dogs Legion als stemacteur. Haar bijdrage is echter uit de game verwijderd, heeft Ubisoft laten weten. De reden is een controverse die ontstaan was rond haar visie op genderidentiteit. Lewis stelt vragen bij de manier waarop iemand zijn eigen genderidentiteit kan bepalen. Volgens haar kun je nooit meer tegen iemand anders zeggen dat je bijvoorbeeld niet de kleedkamer van de ander in mag komen, wanneer hij/zij aangeeft zich anders te voelen. 

Volgens sommigen is Lewis een transfoob, al ontkent ze dit zelf in alle toonaarde. Ubisoft vindt het allemaal maar niks en heeft besloten Lewis volledig uit de game te halen en haar bijdrage zal opnieuw ingesproken worden.

Helen Lewis

Verstappen: "Ik probeer zo dicht mogelijk bij Mercedes te blijven"

Komend weekend staat voor het eerst sinds 2011 weer de Grand Prix van Turkije op het programma. De race op de baan in Istanbul Park is één van de races die op de kalender is gekomen door de COVID-19-pandemie en het daardoor wegvallen van een aantal geplande races. Max Verstappen heeft er zin in om voor het eerst te rijden op het circuit bij Istanbul.

"Ik kijk er naar uit om weer een nieuw circuit te bezoeken en die nieuwe banen maakt het seizoen zeker spannender. Ik ben hier nog nooit eerder geweest en ik weet niet zeker hoeveel van de andere coureurs er al hebben geracet. Maar ik denk dat zelfs als ze er al eerder zijn geweest, het ze geen enorm voordeel zal opleveren omdat het lang geleden was. Ik ben benieuwd om het lokale eten te proberen, ik heb gehoord dat de kebabs vrij goed zijn!" Aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Het is zeker een snel circuit. Ik heb het op de simulator gereden en het hele circuit is erg leuk. Ik denk dat je er goed kunt inhalen, er zijn veel rechte stukken en de bochten zijn vrij breed, dus je kunt er aardig wat verschillende lijnen rijden wat altijd interessant is. Maar hopelijk hoef ik niet te veel in te halen!" Zo vult Verstappen aan.

Voor Red Bull Racing is de Grand Prix van Turkije de 300ste race in de Formule 1. "Het is een geweldige prestatie voor Red Bull en best gaaf om te weten dat Ole, mijn front-end monteur en ook een van onze strategen, vanaf het begin bij het team zit. Ook kan ik niet geloven dat Ole en Christian geen enkel raceweekend hebben gemist, dat is behoorlijk indrukwekkend in zestien seizoenen!"

Na de teleurstelling van de race in Imola kijkt Verstappen met een reële blik vooruit naar de wedstrijd in Istanbul. "Het is wat het is en er was niets wat we hadden kunnen doen om de uitkomst van de race van onze kant te veranderen. Ik probeer gewoon zo dicht mogelijk bij Mercedes te blijven en ze tot aan de laatste race zoveel mogelijk onder druk te zetten. De pitcrew is het hele jaar door geweldig geweest en de pitstops zijn zo goed verlopen dat het ons kan helpen om een voorsprong te nemen in de race. Ik denk dat we tot nu toe bij elke race de snelste pitstop hebben gehad, wat behoorlijk indrukwekkend is."

Nieuwe DLC onderweg voor Civilization VI

Volgende week komt voor Civilization VI het Babylon Pack uit. Dit is de vierde DLC van de New Frontier Pass. Naast een nieuwe leider en civilization(Babylon) krijg je ook 24 nieuwe Great People, zes nieuwe City-States met unieke perks, twee nieuwe unieke verbeteringen en een nieuwe gamemodus met de naam. Heroes & Legends Mode.

Met deze nieuwe modus kan iedere civilization een held opeisen die unieke abilities heeft. Als je held dood gaat laat hij twee great works achter. Helden zijn net als wonderen uniek en kunnen maar door één civ opgeëist worden. De Babylon Pack komt op 19 november uit. De pack kan ook los gekocht worden voor 8,99 €. 


Sam & Max Save The World krijgt remaster

Sam and Max Save the World verscheen in 2006. Het spel van Telltale bestond uit zes verschillende episodes en krijgt nu een remaster. De ontwikkelaar Skunkape Games zal de remaster gaan maken. Deze studio bestaat uit voormalige werknemers van Telltale.

Sam and Max Save the World - Remastered verschijnt op 2 december voor pc. Mocht je de originele game op Steam of GOG hebben, dan krijg je een korting van 50% op de remaster.

Drukte in ziekenhuizen zorgt voor personeelstekort om mensen tegen COVID-19 te vaccineren

Wegens de drukte in ziekenhuizen zullen er te weinig gediplomeerde mensen zijn die het vaccin tegen corona kunnen toedienen. In overleg met het RIVM en de GGD's zal het vaccin in zalfvorm naar de mensen toegestuurd worden.

Aangezien het virus via de neus, mond en ogen het lichaam binnen kan dringen zal deze zalf over het hele gezicht aangebracht moeten worden, hoe dikker hoe beter. Om duidelijk te laten zien dat je geen plekken hebt overgeslagen zal de zalf zwart van kleur zijn. Naar verwachting zal de zalf rond 4 - 5 december naar de mensen verstuurd worden. Om te voorkomen dat het virus in je haren terecht komt zullen er haarbeschermers van gekrulde koolstoffilters ter beschikking gesteld worden.

Campagne #KIESMIJ tegen stagediscriminatie van start

Stagediscriminatie is een veelvoorkomend en hardnekkig probleem, waar mbo-studenten de pijnlijke gevolgen van dragen. De campagne #KIESMIJ tegen stagediscriminatie moet het probleem onder de aandacht brengen en werkgevers, scholen en studenten helpen om het aan te pakken. De campagne is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Onderwijs, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB), werkgeversorganisatie VNO-NCW en MKB-NL, mbo-studentenorganisatie JOB, de MBO Raad, Stichting School en Veiligheid, het College voor de Rechten van de Mens, CNV en FNV.

Minister van Engelshoven: ‘’Hoe frustrerend is het als je moeilijk een stageplek kunt vinden vanwege je achternaam? En dan niet één of twee keer, maar wel vijftien keer. Het komt nog te vaak voor. Soms bewust, soms onbewust. Hoe dan ook is dat onacceptabel. Want je knakt een droom, je geeft jonge mensen van 16 of 17 jaar oud het gevoel dat er geen plaats voor ze is in de maatschappij. Deze campagne moet mensen daar bewust van maken en helpen om hier vanaf te komen.’’

Zowel bij het verkrijgen van een stageplek als tijdens de stage zelf kunnen studenten te maken krijgen met discriminatie. Dat moet anders. Daarom staat in deze campagne centraal dat iedereen moet kunnen meedoen in deze samenleving. En dus ook op een stageadres. Ongeacht achternaam, levensovertuiging of huidskleur. De campagne benadrukt dat we moeten kijken naar het talent van onze studenten; naar doorzettingsvermogen, lef of ambitie.

Platform kiesmij.nl
Met persoonlijke verhalen van studenten die stagediscriminatie hebben meegemaakt wordt de campagne wijd en zijd verspreid via verschillende digitale kanalen. Daarnaast wordt het platform kiesmij.nl opgericht waar werkgevers, scholen en studenten terecht kunnen voor hulp bij het tegengaan en het voorkomen van stagediscriminatie. Zo wordt er informatie gedeeld over waar je hulpmiddelen kunt vinden om stagediscriminatie tegen te gaan. Denk aan een handreiking stagediscriminatie voor scholen van het College voor de Rechten van de Mens, e-learning modules voor docenten en stagebegeleiders van Stichting School en Veiligheid en gratis webinars rondom stage en discriminatie voor leerbedrijven bij SBB. Ook na de campagne blijft het platform beschikbaar en wordt deze zo nodig uitgebreid met aanvullend materiaal.

FOK! Wat een weer: Bewolkt en regen

Vanochtend trekt een regengebied noordoostwaarts over het land. Daarna wordt het wisselend bewolkt en komen er met name in het noorden van het land enkele buien voor, waarbij onweer niet helemaal uitgesloten is. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noordwesten tot 14°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk, in het noordoosten eerst zuidelijk, en matig, in de kustgebieden krachtig, 6 Bft. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk wat af.

In de nacht naar vrijdag is het half tot zwaar bewolkt en neemt de kans op opklaringen van het zuiden uit toe. Het blijft vrijwel overal droog en de minimumtemperatuur varieert van 5°C in het oosten tot 9°C aan zee. De wind draait van zuidwest naar zuid en is landinwaarts zwak tot matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Vrijdag zijn er in de ochtend vooral in het noorden en oosten perioden met zon. Van het zuidwesten uit raakt het bewolkt en gaat het af en toe licht regenen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noordoosten tot 15°C in Limburg. In de loop van de avond klaart het van het noordwesten uit hier en daar op, in het oosten en zuidoosten blijft het bewolkt met af en toe regen. De wind is zuid tot zuidwest en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest tot west en neemt overal af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

De Zaanse schans op een mistige dag (Foto: Spylacopa_68)
De Zaanse schans op een mistige dag (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Snelle aanhoudingen na overval in Amsterdam

Twee verdachten snel aangehouden na een overval op een snackbar aan Langsom in Amsterdam. De inzet van een politiehelikopter en veel reacties op de Burgernetmelding hielpen bij de snelle aanhoudingen. Er raakte niemand gewond en bij een van de verdachten werd de vermoedelijke buit aangetroffen. De verdachten zijn naar een cellencomplex overgebracht en daar ingesloten.

Twee mannen kwamen rond half negen de snackbar binnen en dreigden met wapens. Zij wisten een geldbedrag buit te maken. De aanwezige snackbarmedewerker raakte niet gewond. De overvallers gingen er vandoor. Bij de zoekactie door politiemensen in de buurt werd een politiehelikopter en een politiehond ingezet. Direct na de overval heeft de politie een Burgernetmelding uitgebracht. Bijna tien mensen reageerden hierop en mede dankzij die tips werden de verdachten aangehouden. De politie is erg blij met de tips en aanwijzingen die volgden op de Burgernetmelding.

Iedereen die ontslag wil nemen is ontslagen

Het gedrag van dictators is dat ze iedereen die het niet met ze eens is, aan de kant schuiven. We zagen enkele dagen geleden dat de minister van defensie door Trump ontslagen werd omdat hij niet het leger tegen de Amerikanen in wilde zetten. De topambtenaar die verantwoordelijk is voor het onderzoeken van verkiezingsfraude nam zelf ontslag, en dat lijkt nogal knap te zijn.

Want de presidentiële directeur verantwoordelijk voor het personeel John McEntee, heeft de instructie doen uitgaan dat iedereen die zoekende is naar een andere baan, ontslagen moet worden.

"A senior administration official said presidential personnel director John McEntee, the president’s former personal aide, has sent word to departments that they should terminate any political appointees seeking new work for now."

Misschien dat Richard Pilger ontslag heeft genomen voordat die instructie uit ging. Zeker is wel dat Richard Pilger zijn ontslag indiende nadat minister van justitie Barr openbaar aanklagers opgeroepen heeft om verkiezingsfraude te onderzoeken, dit gaat in tegen richtlijnen van het ministerie van justitie. Dat een verantwoordelijke topambtenaar hier tegen is komt vast niet alleen omdat het tegen de richtlijnen ingaat, maar waarschijnlijk ook doordat de beschuldigingen tot nu toe bestaan uit lucht.

Trump verwijdert steeds meer mensen en installeert mensen die loyaal aan hem zijn. Zo veel dat het Pentagon gealarmeerd raakt, aldus CNN. Forbes meldt dat sinds de verkiezingen al 9 topambtenaren zijn ontslagen of opgestapt.
Deze mensen worden vervangen door loyalisten, sommige met een wat twijfelachtige geschiedenis zoals gepensioneerd brigade general Anthony Tata die eerder complottheorieën verspreidde.

Intussen zijn de mensen aan Trumps kant zo wanhopig op zoek naar bewijs dat ze een beloning uitloven voor bewijs.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #161
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #28
special
Random Pics van de Dag #160
special
VrijMiBabes #28 (not very sfw!)
special
Het Waterliniepad - De Stelling van Amsterdam
special
Random Pics van de Dag #159
©FOK.nl e.a.